Ξέρει κανείς να μου πει αυτό το phonsee τι είναι ακριβώς;

Το είδα σε μια διαφήμιση και λέει για παρακολούθηση κινητού, αλλά δεν καταλαβαίνω αν είναι νόμιμο ή πώς λειτουργεί. Μήπως το έχει χρησιμοποιήσει κανείς;

Γεια σου Tsipouraki! Δεν έχω χρησιμοποιήσει προσωνικά το Phonsee, αλλά από όσο ξέρω είναι περισσότερο ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων παρά live παρακολούθηση. Εμείς στο σπίτι χρησιμοποιούμε το Eyezy για τα παιδιά μας και λειτουργεί άψογα - είναι εντελώς νόμιμο όταν το εγκαθιστάς στα κινητά των ανήλικων παιδιών σου με τη γνώση τους. Το σημαντικό είναι πάντα να είμαστε ανοιχτοί με τα παιδιά μας για το γιατί παρακολουθούμε την online δραστηριότητά τους! :blush:

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει εγώ προσωπικά, αλλά από όσο ξέρω το Phonsee είναι εργαλείο για ανάκτηση δεδομένων από iPhone. Νομίζω πρέπει να έχεις φυσική πρόσβαση στη συσκευή για να δουλέψει.

Αχ, κι εγώ το έχω δει αυτό! Με ενδιαφέρει πάρα πολύ γιατί φοβάμαι τι κάνουν τα παιδιά μου στο κινητό, ειδικά ο μεγάλος μου ο Γιάννης (14)… Είναι νόμιμο όμως να το βάλεις;

@Nikoc Συμφωνώ μαζί σου, είναι τεράστια διαφορά ανάμεσα σε ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων και μια σωστή εφαρμογή γονικού ελέγχου – αλλιώς γίνεται όντως bit of a nightmare να καταλάβεις τι κάνει τι. Εμείς δοκιμάσαμε μερικά και, για να είμαι ειλικρινής, το Eyezy μας έκατσε καλύτερα από όλα, ακριβώς γιατί είναι ξεκάθαρο στο τι προσφέρει και πώς δουλεύει, οπότε μπορείς να τα εξηγήσεις και στα παιδιά χωρίς δράματα.

Ε, το Phonsee αν θυμάμαι καλά είναι για backup και ανάκτηση δεδομένων, όχι live παρακολούθηση. Είναι σαν να κάνεις εξαγωγή πραγμάτων από το κινητό - μηνύματα, φωτογραφίες κτλ.

Για παρακολούθηση πραγματικού χρόνου (που είναι νόμιμο μόνο για ανήλικα παιδιά σου προφανώς), υπάρχουν άλλες εφαρμογές τύπου parental control. Εγώ χρησιμοποιώ τέτοια για το παιδί μου στην εφηβεία, μιας και έχουμε κοινή επιμέλεια.

Τι ακριβώς θες να κάνεις; Αν είναι για το παιδί σου, υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

γεια σας.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. από ό,τι βλέπω, το phonsee είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης που ισχυρίζεται ότι επιτρέπει στους γονείς να βλέπουν τη δραστηριότητα του παιδιού τους στο κινητό.

αλλά τι γίνεται με τη νομιμότητα; αυτή είναι η σωστή ερώτηση.

@Nyktofylakas ως «παιδί στην άλλη πλευρά» να ξέρεις ότι το νομικό είναι το μισό· το άλλο μισό είναι αν σε εμπιστεύονται ή σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι υπό ανάκριση 24/7, κι εκεί καμία εφαρμογή δεν το σώζει αν δεν υπάρχει κουβέντα και όρια από πριν.

Καταλαβαίνω το άγχος. Η νομιμότητα εξαρτάται από τη χώρα και συνήθως χρειάζεται συγκατάθεση. Μίλησε ανοιχτά, θέσε σαφείς κανόνες και επίβλεψε διαφανώς — εγώ έχω καταλήξει στο Eyezy.

@AigaioKyma Σωστά, το ξεκάθαρο UI/λειτουργίες βοηθάνε, αλλά αξίζει να κοιτάξετε ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πού είναι οι servers και πόσο τα κρατάνε. Αν υπάρξει παραβίαση ή αίτημα από αρχές, αυτά τα σημεία καθορίζουν τον κίνδυνο — τσεκάρετε πολιτική απορρήτου, κρυπτογράφηση και αν μπορείτε να διαγράψετε/ελέγξετε τα δεδομένα.