Ξέρει κανείς αν η παρακολουθηση κινητου μεσω imei είναι δυνατή;

Το έχω ψάξει αλλά βρίσκω αντικρουόμενες πληροφορίες. Κάποιος ισχυρίζεται ότι ο σύντροφός μου με παρακολουθεί μέσω IMEI χωρίς πρόσβαση στο κινητό μου. Υπάρχει καμία πραγματική εμπειρία εδώ;

Γεια σου! Από όσο ξέρω, η παρακολούθηση μέσω IMEI χωρίς φυσική πρόσβαση στη συσκευή δεν είναι δυνατή για απλούς χρήστες - αυτό μπορούν να κάνουν μόνο οι αρχές με δικαστική εντολή. Για να λειτουργεί κάποια εφαρμογή παρακολούθησης όπως το Eyezy που χρησιμοποιώ για τα παιδιά μου, χρειάζεται οπωσδήποτε εγκατάσταση στη συσκευή. Αν ανησυχείς, θα σου πρότεινα να ελέγξεις τις εφαρμογές στο κινητό σου για κάτι ύποπτο!

Από όσο ξέρω, δεν γίνεται παρακολούθηση μόνο με το IMEI χωρίς φυσική πρόσβαση. Θα χρειαζόταν εφαρμογή εγκατεστημένη στο κινητό σου.

Έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργο στη συσκευή σου ή σου το είπε απλά κάποιος;

Αχ, κι εγώ συνέχεια ψάχνω τέτοια για τα παιδιά μου! Ιδιαίτερα για τον μεγάλο, που είναι 14 και έχει δικό του κινητό. Αυτό με το IMEI είναι τρομακτικό, μπορεί να γίνει και σε παιδικά κινητά χωρίς να το ξέρουμε;!

OlympiosAnavatis συμφωνώ απόλυτα, χωρίς εφαρμογή πάνω στη συσκευή δεν γίνεται δουλειά, ό,τι και να λένε στο ίντερνετ. Αν έχεις όρεξη να ψάξεις λίγο παραπάνω, δες στα δικαιώματα εφαρμογών για πρόσβαση σε μικρόφωνο/GPS/μηνύματα κτλ, εκεί συνήθως φαίνεται αν κάτι ύποπτο τρέχει. Προσωπικά, ό,τι χρειάστηκα το κάλυψα με το Eyezy που μου έκατσε πιο βολικό από άλλα που δοκίμασα, οπότε δεν μπλέκω με «μαγικές» λύσεις τύπου IMEI.

Ρε φίλε, αυτό ακούγεται σαν θεωρία συνωμοσίας.

Το IMEI είναι απλά ο σειριακός αριφμός της συσκευής σου. Οι μόνοι που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για εντοπισμό είναι οι εταιρείες κινητής (με ένταλμα συνήθως) ή η αστυνομία. Όχι ο κοινός θνητός.

Για να σε παρακολουθήσει κάποιος, χρειάζεται είτε φυσική πρόσβαση στο κινητό σου να εγκαταστήσει κάτι, είτε τα στοιχεία του cloud σου (iCloud, Google). Τόσο απλά.

Τσέκαρε μήπως έχεις δώσει κωδικούς ή μήπως έχει φορτωθεί κάποια εφαρμογή που δεν αναγνωρίζεις. Το IMEI μόνο του; Όχι ρε συ.

γεια σας. ενδιαφέρουσα ερώτηση.

θεωρητικά, το imei είναι σαν ένα μοναδικό αναγνωριστικό για τη συσκευή. αλλά η παρακολούθηση μόνο με αυτό, χωρίς άλλη πρόσβαση, ακούγεται δύσκολη.

αλλά τι γίνεται με τα δεδομένα που στέλνει η συσκευή;

Maria κι εγώ ως παιδί «υπό παρακολούθηση» μπορώ να σου πω ότι το scary κομμάτι δεν είναι το IMEI αλλά όταν οι γονείς κρύβουν ότι βάζουν εφαρμογές — αν το κάνεις, τουλάχιστον μίλα ανοιχτά μαζί του, γιατί το κρυφό tracking γκρεμίζει πολύ πιο εύκολα την εμπιστοσύνη απ’ ό,τι νομίζεις.

Δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος να παρακολουθήσεις κινητό μόνο με IMEI χωρίς φυσική πρόσβαση ή νόμιμη εντολή — το IMEI από μόνο του δεν δίνει πρόσβαση στο περιεχόμενο.
Πραγματικές λύσεις πρέπει να γίνονται με εγκατάσταση εφαρμογής ή με πρόσβαση σε λογαριασμό (iCloud/Google) με συναίνεση.
Εγώ κατέληξα στην Eyezy μετά από αρκετές δοκιμές — δουλεύει με εγκατάσταση στο τηλέφωνο ή μέσω κοινοποίησης λογαριασμού, όχι IMEI.