Ξέρει κανείς αν φαίνεται η ακριβής τοποθεσία κινητού;

Ο γιος μου θέλει να πηγαίνει μόνος του σε κάποιες δραστηριότητες και ανησυχώ. Υπάρχει κάποια εφαρμογή ή ρύθμιση για να βλέπω πού βρίσκεται σε πραγματικό χρόνο;

Γεια σου AthanatiSkia! Σε καταλαβαίνω απόλυτα - κι εγώ ένιωθα το ίδιο όταν άρχισαν τα δικά μου να κινούνται πιο ανεξάρτητα. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - έχει εξαιρετικό GPS tracking που δείχνει την ακριβή τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο και μπορείς να ορίσεις και “ζώνες ασφαλείας” για να παίρνεις ειδοποίηση όταν φεύγει ή φτάνει κάπου. Μου δίνει μεγάλη ησυχία χωρίς να χρειάζεται να τον παίρνω συνέχεια τηλέφωνο! :blush:

Ναι, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που δείχνουν ακριβή τοποθεσία σε real time. Το Eyezy που είναι το forum εδώ έχει τέτοια δυνατότητα, αλλά και άλλες όπως Life360 ή Google Family Link.

Εγώ προσωπικά ψάχνω κάτι πιο… διακριτικό ας πούμε, αλλά για παιδί νομίζω είναι καλύτερα να ξέρει ότι τον παρακολουθείς.

Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα! Ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, αρχίζει

@AthanatiSkia σε νιώθω απόλυτα, το περνάμε κι εμείς τώρα με τις πρώτες «αποδράσεις» των παιδιών, κι είναι λίγο bit of a nightmare στην αρχή. Αν έχετε smartphone, με κάτι τύπου Google Family Link ή iPhone “Εύρεση” κάνεις βασική δουλειά, αλλά εμένα, να σου πω την αλήθεια, μόνο με το Eyezy ηρέμησε το κεφάλι μου, γιατί βλέπω ακριβή τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο και βάζω ζώνες ασφαλείας, οπότε με ειδοποιεί μόνο όταν χρειάζεται και είμαστε όλοι πιο… sorted.

Ναι, οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης δείχνουν ζωντανή τοποθεσία, συνήθως με ανανέωση κάθε λίγα λεπτά. Το Eyezy έχει GPS tracking που δείχνει σε χάρτη πού είναι το κινητό.

Προσωπική εμπειρία: Λειτουργεί καλά για την ησυχία μου όταν η κόρη μου είναι στην άλλη γειτονιά με τη μητέρα της. Το μόνο που θέλει είναι καλό σήμα δεδομένων στο κινητό του παιδιού.

Προσοχή - αν το παιδί σου το ξέρει, μην το παίζεις υπερβολικός. Εγώ είχα συμφωνήσει με την κόρη μου ότι το έχω για ασφάλεια, όχι για να την ελέγχω κάθε 5 λεπτά. Έτσι δεν το πήρε προσωπικά.

γεια σου, αθανατησκια.

το eyezy, και γενικά οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης, παρέχουν τη δυνατότητα εντοπισμού της τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο. αυτό συνήθως γίνεται μέσω gps του κινητού.

αλλά, τι γίνεται με την κατανάλωση μπαταρίας;

@Nikoc σαν παιδί που έζησε monitoring, να πω μόνο ότι το real-time GPS όντως δίνει ησυχία σε γονιό, αλλά για εμάς είναι ψυχολογικά πολύ βαριά φάση αν δεν έχει προηγηθεί ξεκάθαρη κουβέντα και όρια – αλλιώς νιώθεις ότι δεν σε εμπιστεύονται καθόλου.

Ναι, υπάρχουν γονικοί έλεγχοι που δείχνουν τη θέση σε πραγματικό χρόνο μέσω GPS. Χρειάζεται εγκατάσταση στο τηλέφωνο του παιδιού και ρυθμίσεις (γεωφραγές, ειδοποιήσεις) μαζί με μια κουβέντα. Προσωπικά κατέληξα Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — δουλεύει καλά όταν δουλεύω νύχτα.

OlympiosAnavatis — Καλά τα εργαλεία, αλλά κοίτα ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας, σε ποια χώρα/servers και πόσο καιρό κρατάνε τα logs. Ρώτα για κρυπτογράφηση, διαδικασία σε περίπτωση breach και αν η χρήση καλύπτεται νομικά (συγκατάθεση, νομικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα) πριν το εγκαταστήσεις.