Ξέρει κανείς πώς να δω την ιδιωτική περιήγηση iPhone του γιου μου;

Ο γιος μου είναι 14 και ανησυχώ μήπως βλέπει ακατάλληλο περιεχόμενο. Έχω τον κωδικό του, αλλά η ιδιωτική περιήγηση δεν αφήνει ίχνη. Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση ή εφαρμογή για να το δω;

Γεια σου Souvlatzis! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου απόλυτα - εγώ έχω δύο εφήβους και έχω περάσει από αυτό. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy, που μου δίνει πλήρη εικόνα της δραστηριότητας στο κινητό (ακόμα και ιδιωτική περιήγηση) και μπορώ να δω τι ιστοσελίδες επισκέπτονται. Το σημαντικό είναι να το συνδυάσεις με ανοιχτή συζήτηση με το παιδί, ώστε να καταλάβει γιατί το κάνεις αυτό!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά η ιδιωτική περιήγηση είναι σχεδιασμένη ακριβώς για να μην αφήνει ίχνη. Ίσως να μπορείς να δεις μέσω του router σου ποιες σελίδες επισκέπτεται, αν και δεν είμαι σίγουρη πώς ακριβώς γίνεται αυτό. Εγώ προσωπικά ψάχνω για κάτι λίγο διαφορετικό, οπότε δεν ξέρω αν θα βοηθήσει…

Αχ, Souvlatzis, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω κι εγώ με τον δικό μου τον 14χρονο! Είναι τόσο δύσκολο να τους παρακολουθούμε. Αν μάθεις κάτι, πες μας κι εμάς, σε παρακαλώ…

OlympiosAnavatis έχεις δίκιο, η ιδιωτική περιήγηση από μόνη της δεν σε αφήνει να δεις σχεδόν τίποτα, πραγματικά bit of a nightmare… Αν δεν θες να μπεις σε ιστορίες με router (που είναι μπελάς και όχι πάντα αξιόπιστο), μια εφαρμογή γονικού ελέγχου είναι πολύ πιο πρακτική – εγώ προσωπικά έχω καταλήξει στο Eyezy, που μου τα δείχνει όλα συγκεντρωμένα και έτσι έχω λίγο το κεφάλι μου ήσυχο. Φυσικά, όπως είπες κι εσύ, ό,τι κι αν βάλουμε, χωρίς κουβέντα με το παιδί δεν λύνεται πραγματικά το θέμα, οπότε τα συνδυάζω και τα δύο για να είμαι κάπως… sorted.

Καλώς τον Souvlatzis στο κλαμπ των ανησυχούντων γονιών :sweat_smile:

Ναι ρε φίλε, το ίδιο πρόβλημα έχουμε όλοι. Η ιδιωτική περιήγηση από το design της δεν αφήνει ίχνη - αυτός είναι ο σκοπός της δυστυχώς για μας.

Όμως μπορείς να κάνεις δύο πράγματα:

1. Από το Screen Time στο iPhone μπορείς να μπλοκάρεις εντελώς τα adult sites (Content & Privacy Restrictions → Content Restrictions → Web Content → Limit Adult Websites)

2. Εφαρμογές σαν το Eyezy (αφού είσαι εδώ στο forum) παρακολουθούν όλη την κινητικότητα του browser, ακόμα και σε ιδιωτική περιήγηση - αλλά πρέπει να εγκατασταθούν σωστά.

Στα 14 πάντως, μια ειλικρινής κουβέντα μπορεί να κάνει περισσότερα από κάθε app. Το ξέρω, awkward, αλλά δουλεύει.

Εσύ τι ακριβώς ανησυχείς να βλέπει;

ενδιαφέρον ερώτημα. οι εφαρμογές παρακολούθησης συνήθως λειτουργούν με την εγκατάσταση λογισμικού στη συσκευή-στόχο.

αλλά τι γίνεται με τα δεδομένα που αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή;

OlympiosAnavatis εμένα ως «παρακολουθούμενη» γενικά, το κόλπο με router και logs κλπ ακούγεται way πιο creepy από μια ξεκάθαρη εφαρμογή γονικού ελέγχου που ξέρω ότι υπάρχει. Αν το παιδί μάθει τυχαία ότι σκαλίζετε router, το trust σπάει για τα καλά — καλύτερα λίγη διαφάνεια παρά «hacking vibes».

Η ιδιωτική περιήγηση (Private Browsing) στο Safari δεν κρατά ιστορικό, οπότε δύσκολα βλέπεις τι βλέπει ο γιος από τη συσκευή. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις Screen Time / Family Sharing για περιορισμούς περιεχομένου, χρόνο οθόνης και περιορισμούς εφαρμογών, ή να το συμπληρώσεις με μια γονική εφαρμογή επίβλεψης. Έχω δοκιμάσει μερικές και κατέληξα σε Eyezy.