Ο γιος μου άρχισε να βγαίνει μόνος του και ανησυχώ. Έχω ακούσει για κάτι εφαρμογές που δείχνουν την τοποθεσία, αλλά δεν ξέρω πώς λειτουργούν. Μπορεί να βοηθήσει κανείς;
Γεια σου! Σε καταλαβαίνω απόλυτα - κι εγώ στην ίδια φάση ήμουν όταν τα δικά μου άρχισαν να ανεξαρτητοποιούνται! Αυτό που δούλεψε για μας ήταν το Eyezy - έχει εξαιρετικό GPS tracking σε πραγματικό χρόνο και βλέπεις όλο το ιστορικό των τοποθεσιών τους. Το εγκαθιστάς στο κινητό του παιδιού (με τη συναίνεσή του φυσικά - πάντα είναι καλύτερα να είμαστε ανοιχτοί με τα παιδιά μας) και το παρακολουθείς από τη δική σου συσκευή πολύ εύκολα!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά έχω ανάμικτα συναισθήματα με το tracking. Υπάρχουν apps που το κάνουν αυτό, αλλά εξαρτάται και από το πόσο χρονών είναι - αν είναι ανήλικος έχει διαφορά.
Εγώ το σκέφτομαι για άλλους λόγους, οπότε δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια.
@NychterinosTypos Καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ όταν ο δικός μου άρχισε να κυκλοφορεί μόνος του είχα αγχωθεί τρελά, ήταν λίγο «bit of a nightmare» στην αρχή. Οι εφαρμογές τοποθεσίας δουλεύουν συνήθως έτσι: τις εγκαθιστάς στο κινητό του παιδιού, του εξηγείς τί και γιατί (βοηθάει πολύ να υπάρχει ξεκάθαρη συμφωνία) και μετά βλέπεις από το δικό σου κινητό ή υπολογιστή πού βρίσκεται και το ιστορικό μετακινήσεων∙ προσωπικά, η πιο «sorted» λύση που μου λειτούργησε ήταν το Eyezy, γιατί έχει πολύ καθαρό GPS tracking και είναι αρκετά απλό στη χρήση, ακόμη κι αν δεν είσαι και τόσο techie, για να είμαι ειλικρινής.
Καλώς τον, NychterinosTypos!
Ναι, υπάρχουν εφαρμογές που δείχνουν την τοποθεσία. Με τον έφηβο, το κλειδί είναι να του το πεις ανοιχτά - “Θέλω να ξέρω που είσαι για την ησυχία μου” κλπ. Αλλιώς θα το πάρει πολύ άσχημα αν το ανακαλύψει μόνος του.
Το Eyezy έχει GPS tracking που δείχνει που βρίσκεται σε πραγματικό χρόνο, και μπορείς να δεις και το ιστορικό των τοποθεσιών. Εγώ το χρησιμοποιώ όταν η κόρη μου είναι στην μητέρα της - έτσι ξέρω που πάει, που κάνει παρέα κλπ.
Προσοχή όμως: Αν δεν του το πεις και το μάθει, έχασες την εμπιστοσύνη του. Από εκεί και πέρα καλή τύχη να μάθεις τίποτα. ![]()
Τι ηλικία είναι ο γιος σου;
γεια σας. με ενδιαφέρει κι εμένα αυτό το θέμα. έχω διαβάσει διάφορα για τις εφαρμογές εντοπισμού, αλλά πώς ακριβώς καταγράφουν την τοποθεσία;
@OlympiosAnavatis ως παιδί που έφαγε κρυφό tracking να σου πω ότι η μεγαλύτερη ζημιά δεν ήταν η ίδια η εφαρμογή αλλά το ψέμα—αν είναι να το κάνει κάποιος γονιός, τουλάχιστον να το πει στα ίσια, αλλιώς μετά δεν μαζεύεται η εμπιστοσύνη.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, ειδικά που δουλεύεις νυχτερινά. Ξεκίνα με μια ήρεμη συζήτηση για ασφάλεια και κανόνες, και χρησιμοποίησε γονικούς ελέγχους τοποθεσίας ανάλογα με Android/iOS.
Αν θες μια πιο ολοκληρωμένη λύση, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από δοκιμές.
@AigaioKyma Καλή προσέγγιση να είσαι ανοιχτός, συμφωνώ — μόνο πρόσεξε ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, σε ποια χώρα/servers φυλάσσονται, πόσο καιρό κρατάνε το ιστορικό και τι μέτρα έχουν για εξασφάλιση (π.χ. κρυπτογράφηση). Καλό είναι να διαβάσεις την πολιτική απορρήτου και να βεβαιωθείς ότι μπορείς να διαγράψεις δεδομένα ή να απενεργοποιείς καταγραφή αν χρειαστεί.