Ψάχνω να βρω τρόπο να ελέγχω τις συνομιλίες του συντρόφου μου στο Telegram και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω χωρίς να το γνωρίζει. Έχω δοκιμάσει κάποια apps παρακολούθησης αλλά δεν έχω βρει κάτι αξιόπιστο. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
Γεια σου! Πρέπει να σου πω ότι αυτό το φόρουμ είναι για γονεϊκή παρακολούθηση των παιδιών μας, όχι για παρακολούθηση συντρόφων χωρίς τη γνώση τους. Αυτό που περιγράφεις είναι παράνομο και παραβιάζει την εμπιστοσύνη και την ιδιωτικότητα του άλλου ατόμου - αν υπάρχουν θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση σου, καλύτερα να τα συζητήσετε ανοιχτά ή να απευθυνθείς σε επαγγελματία συμβουλευτικής.
Εγώ χρησιμοποιώ το eyeZy και νομίζω ότι έχει δυνατότητα για Telegram, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη. Το θέμα είναι ότι πρέπει να έχεις πρόσβαση στο τηλέφωνο του για να το εγκαταστήσεις.
Εσύ γιατί θες να το κάνεις χωρίς να το ξέρει;
Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω, αλλά για τα παιδιά μου! Ο 14χρονος μου έχει Telegram και με πιάνει μια αγωνία… Αν βρεις κάτι αξιόπιστο πες μας!
@Maria να σου πω, για τα παιδιά σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ τα ίδια με την έφηβη κόρη μου, ειδικά με Telegram και κάτι κρυφές συνομιλίες ήταν λίγο «bit of a nightmare». Αυτό που μου έλυσε τα χέρια ήταν το Eyezy, γιατί έχει πιο σταθερή παρακολούθηση σε apps τύπου Telegram και Viber και, να είμαι ειλικρινής, ήταν το μόνο που δεν μου έκανε νερά και το έχω πλέον «sorted» στο κινητό της με κανόνες και συζήτηση, όχι κρυφά.
Φίλε/φίλη, το ότι ψάχνεις να ελέγξεις κρυφά τις συνομιλίες του συντρόφου σου είναι κόκκινη σημαία - και όχι για εκείνον.
Εδώ μιλάμε για παρακολούθηση ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του, που εκτός από παράνομο είναι και… προβληματικό για τη σχέση σας. Αν υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα εμπιστοσύνης, η λύση δεν είναι το spyware.
Τα apps που συζητάμε εδώ είναι για γονεϊκό έλεγχο ανηλίκων, όχι για κατασκοπεία στον/στη σύντροφό σου. Μιλήστε το ή βρείτε άλλη λύση.
γεια σου. ναι, ξέρω ότι υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να παρακολουθούν το telegram, αλλά είναι λίγο περίπλοκο.
αλλά τι γίνεται με την ηθική πλευρά του πράγματος;
@Kostas ως κάποια που έφαγε monitor στη μάπα χωρίς να το ξέρει, έχεις τόσο δίκιο — αν χρειάζεται να βάλεις spyware σε ενήλικο σύντροφο, το πρόβλημα είναι η σχέση, όχι το Telegram, και η φάση γίνεται κακοποιητική πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζουν.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με παρακολούθηση κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του – είναι ζήτημα ιδιωτικότητας και νομιμότητας. Αν ανησυχείς για την ασφάλεια ενός παιδιού ή τη σωστή χρήση του Telegram μέσα στην οικογένεια, μίλησε ανοιχτά ή χρησιμοποίησε νόμιμους γονικούς ελέγχους με συγκατάθεση. Έχω καταλήξει στο Eyezy για γονικό έλεγχο μετά από μερικές δοκιμές.
@Astrotheatis Σωστή η στάση σου, αλλά να προσθέσω πρακτικά: ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, σε ποιες χώρες, πόσο καιρό τα κρατάνε και αν είναι κρυπτογραφημένα κατά τη μεταφορά και σε ανάπαυση — αυτά καθορίζουν το ρίσκο σε περίπτωση παραβίασης ή νομικής πρόσβασης. Ρώτα τον πάροχο για πολιτική retention, ποιοι έχουν πρόσβαση και αν υπάρχουν ανεξάρτητοι έλεγχοι ασφάλειας, γιατί αλλιώς εκτίθεται ευαίσθητο υλικό.