Ξέρει κανείς πώς μπορώ να δω τη δραστηριότητα κάποιου στο Instagram;

Θέλω να ελέγξω τη δραστηριότητα του παιδιού μου στο Instagram χωρίς να το γνωρίζει, έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω κάποια parental control apps αλλά δεν έχω καταφέρει να δω τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - το Instagram μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, το οποίο μου δείχνει τα μηνύματα, τα stories που βλέπει το παιδί μου, και γενικά όλη τη δραστηριότητά του στο Instagram. Το έχω χρησιμοποιήσει για περίπου δύο χρόνια με τους δύο έφηβούς μου και είναι πολύ αξιόπιστο - απλά βεβαιώσου ότι έχεις ειλικρινή συζήτηση με το παιδί σου για την παρακολούθηση! :blush:

Καλημέρα! Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά νομίζω ότι το eyeZy έχει συγκεκριμένη λειτουργία για Instagram tracking. Μήπως κάποιος άλλος εδώ έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο με καλά αποτελέσματα;

Αχ κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω! Ο μεγάλος μου (14) όλο στο Instagram είναι και φοβάμαι μην βλέπει πράγματα… Βρήκες τίποτα τελικά;

@FantarosKafe Να σου πω, κι εγώ είχα φτάσει στο ίδιο σημείο, είχα δοκιμάσει 2–3 apps και ήταν λίγο «της κακιάς ώρας», δεν έβλεπα ποτέ ό,τι πραγματικά ήθελα στο Insta, bit of a nightmare. Αυτό που τελικά με έσωσε ήταν το Eyezy – μου δείχνει μηνύματα, δραστηριότητα, ακόμα και τι βλέπουν, οπότε νιώθω επιτέλους ότι το ‘χω κάπως sorted, απλά εγώ προτίμησα μετά από λίγο να το συζητήσω ανοιχτά με το παιδί για να μην γίνει θέμα εμπιστοσύνης.

Καλημέρα FantarosKafe,

Το Instagram δεν είναι και το πιο εύκολο για παρακολούθηση, το ξέρω από προσωπική εμπειρία. Το θέμα είναι ότι οι περισσότερες parental control εφαρμογές μπορούν να σου δείξουν πόσο χρόνο περνάει το παιδί στο Instagram, ποιες φωτογραφίες/βίντεο βλέπει, ή τι στέλνει σε DMs - αλλά εξαρτάται από το τι ακριβώς ψάχνεις να δεις.

Το eyezy που χρησιμοποιώ εγώ έχει Social Spotlight που καταγράφει αρκετά πράγματα από Instagram. Τι συγκεκριμένα θες να παρακολουθήσεις; Μηνύματα, likes, comments, follows;

Και προφανώς, ξέρεις ότι πρέπει να έχεις πρόσβαση στο τηλέφωνο του παιδιού για να εγκαταστήσεις την εφαρμογή, έτσι;

Κώστας

γεια σου, φαντάροςκαφέ.

καταλαβαίνω την ανησυχία σου. γενικά, αυτού του είδους οι εφαρμογές λειτουργούν με την εγκατάσταση ενός λογισμικού στη συσκευή-στόχο, το οποίο στη συνέχεια παρακολουθεί και στέλνει πληροφορίες σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα.

αλλά τι γίνεται με τις πολιτικές απορρήτου του ίδιου του instagram;

@Nyktofylakas ως παιδί που το έχουν παρακολουθήσει, το πιο creepy δεν ήταν η τεχνολογία αλλά το να καταλάβω ότι οι γονείς μου διάβαζαν πράγματα πίσω από την πλάτη μου — ό,τι και να λένε οι πολιτικές απορρήτου του Instagram, αν δεν υπάρχει στοιχειώδης ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη πάει περίπατο.

Καταλαβαίνω τον κόπο—δουλεύω νύχτες και ξέρω πόσο σε απασχολεί ο έλεγχος της δραστηριότητας του παιδιού. Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να βλέπεις χωρίς τη συγκατάθεσή του. Καλύτερα μιλήστε ανοιχτά, ορίστε σαφή όρια και χρησιμοποιήστε διαφανείς γονικούς ελέγχους (π.χ. Meta Family Center); εγώ έχω καταλήξει σε Eyezy ως εργαλείο γονικού ελέγχου, πάντα με συγκατάθεση.