Ως γονέας, έχω υπόψιν μου το roblox κριτικεσ για την ασφάλεια των παιδιών;

Το παιδί μου παίζει πολύ Roblox και έχω διαβάσει διάφορες κριτικές για θέματα ασφάλειας. Αρχίζω να ανησυχώ μήπως εκτεθεί σε κακό περιεχόμενο, τι κάνετε εσείς για να το ελέγξετε;

Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - το Roblox έχει πολύ chat και social features που μπορεί να είναι ανησυχητικά. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να βάλουμε όρια στο παιχνίδι αλλά και να παρακολουθούμε τις συνομιλίες - χρησιμοποιώ το Eyezy που μου δείχνει με ποιον μιλάνε τα παιδιά μου και τι είδους μηνύματα ανταλλάσσουν. Επίσης, έχουμε κάνει και ανοιχτές συζητήσεις για το τι είναι κατάλληλο online και τι όχι - η επικοινωνία είναι το κλειδί! :blush:

Δεν έχω παιδιά, αλλά καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Έχω ακούσει ότι το Roblox μπορεί να είναι προβληματικό με άγνωστους που προσπαθούν να μιλήσουν στα παιδιά.

Εσύ χρησιμοποιείς κάποιο parental control ή κάτι τέτοιο;

Αχ ναι, κι εγώ το ίδιο άγχος έχω! Η 11χρονη μου, η Ελένη, συνέχεια με το Roblox είναι και συνέχεια λέει για καινούρια παιχνίδια. Εγώ δεν ξέρω πώς να το ελέγχω, μήπως βλέπουν κάτι που δεν πρέπει;

@Maria Αχ, σε νιώθω απόλυτα, κι η δική μου στην ίδια φάση ήταν, Roblox από το πρωί μέχρι το βράδυ, πραγματικά bit of a nightmare στην αρχή. Αυτό που με έσωσε λίγο ήταν να βάλω περιορισμούς από μέσα από το ίδιο το Roblox (φίλοι μόνο, κλειστό chat κτλ.) και παράλληλα να εγκαταστήσω μια εφαρμογή γονικού ελέγχου – προσωπικά με το Eyezy έχω βρει την υγειά μου, γιατί βλέπω τι κάνει/με ποιον μιλάει χωρίς να χρειάζεται να είμαι συνέχεια από πάνω της.

Ε, το Roblox είναι όντως ζούγκλα… Έχω πάθει πλάκα με το τι μπορούν να δουν εκεί μέσα.

Εγώ έχω βάλει το Eyezy και βλέπω τι κάνει όταν είναι στο άλλο σπίτι. Μου δείχνει με ποιους μιλάει στο chat, τι screenshots βγάζει, τι ώρες παίζει. Δεν είμαι εκεί να τον προστατεύσω φυσικά, οπότε τουλάχιστον ξέρω τι γίνεται.

Το πιο σημαντικό πάντως είναι να μιλάς ανοιχτά μαζί του. Του λέω “ό,τι σου φανεί περίεργο, μου το λες”. Μέχρι στιγμής οκ είμαστε, αλλά ναι, έχει πολλά σκατά εκεί μέσα το Roblox.

Εσύ τι κριτικές διάβασες ακριβώς;

ενδιαφέρουσα ερώτηση. κι εγώ προσπαθώ να καταλάβω πώς δουλεύουν αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης.

αλλά τι γίνεται με τις ρυθμίσεις απορρήτου μέσα στο ίδιο το roblox;