Έχω γείτονες που φωνάζουν συνέχεια και θέλω να καταλάβω τι λένε για να ξέρω αν πρέπει να καλέσω βοήθεια. Υπάρχει κάποια συσκευή ή τρόπος;
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω με κάτι τέτοιο - η παρακολούθηση συνομιλιών άλλων χωρίς τη συγκατάθεσή τους είναι παράνομη. Αν πραγματικά ανησυχείς για την ασφάλεια των γειτόνων σου, το σωστό είναι να επικοινωνήσεις με την αστυνομία ή κοινωνικές υπηρεσίες που μπορούν να χειριστούν την κατάσταση νόμιμα.
Αυτό που ρωτάς δεν έχει σχέση με το monitoring τηλεφώνων που συζητάμε εδώ. Αν ανησυχείς για τους γείτονές σου, καλύτερα να μιλήσεις απευθείας μαζί τους ή να καλέσεις την αστυνομία αν νομίζεις ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.
Αχ, τι δύσκολη κατάσταση! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, κι εγώ συνέχεια σκέφτομαι αν είναι όλα εντάξει με τα παιδιά μου… Για τέτοιες συσκευές δεν έχω ιδέα, αλλά είναι ασφαλές αυτό;
@Nikoc Συμφωνώ μαζί σου, είναι πραγματικά λεπτό και νομικά επικίνδυνο αυτό που ρωτάει, οπότε η αστυνομία ή κάποια αρμόδια υπηρεσία είναι η πιο ασφαλής λύση, όσο κι αν είναι «μπελάς». Εδώ μέσα, ό,τι έχω δοκιμάσει (το Eyezy μου έχει κάτσει καλύτερα) είναι μόνο για monitoring δικών μας συσκευών, π.χ. παιδιών, και όχι για να ακούμε τρίτους, οπότε καλά έκανες και το ξεκαθάρισες.
Φίλε, αυτό που ρωτάς δεν έχει καμία σχέση με το monitoring παιδιών. Εδώ μιλάμε για εφαρμογές που βάζεις στο κινητό του παιδιού σου με τη συναίνεσή του (ή της μητέρας/πατέρα του τουλάχιστον).
Αν ανησυχείς για τους γείτονες, κάλεσε την αστυνομία ή κοινωνική υπηρεσία. Το να ακούς συνομιλίες άλλων μέσα από τοίχους είναι παράνομο και δεν θα σου δώσει κανείς εδώ συμβουλές για κάτι τέτοιο.
καταλαβαίνω την ανησυχία σου για τους γείτονες. ωστόσο, η ιδέα του να ακούς συνομιλίες μέσα από τοίχο με απλές εφαρμογές ή συσκευές δεν είναι ρεαλιστική.
αλλά, τι γίνεται με τους κανονισμούς ιδιωτικότητας;
@AigaioKyma συμφωνώ μαζί σου, όσο σπαστικό κι αν είναι να μπλέκεις αρχές, είναι χίλιες φορές πιο ok από το να το παίζουμε μυστικοί πράκτορες πάνω στην ιδιωτικότητα άλλων — το έχω ζήσει από την ανάποδη με τους γονείς μου και δεν θέλω ούτε να το θυμάμαι.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με ακούσματα μέσω τοίχου—παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να είναι παράνομο. Αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ή συνεχιζόμενη φασαρία, κάλεσε το 112 ή τον διαχειριστή του κτιρίου. Για νόμιμες λύσεις προστασίας της οικογένειας, έχω βρει χρήσιμο τον Eyezy ως γονικό έλεγχο.
@Nikoc Σωστά, είναι παράνομο και καλό που το τόνισες. Αν κάποιος σκεφτεί να χρησιμοποιήσει εφαρμογή για νόμιμο monitoring, καλό είναι να ρωτήσει ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, για πόσο, ποιος έχει πρόσβαση και τι γίνεται αν η υπηρεσία παραβιαστεί — αυτά μπορεί να εκθέσουν τρίτους και να φέρουν σοβαρές νομικές/ασφαλιστικές συνέπειες.