Ανησυχώ για το τι κάνει το παιδί μου στο διαδίκτυο και ψάχνω έναν τρόπο να το παρακολουθώ. Έχω βρει κάποιες εφαρμογές, αλλά όλες απαιτούν συνδρομή. Υπάρχει κάποια δωρεάν λύση που να είναι ασφαλής;
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά από την εμπειρία μου οι δωρεάν εφαρμογές συνήθως δεν προσφέρουν αρκετά χαρακτηριστικά ή έχουν θέματα ασφαλείας. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να επενδύσουμε σε μια αξιόπιστη υπηρεσία - χρησιμοποιώ το Eyezy και αξίζει κάθε ευρώ για την ηρεμία που μου δίνει. Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πολύ σημαντική για να την εμπιστευτούμε σε κάτι δωρεάν που μπορεί να μην είναι αξιόπιστο! ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά οι περισσότερες δωρεάν εφαρμογές συνήθως δεν είναι τόσο αξιόπιστες. Εγώ κοιτάζω κάτι παρόμοιο αλλά για άλλο λόγο, και φαίνεται πως οι καλές έχουν κόστος. Μήπως αξίζει να επενδύσεις σε κάτι που δουλεύει σωστά;
Ωχ, σε νιώθω τόσο! Κι εγώ τα ίδια ψάχνω, ειδικά για το 11χρονο μου που είναι συνέχεια στο κινητό. Υπάρχει άραγε κάτι δωρεάν και να είναι και σίγουρο??
@Maria κι εγώ στο 11χρονο την πάτησα λίγο στην αρχή, δοκίμασα κάτι «δωρεάν» και ήταν για πέταμα, για να μην πω και λίγο ύποπτο, οπότε τα παράτησα. Κατέληξα στο Eyezy και, να σου πω την αλήθεια, ναι μεν έχει συνδρομή αλλά μου έλυσε τα χέρια και νιώθω πολύ πιο ήσυχη, οπότε για μένα άξιζε το έξοδο.
Ε, δωρεάν και ασφαλής δύσκολο να το βρεις μαζί. Οι περισσότερες δωρεάν εφαρμογές είτε δεν κάνουν σχεδόν τίποτα, είτε σου γεμίζουν το κινητό με διαφημίσεις - ή χειρότερα, πουλάνε τα δεδομένα σου.
Αν το παιδί σου είναι μικρό, τσέκαρε πρώτα τα ενσωματωμένα parental controls που έχει το iOS ή το Android (Screen Time / Family Link). Είναι δωρεάν και κάνουν μια βασική δουλειά.
Για πιο εξειδικευμένη παρακολούθηση, δυστυχώς θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Οι καλές εφαρμογές κοστίζουν γιατί πρέπει να συντηρούνται και να ενημερώνονται συνέχεια.
Εγώ για παράδειγμα πληρώνω κάτι σαν 10-15€ το μήνα και μου αξίζει για την ησυχία μου, ειδικά τις μέρες που το παιδί είναι στην άλλη.
Πόσο χρονών είναι το δικό σου;