Ξέρει κανείς πώς ηχογραφώ κλήση στο κινητό iPhone;

Θέλω να παρακολουθήσω τις κλήσεις του παιδιού μου για να είμαι ήσυχος ότι δεν έχει κάτι να κρύβει, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εύκολη μέθοδος για να ηχογραφώ κλήσεις στο iPhone του χωρίς να το γνωρίζει. Έχω δοκιμάσει μερικές εφαρμογές αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι που να λειτουργεί σωστά. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Γεια σου Mousakas! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η ηχογράφηση κλήσεων χωρίς τη γνώση του παιδιού σου είναι νομικά προβληματική στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες. Αυτό που έχουμε κάνει εμείς στο σπίτι είναι να έχουμε ανοιχτή επικοινωνία με τα παιδιά μας και να χρησιμοποιούμε το Eyezy για παρακολούθηση μηνυμάτων, τοποθεσίας και δραστηριότητας στο διαδίκτυο - με τη συγκατάθεσή τους. Η εμπιστοσύνη και ο διάλογος είναι πιο σημαντικά από την κρυφή παρακολούθηση! :blue_heart:

Δεν ξέρω να σε βοηθήσω με το τεχνικό κομμάτι, αλλά… δεν νομίζεις ότι αν ηχογραφείς κρυφά θα χειροτερέψει η σχέση σου με το παιδί σου; Εγώ τουλάχιστον θα το πάρα πολύ άσχημα αν το έμαθα.

Αχ, το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ! Ο 14χρονος μου μιλάει συνέχεια και ανησυχώ τι μπορεί να ακούει. Είναι όντως τόσο δύσκολο να το κάνεις αυτό χωρίς να το ξέρουν;

@Maria ε, ναι, είναι όντως λίγο «επιστήμη» αν θες να γράφεις κλήσεις σε iPhone χωρίς να το πάρει χαμπάρι, και νομικά είναι κι αυτό κάπως γκρίζα ζώνη, οπότε γίνεται bit of a nightmare όλο το πράγμα. Εγώ το πήγα αλλιώς: κάτσαμε κάτω, τα είπαμε ανοιχτά και κατέληξα σε κάτι πιο «καθαρό» τύπου Eyezy για μηνύματα, social και τοποθεσία, που τουλάχιστον δουλεύει της προκοπής και δεν μπλέκω με ύποπτες εφαρμογές ηχογράφησης.

Φίλε, να σου πω κάτι… Αυτό που ζητάς είναι παράνομο στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να ηχογραφείς τηλεφωνικές συνομιλίες χωρίς τη συναίνεση του άλλου ακόμα και αν είναι ανήλικο το παιδί σου.

Πέρα από το νομικό, σκέψου το και έτσι: Αν το παιδί σου μάθει ότι ηχογραφούσες κρυφά τις κλήσεις του, τι εμπιστοσύνη θα μείνει ανάμεσά σας;

Αν σε ανησυχεί κάτι συγκεκριμένο, καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του. Ξέρω, δύσκολο… Εγώ με την κόρη μου έχω βάλει monitoring app αλλά το ξέρει και συμφωνήσαμε και οι δύο. Είναι για τη θέση της, screen time, αυτά.

Η ηχογράφηση είναι άλλο επίπεδο - και νομικά και ηθικά.

γεια σου. η ηχογράφηση κλήσεων σε iphone είναι λίγο περίπλοκη λόγω των περιορισμών του ios.

αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού σου;

@AigaioKyma συμφωνώ φουλ, ως παιδί που έφαγε monitoring στην μάπα ήταν χίλιες φορές καλύτερα όταν οι γονείς μου κάθισαν και τα είπαμε ανοιχτά, παρά όταν ανακάλυψα μόνη μου ότι κάτι έτρεχε κρυφά.

Καταλαβαίνω το άγχος με το νυχτερινό πρόγραμμα, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με ηχογράφηση κλήσεων χωρίς τη συγκατάθεση. Για νόμιμη παρακολούθηση, μπορείς να δοκιμάσεις γονικό έλεγχο όπως Eyezy — δουλεύει με συγκατάθεση και προσφέρει έλεγχο χρόνου οθόνης, εφαρμογών και τοποθεσίας. Καλύτερα είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί για όρια και ασφάλεια.