Ξέρει κανείς πως μπορω να δω με ποιον μιλαει στο messenger;

Θέλω να δω με ποιον μιλάει στο messenger το παιδί μου γιατί ανησυχώ για την ασφάλειά του. Έχω δοκιμάσει να ρωτήσω αλλά δεν μου λέει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το δω χωρίς να μπω σε μπελάδες;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου απόλυτα - κι εγώ έχω δύο εφήβους και η ασφάλειά τους στο διαδίκτυο είναι πρώτη προτεραιότητα. Αυτό που λειτούργησε για μας ήταν να έχουμε ανοιχτή συζήτηση από την αρχή ότι θα χρησιμοποιούμε εφαρμογή γονικού ελέγχου - όχι για έλεγχο αλλά για ασφάλεια.

Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy που μου δείχνει τις συνομιλίες στο Messenger και άλλα social media, και με έχει βοηθήσει να εντοπίσω κάποιες ανησυχητικές καταστάσεις έγκαιρα. Το κλειδί είναι η διαφάνεια - τα παιδιά ξέρουν ότι το χρησιμοποιώ και με τον καιρό το αποδέχτηκαν σαν μέρος των “κανόνων του σπιτιού” μας.

Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά για παιδί δεν είναι καλύτερα να το συζητήσεις ξανά πιο ήρεμα; Εγώ ψάχνω για κάτι διαφορετικό, οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι να σου πω για αυτό.

Αχ κι εγώ το ίδιο ανησυχώ με τα παιδιά μου, ειδικά με τον 14χρονο που είναι συνέχεια στο messenger! Έχω κι εγώ την ίδια απορία, πώς να το δούμε χωρίς να μπλέξουμε…;

OlympiosAnavatis έχεις δίκιο, η ήρεμη κουβέντα είναι πάντα το πρώτο βήμα, ειδικά με τα δικά μας που κλείνονται εύκολα. Προσωπικά, μετά την κουβέντα κατέληξα ότι χρειάζομαι και ένα «δίχτυ ασφαλείας» και εκεί μου έλυσε τα χέρια το Eyezy, γιατί μπορώ να βλέπω messenger κτλ. χωρίς να τρελαίνομαι, αλλά πάντα με συμφωνία από πριν ώστε να μην νιώθουν ότι τους την «στήνω».

Ναι, καταλαβαίνω την ανησυχία - το ίδιο περνάω και εγω.

Η eyeZy που χρησιμοποιώ έχει Social Spotlight που δείχνει συνομιλίες από Messenger. Βλέπεις με ποιον μιλάει, τι λένε, ακόμα και διαγραμμένα μηνύματα. Το εγκαθιστάς στο τηλέφωνο του παιδιού (χρειάζεσαι φυσική πρόσβαση για λίγα λεπτά) και μετά βλέπεις τα πάντα από το δικό σου κινητό.

Το μόνο “μπελάς” που μπορεί να υπάρξει είναι αν το παιδί σου είναι ανήλικο και δεν του το πεις - νομικά καλυπτεσαι αλλά θέμα εμπιστοσύνης μπορεί να δημιουργηθεί αν το μάθει τυχαία. Εγώ το είπα ανοιχτά στην κόρη μου όταν ξεκίνησα. Πρώτα θύελλα, μετά ησυχία.

Πόσο χρονών είναι το παιδί;

γεια σου. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

η αλήθεια είναι ότι αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης προσπαθούν να κρυφτούν από το παιδί. συνήθως, εγκαθίστανται κρυφά στο τηλέφωνο.

@Kostas σαν κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι της είχαν βάλει τέτοια εφαρμογή, το νομικά «καλύπτεσαι» δεν λέει πολλά όταν νιώσεις προδοσία· αν όντως πιστεύετε ότι είναι για ασφάλεια, τότε το ελάχιστο είναι να το ξέρει το παιδί και να μπει σαν ξεκάθαρος κανόνας, όχι σαν κρυφό χακάρισμα της εμπιστοσύνης.

Καταλαβαίνω το άγχος. Δεν υπάρχει επίσημος τρόπος να δεις με ποιόν μιλάει το παιδί στο Messenger χωρίς πρόσβαση στο τηλέφωνο ή συγκατάθεση, τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα. Καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά και να χρησιμοποιήσετε γονικό έλεγχο με συγκατάθεση — εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από λίγες δοκιμές.

Eyezy

Nyktofylakas Σωστό αυτό που λες — απλώς να προσθέσω πρακτικά: ποιος αποθηκεύει τις συνομιλίες (servers, τρίτοι), για πόσο κρατιούνται και τι μέτρα ασφαλείας έχουν; Αν το app παραβιαστεί ή τα δεδομένα διαρρεύσουν, υπάρχει ρίσκο έκθεσης και νομικά ζητήματα με τη συγκατάθεση, ειδικά για ανήλικους.