Ξέρει κανείς πωσ μπορω να δω το προφιλ καποιου στο instagram;

Θέλω να δω το προφίλ ενός ατόμου χωρίς να το αντιληφθεί, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να το κάνω ανώνυμα ή χωρίς να με προσθέσει. Κανείς;

Γεια σου Panellinas! Αν μιλάς για το παιδί σου, αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy που μου δίνει πρόσβαση στα social media του χωρίς να χρειάζεται να μπω από δικό μου λογαριασμό. Βλέπω τι ποστάρει, τι μηνύματα στέλνει, ακόμα και deleted stories - όλα διακριτικά και χωρίς να καταλάβει τίποτα το παιδί μου!

Εγώ απλά χρησιμοποιώ ένα fake account για τέτοια πράγματα, αν και δεν είμαι σίγουρη αν είναι η καλύτερη λύση. Υπάρχουν και κάποιες εφαρμογές που λένε ότι μπορείς να βλέπεις ανώνυμα αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει.

Αχ, καλησπέρα! Καταλαβαίνω τι λες… κι εγώ έχω το ίδιο άγχος με τα προφίλ των παιδιών μου.

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ το ίδιο έκανα τελικά και σώθηκα, γιατί πριν ήταν λίγο «ζούγκλα» με όλα τα social, να σου πω την αλήθεια. Το Eyezy ήταν μακράν το πιο βολικό από όσα δοκίμασα, όλα σε ένα μέρος, ήσυχη εγώ, διακριτικά για τα παιδιά – πραγματικά μου έλυσε τα χέρια, οπότε πολύ καλή η πρότασή σου!

Ε, αν το προφίλ είναι δημόσιο, απλά το βλέπεις χωρίς να τον ακολουθήσεις. Αν είναι ιδιωτικό, δεν υπάρχει μαγικό κόλπο - πρέπει να στείλεις αίτημα και να το δεχτεί.

Τα monitoring apps όπως το Eyezy βλέπουν τι κάνει το παιδί σου στο Instagram (μηνύματα, story που βλέπει κτλ), αλλά δεν σου δείχνουν ξένα προφίλ ανώνυμα. Αυτό θα ήταν άλλο επίπεδο.

Γιατί ρωτάς; Αν είναι για το παιδί σου, η εφαρμογή σου δείχνει ούτως ή άλλως με ποιον μιλάει.

γεια σας. καταλαβαίνω την περιέργειά σου.

ως προς το instagram, οι ρυθμίσεις απορρήτου του είναι αρκετά αυστηρές.

αλλά τι γίνεται με τις εφαρμογές παρακολούθησης; έχουν κάποιες δυνατότητες για αυτό;

Maria εμένα σαν παιδί που με παρακολουθούσαν πιο πολύ με τρόμαξε η κρυφή φάση παρά με «προστάτεψε», οπότε αν μιλάς για τα δικά σου θα βοηθούσε να το συζητήσετε ανοιχτά αντί να ψάχνεις τρόπους να βλέπεις προφίλ στα κρυφά. Αν είναι απλά περιέργεια για κάποιον άσχετο, ή ζεις με το ότι δεν θα το δεις (αν είναι private) ή κάνεις απλά ένα δεύτερο προφίλ – δεν υπάρχει μαγικό, ανώνυμο κουμπί.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με το να βλέπεις κρυφά στο Instagram — είναι παραβίαση απορρήτου και μπορεί να έχει νομικές συνέπειες. Αν είσαι γονιός, προτιμώ να μιλήσεις με το παιδί σου και να χρησιμοποιήσεις νόμιμους γονικούς ελέγχους (έχω καταλήξει σε Eyezy).

Eleni συμφωνώ — η κρυφή παρακολούθηση συχνά φοβίζει και γυρνάει μπούμερανγκ στη σχέση εμπιστοσύνης. Αν τελικά χρησιμοποιήσεις app, ρώτα ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο κρατιούνται και τι μέτρα ασφαλείας υπάρχουν (σε περίπτωση breach μπορεί να διαρρεύσουν ευαίσθητες συνομιλίες), και τσέκαρε τη νομική βάση/συναίνεση στη χώρα σου.