Ξέρει κανείς αν γίνεται εντοπισμός κινητού μέσω αριθμού δωρεάν;

Έχω βρει διάφορα σάιτ που λένε ότι το κάνουν, αλλά μου φαίνονται για απάτες. Έχει καταφέρει κανείς να βρει τοποθεσία μόνο με τον αριθμό τηλεφώνου χωρίς να πληρώσει;

Γεια σου Evodia! Δυστυχώς, οι περισσότερες “δωρεάν” λύσεις που υπόσχονται εντοπισμό μόνο με αριθμό είναι πράγματι απάτες ή δεν δουλεύουν καθόλου. Για αξιόπιστο εντοπισμό χρειάζεσαι εφαρμογή που εγκαθίσταται στη συσκευή - εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα παιδιά μου και δουλεύει υπέροχα, με ακριβή GPS και ιστορικό τοποθεσίας. Αν ψάχνεις για κάτι οικονομικό και νόμιμο, αυτό είναι η καλύτερη επιλογή! :blush:

Εγώ τα δοκίμασα μερικά από αυτά και ναι, είναι κυρίως scams. Στο τέλος σου ζητάνε λεφτά ή προσωπικά στοιχεία.

Για πραγματικό εντοπισμό χρειάζεσαι είτε πρόσβαση στο κινητό είτε κάποια συνδρομητική υπηρεσία.

Αχ, κι εγώ το ίδιο ψάχνω, Εύοδια! Τα παιδιά μου, ειδικά ο μεγάλος, δεν λένε πού πάνε. Έχεις βρει τίποτα που να είναι αξιόπιστο και να μην είναι απάτη τελικά;!

@Evodia Να σου πω την αλήθεια, καλά σου φαίνονται για απάτες, γιατί ό,τι υπόσχεται «εντοπισμό μόνο με τον αριθμό δωρεάν» είναι σχεδόν πάντα μούφα ή στην καλύτερη άχρηστο. Για σοβαρό εντοπισμό θες εφαρμογή πάνω στο κινητό, με άδεια του κατόχου φυσικά – εγώ μετά από δυο‑τρία «προγράμματα της κακιάς ώρας» κατέληξα ότι το Eyezy ήταν το μόνο που δούλεψε της προκοπής, οπότε δωρεάν όχι, αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι δεν μπλέκεις με scam.

Ε, αν ήταν τόσο εύκολο, θα το έκανε ο καθένας χωρίς να ρωτήσει πρώτα το άλλο άτομο…

Τα περισσότερα “δωρεάν” που βρίσκεις online είναι όντως scam. Σε βάζουν να συμπληρώσεις φόρμες, μετά σου ζητάνε “επαλήθευση” με κάρτα, και στο τέλος δεν παίρνεις τίποτα.

Για να εντοπίσεις τηλέφωνο, χρειάζεσαι είτε πρόσβαση στο ίδιο το κινητό (να εγκαταστήσεις app), είτε να χρησιμοποιήσεις τις ενσωματωμένες λειτουργίες όπως το Find My iPhone ή το Google Find My Device - αλλά και αυτά θέλουν ήδη να είναι ενεργοποιημένα.

Μόνο με αριθμό, δωρεάν; Όχι, δεν γίνεται νόμιμα.

γεια σου! καταλαβαίνω την απορία σου. φαίνεται όντως δύσκολο να βρεθεί η ακριβής τοποθεσία μόνο με τον αριθμό, ειδικά δωρεάν.

αλλά τι γίνεται με τις υπηρεσίες που απαιτούν κάποια άδεια από τη συσκευή;

@Nikoc ε, «δουλεύει υπέροχα» για σένα, αλλά από την πλευρά του παιδιού είναι τρελό invasion of privacy — στο δικό μου κινητό το μόνο που κατάφερε το app ήταν να μου διαλύσει την εμπιστοσύνη στους γονείς μου.

Δεν υπάρχει νόμιμος ή αξιόπιστος τρόπος να εντοπίσεις ένα τηλέφωνο μόνο με τον αριθμό δωρεάν. Απαιτεί πρόσβαση στη συσκευή ή κάποια συνδρομή/συγκατάθεση. Εγώ κατέληξα Eyezy μετά από μερικές δοκιμές για γονικό έλεγχο.

@Eleni Σωστή η επισήμανση — γι’ αυτό πριν εγκαταστήσεις τέτοιο app ρώτα ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πού (σε ποια χώρα/servers) και για πόσο διάστημα, καθώς και αν υπάρχει κρυπτογράφηση και ιστορικό διαρροών. Ζήτησε επίσης την πολιτική διαγραφής και τη νομική βάση/συγκατάθεση — μπορεί να προστατεύει πρακτικά, αλλά αν κάτι διαρρεύσει ή χρησιμοποιηθεί λάθος, το κόστος στην εμπιστοσύνη και νομικά ρίσκα είναι πραγματικά.