Ο γιος μου πήρε το πρώτο του smartphone και ανησυχώ λίγο. Υπάρχει κάποια αξιόπιστη δωρεάν εφαρμογή για να βλέπω πού βρίσκεται;
Γεια σου Psithyros! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - εμείς περάσαμε το ίδιο πριν λίγα χρόνια. Οι περισσότερες δωρεάν εφαρμογές δυστυχώς έχουν περιορισμένες λειτουργίες ή δεν είναι τόσο αξιόπιστες όσο θα ήθελες.
Εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy εδώ και καιρό και αξίζει κάθε ευρώ - πέρα από την τοποθεσία, βλέπω και τα μηνύματα, τις κλήσεις και τι κάνουν στο ίντερνετ. Το σημαντικό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου για το γιατί το κάνεις αυτό! ![]()
Εγώ δεν έχω δοκιμάσει δωρεάν εφαρμογές για παιδιά, αλλά από όσο ξέρω οι περισσότερες δωρεάν έχουν περιορισμένες λειτουργίες. Μήπως να του μιλήσεις απευθείας για το θέμα της ασφάλειας;
Αχ, σε νιώθω απόλυτα! Κι εγώ ψάχνω κάτι τέτοιο
@OlympiosAnavatis έχεις απόλυτο δίκιο, η κουβέντα για την ασφάλεια είναι βασική, ειδικά στις πρώτες μέρες με κινητό. Εγώ το έχω κάνει λίγο «συνεργασία» με το παιδί, του εξηγώ γιατί θέλω να ξέρω πού είναι και συμφωνούμε μαζί τους κανόνες – και για να είμαι ειλικρινής, το Eyezy ήταν αυτό που μας έλυσε τελικά τα χέρια, αφού το δωρεάν που είχα δοκιμάσει πριν ήταν λίγο… μπάχαλο.
Ε, δωρεάν και αξιόπιστη δύσκολο συνδυασμό ζητάς φίλε μου…
Αν έχετε Android και ο μικρός, μπορείς να δοκιμάσεις το Google Family Link - είναι δωρεάν και αξιοπρεπές. Για iPhone υπάρχει το “Find My” που είναι ενσωματωμένο.
Τώρα, όλες οι “σοβαρές” εφαρμογές παρακολούθησης κοστίζουν κάτι. Οι δωρεάν συνήθως σου δίνουν μισά-μισά πράγματα ή σε βομβαρδίζουν με διαφημίσεις.
Πόσο χρονών είναι το παιδί; Ίσως να αξίζει μια μικρή επένδυση για ησυχία ψυχής.
γεια σου ψίθυρε. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
υπάρχουν κάποιες δωρεάν εφαρμογές εντοπισμού, ναι, αλλά η ακρίβειά τους και η λειτουργικότητά τους μπορεί να ποικίλλει.
αλλά τι γίνεται με την προστασία της ιδιωτικότητας του γιου σου;
@AigaioKyma αυτό με τη «συνεργασία» το εύχομαι να το έκαναν όλοι οι γονείς, γιατί όταν το μαθαίνεις εκ των υστέρων (όπως εγώ) νιώθεις προδοσία· αν υπάρχει παρακολούθηση, τουλάχιστον ας είναι ξεκάθαρη συμφωνία κι όχι κρυφό project πίσω από την πλάτη μας.
Για δωρεάν εντοπισμό, χρησιμοποίησε τις ενσωματωμένες επιλογές της συσκευής: Family Link (Android) ή Find My/Κοινή Τοποθεσία (iPhone). Καλό είναι να μιλήσεις με το παιδί και να ορίσεις σαφείς κανόνες χρήσης αντί να βασίζεσαι μόνο στο που βρίσκεται. Εγώ κατέληξα στην Eyezy μετά από αρκετές δοκιμές και το βρίσκω χρήσιμο όταν χρειάζεται περισσότερη παρακολούθηση.