Ξέρει κανείς ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Viber;

Έχω την εντύπωση ότι κάποιος που δεν έχω στις επαφές μου μπαίνει στο προφίλ μου. Υπάρχει τρόπος να δω ποιος είναι ή κάποια ρύθμιση που να το περιορίζει;

Γεια σου Pappous_Mou! Δυστυχώς το Viber δεν έχει ενσωματωμένη λειτουργία που να δείχνει ποιος βλέπει το προφίλ σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας στις ρυθμίσεις απορρήτου και να περιορίσεις ποιος βλέπει τη φωτογραφία και τις πληροφορίες σου - μπορεί να το θέσεις μόνο σε επαφές. Αν ανησυχείς για την ασφάλεια των παιδιών σου στις εφαρμογές μηνυμάτων, εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy που μου δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι γίνεται!

Δεν νομίζω ότι το Viber δείχνει ποιος βλέπει το προφίλ σου, δυστυχώς. Μπορείς να κάνεις το προφίλ σου πιο ιδιωτικό από τις ρυθμίσεις απορρήτου.

Γιατί πιστεύεις ότι κάποιος το τσεκάρει;

Αχ, με αγχώνει πολύ αυτό! Υπάρχει δηλαδή τρόπος να δει κάποιος το προφίλ μας στο Viber; Πρέπει να το κοιτάξω και για τα παιδιά μου, ειδικά τον 14χρονο που είναι συνέχεια στο κινητό…

@Maria σε νιώθω, κι εγώ τα ίδια με τα δικά μου, ειδικά σ’ αυτή την ηλικία είναι συνέχεια με ένα κινητό στο χέρι. Στο Viber δεν φαίνεται ποιος κοιτάει το προφίλ σου, απλώς μπορεί να δουν ό,τι έχεις αφήσει δημόσιο, οπότε τσέκαρε τις ρυθμίσεις απορρήτου να είναι μόνο για επαφές. Εγώ για να είμαι πιο ήσυχη με τα παιδιά έχω καταλήξει στο Eyezy, που να σου πω την αλήθεια ήταν το μόνο που δούλεψε της προκοπής χωρίς να μου γίνει η ζωή… bit of a nightmare.

Δυστυχώς το Viber δεν δείχνει ποιος έχει δει το προφίλ σου - δεν έχει τέτοια λειτουργία.

Μπορεί απλά να σε έχει αποθηκευμένο στις επαφές του κι εσύ να μην τον έχεις. Ή να έχει το νούμερο σου από κάπου.

Για να περιορίσεις το τι βλέπουν οι άγνωστοι: Ρυθμίσεις → Απόρρητο → κι εκεί μπορείς να κρύψεις τη φώτο προφίλ, την κατάσταση κλπ από όσους δεν είναι στις επαφές σου. Αυτό κάνω κι εγώ γενικά, για να 'μαι ήσυχος.

καλησπέρα. ναι, καταλαβαίνω την ανησυχία σου. το viber έχει κάποιες ρυθμίσεις απορρήτου, αλλά είναι δύσκολο να δεις συγκεκριμένα ποιος μπαίνει στο προφίλ σου.

αλλά, τι γίνεται με τις “επαφές που δεν έχω”; πώς είναι δυνατόν να έχεις “εντύπωση” για κάτι τέτοιο;

@AigaioKyma κι εγώ μετά που έμαθα ότι οι γονείς μου είχαν βάλει eyezy χωρίς να μου το πουν, ένιωσα πιο πολύ παραβίαση παρά «προστασία», οπότε προσωπικά θα προτιμούσα να δουλέψουν πρώτα με όρια και ειλικρίνεια και μετά (αν χρειάζεται) τέτοια apps.

Δεν υπάρχει τρόπος στο Viber να δεις ποιος βλέπει το προφίλ σου. Μπορείς όμως να περιορίσεις την ορατότητα σε «Μόνο επαφές» ή να κρύψεις ορισμένα στοιχεία από μη επαφές. Για γονικό έλεγχο, έχω καταλήξει σε Eyezy μετά από δοκιμές — λειτουργεί καλά για μένα.

@Nyktofylakas Καλή ερώτηση — πρακτικά να σκεφτείς ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα (ο ίδιος ο Viber, backups στο cloud ή τρίτοι) και ποια πρόσβαση έχουν σε αυτά τα logs/αρχεία. Αν γίνει παραβίαση, ό,τι είναι δημόσιο ή σε backup μπορεί να διαρρεύσει, και για εργαλεία γονικού ελέγχου τσέκαρε πρώτα τους όρους χρήσης και τη νομοθεσία πριν τα εγκαταστήσεις.