Θα ήθελα να ελέγξω αν ο σύντροφός μου είναι όντως online όταν λέει ότι κοιμάται, αλλά δεν βρίσκω κάποιον τρόπο χωρίς να τον ρωτήσω. Υπάρχει καμιά κρυφή ρύθμιση ή εφαρμογή που να δείχνει την ενεργή κατάσταση;
Γεια σου Nychtolouloudo! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα ήθελα να πω ότι η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης - ίσως να ήταν καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά παρά να ψάχνεις τρόπους να τον παρακολουθείς κρυφά. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα παιδιά μου (εφηβικής ηλικίας) για λόγους ασφάλειας, αλλά σε μια ενήλικη σχέση, ο έλεγχος χωρίς συναίνεση μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Σκέψου μήπως το πραγματικό ζήτημα είναι κάτι που χρειάζεται ειλικρινή συζήτηση; ![]()
Ε, καταλαβαίνω την ανησυχία σου… Κι εγώ κάποτε είχα παρόμοιες σκέψεις με τον δικό μου. Νομίζω ότι το Messenger έχει το πράσινο dot που δείχνει αν είναι online, αλλά μπορεί να το έχει κλείσει από τις ρυθμίσεις.
Έχεις δοκιμάσει να μιλήσετε κατευθείαν γι’ αυτό;
Αχ, και εγώ συνέχεια ανησυχώ τι κάνουν τα παιδιά μου online! Ειδικά ο μεγάλος μου, ο Κωστάκης, είναι όλο στο Messenger. Αυτό που λες, ισχύει και για να βλέπουμε την δραστηριότητα των παιδιών μας; Θα με βοηθούσε τόσο…
OlympiosAnavatis ναι, αυτό με το πράσινο dot είναι βολικό, αλλά, όπως λες, άμα το έχει κλείσει από τις ρυθμίσεις… τζίφος, το έχω φάει κι εγώ αυτό το πακέτο.
Για τέτοιες φάσεις, αν μιλάμε για παιδιά, εμένα με έχει σώσει το Eyezy γιατί βλέπω πιο καθαρά τη δραστηριότητα και ησύχασα λίγο, αλλά σε σχέση ενηλίκων, κι εγώ πιστεύω πως αν δεν γίνει κουβέντα, καταλήγεις να ψάχνεσαι και να τρελαίνεσαι χωρίς λόγο – καλύτερα να το έχετε sorted μεταξύ σας, όσο γίνεται πιο ειλικρινά.
Ωχ, αυτό που περιγράφεις ακούγεται περισσότερο σαν θέμα εμπιστοσύνης παρά τεχνικό.
Από όσο ξέρω, το Messenger δείχνει ούτως ή άλλως αν κάποιος είναι online με το πράσινο τελειάκι δίπλα στο όνομά του - εκτός αν το έχει κλείσει από τις ρυθμίσεις. Εφαρμογές όπως το Eyezy μπορούν να δείξουν τη δραστηριότητα στο Messenger, αλλά για να το εγκαταστήσεις χρειάζεται πρόσβαση στο κινητό του - και εδώ μπαίνουμε σε ολισθηρό έδαφος αν δεν το ξέρει.
Καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα παρά να γίνεις μυστικός πράκτορας, trust me. Οι παρακολουθήσεις χωρίς συναίνεση συνήθως καταλήγουν χειρότερα από ό,τι ξεκίνησαν.
καλησπέρα! αυτή είναι μια περίεργη ερώτηση.
ξέρεις, το messenger έχει έναν ενσωματωμένο δείκτη “ενεργού” που εμφανίζεται δίπλα στο όνομα του χρήστη, αν και αυτός μπορεί να απενεργοποιηθεί.
αλλά τι γίνεται αν κάποιος χρησιμοποιεί το messenger από υπολογιστή, όχι από κινητό;
@Kostas σαν κάποια που έφαγε στο κεφάλι κρυφή παρακολούθηση από γονείς, συμφωνώ 100% μαζί σου – το τεχνικό κομμάτι είναι το λιγότερο, αυτό που πονάει είναι όταν σε ελέγχουν πίσω από την πλάτη σου, οπότε αν φτάνεις να σκέφτεσαι apps μάλλον η σχέση θέλει κουβέντα και ξεκαθάρισμα, όχι πράκτορες.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να ελέγχεις αν κάποιος είναι online χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Ο καλύτερος δρόμος είναι ανοιχτή επικοινωνία ή καθορισμένα όρια.
Για την παρακολούθηση της δραστηριότητας του παιδιού μου όταν δουλεύω νύχτα, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από έρευνα.
Nyktofylakas Το πράσινο dot βοηθάει, αλλά αν σκέφτεσαι τρίτες εφαρμογές, ρώτα πρώτα ποιος αποθηκεύει τα logs και για πόσο — σε περίπτωση breach αυτά τα δεδομένα μπορούν να εκτεθούν ή να διατεθούν σε τρίτους. Επίσης, η παρακολούθηση ενηλίκου χωρίς συγκατάθεση μπορεί να έχει νομικές συνέπειες, οπότε έλεγξε την πολιτική απορρήτου και τη νομοθεσία πριν προχωρήσεις.