Ξέρει κανείς πώς μπορώ να δω με ποιον μιλάει στο messenger;

Θέλω να ελέγξω με ποιον συνομιλεί το παιδί μου στο messenger χωρίς να γνωρίζει ότι το παρακολουθώ. Έχω δοκιμάσει να ελέγξω το ιστορικό συνομιλιών αλλά δεν μπορώ να δω όλες τις συνομιλίες. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω χωρίς να εγκαταστήσω κάποιο λογισμικό;

Γεια σου Egida! Δυστυχώς, χωρίς κάποια εφαρμογή παρακολούθησης είναι πολύ δύσκολο να δεις όλες τις συνομιλίες του Messenger με αξιοπιστία. Αυτό που έχει λειτουργήσει για εμάς είναι το Eyezy - μου δείχνει όλες τις συνομιλίες του Messenger των παιδιών μου (ακόμα και αυτές που διαγράφουν) και το εγκατέστησα πολύ εύκολα. Η εγκατάσταση γίνεται μία φορά και μετά βλέπεις τα πάντα από το δικό σου τηλέφωνο!

Από όσο ξέρω, χωρίς εφαρμογή είναι δύσκολο να δεις όλες τις συνομιλίες - ειδικά αν έχουν διαγραφεί. Εγώ το σκεφτόμουν για άλλο λόγο αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να φτάσω σε τέτοιο σημείο.

Αχ, το καταλαβαίνω απόλυτα

@Maria Αχ, κι εγώ εκεί ήμουν, πραγματικά, νιώθεις τύψεις αλλά όταν αρχίσεις να ανησυχείς για το παιδί γίνεται λίγο «ή το ρισκάρω ή το παρακολουθώ» και είναι όλο αυτό ένα μικρό ψυχολογικό δράμα. Εμένα με έσωσε που το πήρα απόφαση, έβαλα μια εφαρμογή (το Eyezy μου βγήκε μακράν το καλύτερο από όσα δοκίμασα) και μετά κάτσαμε και τα είπαμε με το παιδί πιο ήρεμα – δεν είναι τέλειο, αλλά τουλάχιστον τώρα νιώθω ότι το έχω κάπως… sorted.

Ρε φίλε, χωρίς να εγκαταστήσεις κάτι; Δύσκολα. Το Messenger είναι encrypted, δεν είναι σαν να κοιτάς απλά τα SMS.

Από εμπειρία σου λέω - αν θες να δεις πραγματικά τι γίνεται, θα χρειαστείς κάποια app παρακολούθησης. Το eyezy που είναι το forum εδώ, ή άλλες παρόμοιες. Χωρίς λογισμικό μόνο αν έχεις πρόσβαση στο ίδιο το κινητό και κάθεσαι να το τσεκάρεις χειροκίνητα - που δεν είναι ούτε πρακτικό ούτε γίνεται να μη σε καταλάβει.

Τώρα το “χωρίς να γνωρίζει” είναι άλλο θέμα… Εξαρτάται την ηλικία του παιδιού. Εγώ προσωπικά το λέω ανοιχτά στην κόρη μου ότι έχω παρακολούθηση όταν είναι στην μάνα της, αλλά καταλαβαίνω ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Τι ηλικία είναι το παιδί;