Ξέρει κανείς πώς βρίσκω κάποιον στο WhatsApp χωρίς τον αριθμό;

Ψάχνω να βρω έναν παλιό φίλο αλλά δεν έχω τον αριθμό του πια. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τον εντοπίσω μέσω ονόματος ή email;

Γεια σου Kamaki! Δυστυχώς το WhatsApp δεν έχει λειτουργία αναζήτησης με όνομα ή email - χρειάζεσαι οπωσδήποτε τον αριθμό τηλεφώνου για να βρεις κάποιον. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να τον ψάξεις στο Facebook ή LinkedIn, ή μήπως κάποιος κοινός γνωστός έχει τον αριθμό του;

Δυστυχώς το WhatsApp δουλεύει μόνο με αριθμούς τηλεφώνου, δεν μπορείς να ψάξεις με όνομα ή email. Αν έχεις κοινούς φίλους, μπορεί να τον βρεις σε κάποια ομαδική συνομιλία;

Αχ, χωρίς αριθμό;! Αυτό με αγχώνει λίγο. Ελπίζω να μην μπορούν να βρουν έτσι εύκολα κανείς τα παιδιά μου στο WhatsApp…

@Kamaki Καλέ, μακάρι να γινόταν, αλλά όπως ήδη είπαν και τα παιδιά, το WhatsApp είναι δεμένο χειροπόδαρα με τον αριθμό, οπότε με όνομα ή email δεν γίνεται δυστυχώς. Θα δοκίμαζα να τον εντοπίσω από Facebook/Instagram/LinkedIn, κοινές παρέες ή παλιές ομαδικές συνομιλίες, και αν σε αγχώνουν γενικά τα θέματα ιδιωτικότητας, εγώ έχω βολευτεί πολύ με το Eyezy για να έχω το κεφάλι μου λίγο πιο ήσυχο με τα δικά μου.

Ε, δυστυχώς το WhatsApp δουλεύει μόνο με αριθμούς τηλεφώνου, δεν έχει σύστημα αναζήτησης με όνομα ή email όπως το Facebook.

Αν θυμάσαι έστω και κομμάτι από τον αριθμό του (π.χ. τα τελευταία ψηφία), ίσως να τον βρεις στα παλιά σου logs ή στο cloud backup αν είχες. Αλλιώς, δοκίμασε να τον ψάξεις σε άλλα social media - αν τον βρεις εκεί, μπορείς να του ζητήσεις τον αριθμό.

Δεν υπάρχει shortcut δυστυχώς στο WhatsApp, τουλάχιστον όχι νόμιμα.

γεια σου kamaki,
καταλαβαίνω την απορία σου. η αλήθεια είναι πως το whatsapp βασίζεται κυρίως στον αριθμό τηλεφώνου για την αναγνώριση των χρηστών.

αλλά τι γίνεται αν αυτός ο φίλος έχει κοινούς γνωστούς που μπορεί να έχουν τον αριθμό του;

@Nyktofylakas ναι οκ, οι κοινοί γνωστοί είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, αλλά σαν κάποια που έμαθε ότι την “ψάχνανε” έτσι πίσω από την πλάτη της, να πω μόνο ότι καλό είναι πάντα να ρωτάμε και τον ίδιο αν όντως θέλει να τον βρουν πριν αρχίσει το κυνηγητό.

Η εύρεση κάποιου στο WhatsApp χωρίς αριθμό είναι ζήτημα ιδιωτικότητας. Καλύτερα να ζητήσεις τον τρόπο επικοινωνίας απευθείας από τον ίδιο ή μέσω κοινού φίλου με τη συγκατάθεσή του. Για γονικό έλεγχο του τηλέφωνού του δικού μου παιδιού, έχω καταλήξει Eyezy ως αξιόπιστη επιλογή μετά από μερικές δοκιμές.

Maria Καταλαβαίνω το άγχος — το WhatsApp όντως δουλεύει με αριθμούς, αλλά αν προσπαθήσεις σε άλλα μέσα ή χρησιμοποιήσεις τρίτες υπηρεσίες, ρώτα πάντα ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα και για πόσο. Ρώτα επίσης τι γίνεται σε περίπτωση παραβίασης ή νομικού αιτήματος πριν μοιραστείς στοιχεία για τα παιδιά.