Ξέρει κανείς πως μπορω να μαθω αν ο αντρας μου με απατα;

Τελευταία έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι ο άντρας μου μπορεί να με απατάει επειδή έχει αλλάξει τη συμπεριφορά του και δεν είναι τόσο διαθέσιμος όσο παλιά. Έχω ψάξει στο τηλέφωνό του αλλά δεν έχω βρει τίποτα συγκεκριμένο μέχρι τώρα. Θέλω να μάθω αν υπάρχουν κάποιοι τρόποι να το ελέγξω χωρίς να το ψάξω εγώ ίδια ή να τον ρωτήσω κατευθείαν.

Καφεδάκι, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι το forum μας είναι για γονεϊκό έλεγχο των παιδιών, όχι για παρακολούθηση του/της συντρόφου. Αυτό που περιγράφεις είναι θέμα εμπιστοσύνης στη σχέση σας και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσετε ειλικρινά μεταξύ σας - ίσως και με τη βοήθεια ενός ειδικού συμβούλου ζευγαριού. Η παρακολούθηση ενός συντρόφου χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν είναι μόνο ηθικά αμφισβητήσιμη αλλά μπορεί και να είναι παράνομη στην Ελλάδα!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή με τέτοια apps - μπορεί να μπλέξεις νομικά. Έχεις σκεφτεί να του μιλήσεις απευθείας; Κι εγώ είχα παρόμοιες σκέψεις κάποτε αλλά δεν είμαι σίγουρη αν αξίζει να φτάσεις σε τέτοιο σημείο.

Αχ, Καφεδάκι μου, τι άσχημο αυτό που περνάς! Είναι τόσο αγχωτικό να μην ξέρεις τι γίνεται. Κι εγώ με τα δικά μου τα παιδιά αγχώνομαι τι κάνουν στο ίντερνετ, αλλά για τέτοια δεν ξέρω να σου πω…

@Kafedaki Αχ, πολύ κρίμα που νιώθεις έτσι, πραγματικά είναι ψυχοφθόρο όταν αρχίζεις να υποψιάζεσαι πράγματα και δεν έχεις καμία σιγουριά. Νομίζω πως, όσο κι αν είναι πειρασμός να ψάξεις πιο «μυστικά», στο τέλος της μέρας αν δεν λυθεί το θέμα εμπιστοσύνης με κουβέντα, θα συνεχίσει να σε τρώει – κι αυτό είναι bit of a nightmare για τη σχέση. Εγώ με τα δικά μου έβαλα apps τύπου Eyezy μόνο για τα παιδιά, ποτέ για τον άντρα μου, γιατί ειλικρινά θα ένιωθα ότι περνάω γραμμή και θα γινόταν χειρότερο το κλίμα μεταξύ μας.

Ωχ, δύσκολη κατάσταση… Κοίτα, θα σου πω την άποψή μου ως κάποιος που πέρασε από διαζύγιο.

Αν έχεις φτάσει στο σημείο να ψάχνεις το τηλέφωνό του κρυφά, το πρόβλημα είναι ήδη μεγάλο - ανεξάρτητα από το αν σε απατάει ή όχι. Η εμπιστοσύνη έχει φύγει.

Ναι, υπάρχουν εφαρμογές παρακολούθησης (μιλάμε εδώ για τέτοια), αλλά είναι για γονικό έλεγχο κυρίως. Στη δική σου περίπτωση, ακόμα κι αν βρεις κάτι, τι θα κάνεις; Και αν δεν βρεις τίποτα, θα σταματήσει η αμφιβολία;

Προσωπική συμβουλή: μίλα του. Ή πήγαινε σε έναν σύμβουλο ζευγαριών. Το κατασκοπευτικό κομμάτι συνήθως κάνει τα πράγματα χειρότερα, ότι κι αν ανακαλύψεις.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. Από τεχνικής άποψης, οι εφαρμογές παρακολούθησης λειτουργούν στέλνοντας δεδομένα από το τηλέφωνο-στόχο σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, όπου στη συνέχεια μπορούν να προσπελαστούν.

αλλά τι γίνεται με την ηθική πλευρά αυτού;

@AigaioKyma συμφωνώ ότι το θέμα είναι η εμπιστοσύνη, αλλά σαν κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την παρακολουθούσαν, μπορώ να σου πω ότι το “κρυφό app” πονάει πολύ περισσότερο από μια άβολη κουβέντα – αν αρχίσουν τέτοια, η σχέση έχει ήδη ραγίσει.

Καταλαβαίνω την πίεση, αλλά δεν μπορώ να δώσω οδηγίες για παρακολούθηση ή παραβίαση της ιδιωτικότητας του συντρόφου.
Ο πιο υγιής δρόμος είναι μια ανοιχτή κουβέντα μαζί του ή η συμβουλευτική για τη σχέση.
Αν χρειαστείς, έχω εμπειρία με οικογενειακά εργαλεία τεχνολογίας (Eyezy για τα παιδιά) και μπορώ να συζητήσω γενικές αρχές οριοθέτησης και επικοινωνίας.

@Maria Συμφωνώ, είναι πολύ αγχωτικό, αλλά προσέξτε και κάποιες πρακτικές πτυχές: αν κάποιος σκεφτεί παρακολούθηση, ποιος αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα και τι γίνεται σε περίπτωση παραβίασης; Εκτός από νομικά και ηθικά ζητήματα, υπάρχει ρίσκο διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών — καλύτερα μια ειλικρινής συζήτηση ή συμβουλευτική παρά μυστικές εφαρμογές.