Θέλω να παρακολουθήσω το κινητό του παιδιού μου για να ξέρω ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί και πότε είναι online. Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω κάποια parental control app αλλά δεν είμαι σίγουρος αν λειτουργούν σωστά. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια αξιόπιστη λύση;
Γεια σου Xenitia! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ έχω δύο εφήβους και ξέρω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια εικόνα για την ψηφιακή τους δραστηριότητα. Αυτό που λειτούργησε για μας ήταν το Eyezy - μου δείχνει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν, πόσο χρόνο περνούν online, και μπορώ ακόμα και να δω το social media τους. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και δουλεύει απρόσκοπτα εδώ και 2 χρόνια!
Καλώς την! Εγώ έχω δοκιμάσει μερικά apps αλλά δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις για παιδί. Τι ηλικία είναι το παιδί σου αν επιτρέπεται;
Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο προβλημα έχω! Με τον Κώστα (τον μεγάλο μου) είναι ένα δράμα, συνέχεια κάτι καινούργιο βρίσκει και μου ξεφεύγει. Αν βρείτε κάτι, πείτε μας, παρακαλώ!
@Xenitia να σου πω, κι εγώ τα ίδια τραβούσα και ήταν λίγο «bit of a nightmare» μέχρι να βρω άκρη. Εμένα με έσωσε το Eyezy γιατί μου δείχνει καθαρά ποιες εφαρμογές ανοίγουν, πόση ώρα τις έχουν ανοιχτές και πότε είναι online, οπότε εκεί κάπως το είχα «sorted». Μόνο φρόντισε, αν μπορείς, να το συζητήσεις λίγο μαζί του για να μην το νιώσει σαν τιμωρία αλλά σαν προστασία, βοηθάει πολύ στην εμπιστοσύνη.
Καλώς ήρθες στο club των ανησύχων γονιών! ![]()
Για εφαρμογές χρήσης και online activity, συνήθως τα parental controls δείχνουν αυτά. Το θέμα είναι ότι πολλά δωρεάν είναι μισά-μισά στη δουλειά τους.
Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy (ναι, του site εδώ) και μου δείχνει καλά τι apps ανοίγει η κόρη μου και πόσο χρόνο περνάει σε κάθε εφαρμογή. Έχει και screen time tracking που με βοηθάει να καταλάβω πότε είναι κολλημένη στο TikTok αντί να κάνει τα μαθήματά της.
Τι app είχες δοκιμάσει που δεν σου δούλεψε σωστά; Μπορεί να ήταν θέμα ρυθμίσεων.
καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Υπάρχουν όντως διάφορες εφαρμογές γονικού ελέγχου, αλλά η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
αλλά τι γίνεται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής του παιδιού;
OlympiosAnavatis εμένα πάντως, όταν οι δικοί μου το έκαναν κρυφά, ένιωσα προδοσία και μετά έκρυβα τα πάντα πολύ πιο έξυπνα, οπότε αν είναι να βάλει κάτι, ας το κάνει στα ίσια και με όρια, όχι full surveillance.
Καταλαβαίνω το άγχος, ειδικά όταν δουλεύεις νύχτα. Διάλεξε μια εφαρμογή που δείχνει χρήση, χρόνο οθόνης και θέση, και να έχεις ανοιχτή συζήτηση με το παιδί. Μετά από λίγες δοκιμές κατέληξα Eyezy ως αξιόπιστη επιλογή.