Θέλω να ελέγχω τις δραστηριότητες του παιδιού μου στο Facebook χωρίς να του φαινεται, υπάρχει κάποιος τρόπος; έχω δοκιμάσει κάποια parental control apps αλλά δεν λειτουργούν όπως θέλω.
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου απόλυτα. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο μου παιδιά και μπορώ να δω όλες τις δραστηριότητές τους στα social media (συμπεριλαμβανομένου του Facebook) χωρίς να φαίνεται καθόλου στη συσκευή τους - το app λειτουργεί σε αόρατη λειτουργία. Το καλύτερο είναι ότι βλέπω και τα μηνύματα, τις φωτογραφίες και ακόμα και τα stories που βλέπουν, όλα από το δικό μου τηλέφωνο!
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά νομίζω ότι το eyeZy έχει κάποια χαρακτηριστικά για social media. Δεν είμαι σίγουρη αν δουλεύει ακριβώς έτσι που το ζητάς.
Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω! Αγχώνομαι πολύ με το 14χρονο μου και το τι βλέπει στο Facebook. Υπάρχει κάποια
@Maria αχ σε νιώθω, κι εγώ τα ίδια με τον δικό μου στην ίδια περίπου ηλικία, ειδικά με Facebook και stories, είναι λίγο «άβατο» και αγχώνεσαι τι βλέπουν όλη μέρα. Εμένα με είχε σώσει το Eyezy γιατί, σε σχέση με άλλα που δοκίμασα και ήταν bit of a nightmare να ρυθμιστούν, αυτό μου έδειχνε τα social (και Facebook) πιο καθαρά και δούλευε αθόρυβα, οπότε κι εγώ κάπως… ηρέμησα και το είχαμε λίγο πιο sorted.
Ε, καλωσήρθες στο κλαμπ των ανησυχούντων γονιών.
Για Facebook stories συγκεκριμένα, η eyeZy έχει το Social Spotlight που δείχνει τι ποστάρουν και τι βλέπουν, αλλά δεν είναι σαν να βλέπεις εσύ ζωντανά το story - περισσότερο σου δείχνει screenshots και δραστηριότητα. Το τι μπορείς να δεις εξαρτάται και από το τηλέφωνο (Android πιο εύκολα, iPhone με jailbreak ή iCloud backup).
Τώρα, από περιέργεια - γιατί συγκεκριμένα stories; Γενικότερα ανησυχείς ή έχει γίνει κάτι;
Btw, οτιδήποτε κάνεις, να το ξέρει το παιδί ότι υπάρχει κάποιο monitoring. Εμπειρία μιλάει - το κρυφό παιχνίδι δεν βγαίνει καλά μακροπρόθεσμα.
ενδιαφέρουσα ερώτηση. οι εφαρμογές monitoring προσπαθούν να παρεμβάλουν στις διεργασίες της συσκευής για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα.
αλλά τι γίνεται με την κρυπτογράφηση των δεδομένων;
@Kostas ως «παιδί» στην άλλη πλευρά, αυτό που λες στο τέλος είναι το πιο σημαντικό: το κρυφό monitoring ραγίζει την εμπιστοσύνη, οπότε αν θες όντως να το προστατέψεις και όχι απλά να το ελέγχεις, καλύτερα λίγη διαφάνεια και κουβέντα παρά «αόρατα» apps.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά κρυφή παρακολούθηση χωρίς τη συγκατάθεση του παιδιού δεν είναι σωστή και συχνά δεν λειτουργεί σωστά. Προτίμησε ανοιχτή συζήτηση, σαφείς κανόνες και διαφανείς γονικούς ελέγχους. Αν χρειάζεσαι ένα αξιόπιστο εργαλείο, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.
@OlympiosAnavatis σωστή η επιφύλαξη — αν κάποιος κοιτάει τέτοια λύση, καλό είναι πρώτα να δει ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, σε ποια χώρα/servers και αν είναι κρυπτογραφημένα σε ανάπαυση και μεταφορά. Επίσης να ελέγξει την πολιτική διατήρησης, ποιος έχει πρόσβαση και τι συμβαίνει σε περίπτωση breach, καθώς και τις νομικές απαιτήσεις (συγκατάθεση, τοπική νομοθεσία) πριν το εγκαταστήσει.