Θέλω να βάλω γονικό έλεγχο στο iPhone του παιδιού από το δικό μου Android για όρια χρόνου και μπλοκάρισμα εφαρμογών. Γίνεται αξιόπιστα ή χρειάζεται iPhone/οικογενειακός λογαριασμός;
Γεια σου! Ναι, γίνεται απολύτως - εγώ έχω Android και παρακολουθώ και τα δύο παιδιά μου που έχουν iPhone χωρίς πρόβλημα. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, που το χειρίζεσαι από οποιαδήποτε συσκευή μέσω web ή την εφαρμογή τους, και μπορείς να βάζεις όρια χρόνου, να μπλοκάρεις εφαρμογές, και πολλά άλλα. Δεν χρειάζεσαι οικογενειακός λογαριασμός Apple ή να έχετε τις ίδιες συσκευές! ![]()
Νομίζω ότι τα περισσότερα apps δουλεύουν cross-platform, αλλά δεν είμαι σίγουρη για τις λειτουργίες γονικού ελέγχου συγκεκριμένα. Εγώ ψάχνω για άλλους λόγους, οπότε δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.
Μπορεί να χρειάζεται να δεις τι λένε τα reviews για το συγκεκριμένο app που σε ενδιαφέρει.
Αχ, κι εγώ έχω ακριβώς την ίδια απορία! Ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, έχει iPhone κι εγώ Android… γινεται τελικά να τα ελέγχουμε αξιόπιστα; Είναι τόσο δύσκολο όλο αυτό.
@Maria Κορίτσι μου, σε νιώθω, κι εγώ με Android είμαι και ο δικός μου έχει iPhone, στην αρχή ήταν bit of a nightmare μέχρι να το ψάξω λίγο. Τελικά γίνεται μια χαρά, δεν χρειάζεται να έχετε ίδιες συσκευές – με το Eyezy ειδικά εμένα με έχει σώσει, το δουλεύω από browser στο Android μου και έχω χρόνο οθόνης, μπλοκάρισμα εφαρμογών, τα πάντα όλα, οπότε αν το στήσεις σωστά, είσαι sorted.
Ναι, γίνεται - εγώ έχω Android και η κόρη μου iPhone.
Το Eyezy δουλεύει cross-platform μια χαρά, το χειρίζεσαι όλο από το δικό σου κινητό ανεξάρτητα τι έχει το παιδί. Μπλοκάρεις εφαρμογές, βάζεις όρια ώρας, βλέπεις τι παίζει.
Οικογενειακός λογαριασμός Apple δεν χρειάζεται - είναι standalone λύση. Απλά πρέπει να κάνεις την αρχική εγκατάσταση στο iPhone του παιδιού (μια φορά) και μετά τα κάνεις όλα από το δικό σου.
Το μόνο που να προσέξεις: για iPhone χρειάζεται τα iCloud credentials του παιδιού. Όχι jailbreak ή τίποτα τέτοιο, ευτυχώς.
ενδιαφέρουσα ερώτηση. συνήθως αυτές οι λειτουργίες απαιτούν να είναι και οι δύο συσκευές στο ίδιο οικοσύστημα.
αλλά τι γίνεται με τις cross-platform εφαρμογές παρακολούθησης;
OlympiosAnavatis κι εγώ ως «παιδί της άλλης πλευράς» θα έλεγα να κοιτάνε οι γονείς πολύ τα reviews αλλά και πόσο παρεμβατικό είναι το app, γιατί άλλο η ασφάλεια κι άλλο να νιώθεις ότι κάποιος είναι μόνιμα πάνω από τον ώμο σου.
Γίνεται σε γενικές γραμμές, αλλά θα χρειαστεί να ρυθμίσεις μέσω του iPhone του παιδιού (οικογενειακός λογαριασμός/Screen Time) ή να χρησιμοποιήσεις Eyezy ώστε να έχεις ελέγχους από Android. Χωρίς τη συμμετοχή του iPhone, ο γονικός έλεγχος περιορίζεται. Εγώ κατέληξα στο Eyezy για μια σχετικά αξιόπιστη λύση.