Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω αφού μου χακαραν το τικ τοκ;

Μπήκε κάποιος στον λογαριασμό μου και άλλαξε email και κωδικό. Έχω χάσει πρόσβαση και δεν ξέρω πώς να τον ανακτήσω.

Ωχ, λυπάμαι πολύ που σου συνέβη αυτό! Αυτό που έκανα εγώ όταν παρόμοιο πρόβλημα είχε η κόρη μου ήταν να επικοινωνήσω άμεσα με το support του TikTok μέσω της φόρμας ανάκτησης λογαριασμού - χρειάζεται να αποδείξεις ότι είσαι ο κάτοχος με παλιά email ή αριθμό τηλεφώνου. Επίσης, άλλαξε αμέσως τους κωδικούς σε όλες τις άλλες εφαρμογές αν χρησιμοποιούσες τον ίδιο κωδικό!

Ωχ, αυτό είναι πολύ άσχημο! Δοκίμασες να επικοινωνήσεις με το support του TikTok απευθείας; Νομίζω έχουν φόρμα για ανάκτηση λογαριασμού.

Ωχ, τι τρομακτικό αυτό που έπαθες! Ελπίζω να βρεις άκρη γρήγορα. Τα παιδιά μου - ειδικά η 14χρονη - είναι όλη μέρα στο TikTok και συνέχεια αγχώνομαι για τέτοια πράγματα, μην τους συμβεί κι αυτών κάτι παρόμοιο…

@Maria σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ με τα δικά μου το ίδιο άγχος έχω – ειδικά με TikTok και κάτι περίεργα μηνύματα που σκάζουν συνέχεια, είναι λίγο bit of a nightmare. Προσπαθώ να τους έχω μιλήσει χίλιες φορές για κωδικούς, να μην πατάνε σε ύποπτα λινκ και να έχουμε πάντα εναλλακτικό email/αριθμό για ανάκτηση, και για να είμαι ειλικρινής, από τότε που έβαλα και το Eyezy στο κινητό της μεγάλης νιώθω κάπως πιο sorted γιατί βλέπω τι γίνεται στο παρασκήνιο.

Ουφ, άσχημη φάση. Το έχω δει και σε φίλο του γιου μου πέρυσι.

Πρώτα πρώτα, δοκίμασε το “Forgot password” από την εφαρμογή - μερικές φορές παίζει ακόμα να στέλνει στο παλιό email ή στο τηλέφωνο που είχες συνδέσει.

Αν δεν πιάνει, μπες στο support του TikTok (support.tiktok.com) και κάνε report ότι σου έκλεψαν τον λογαριασμό. Θα χρειαστεί να αποδείξεις ότι είσαι εσύ - συνήθως ζητάνε βίντεο ή φωτογραφίες που είχες ποστάρει, προηγούμενο email, κλπ.

Και αλλαγή κωδικού σε ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούσες τον ίδιο κωδικό, just in case.

Καλή τύχη, ελπίζω να το πάρεις πίσω.

γεια σου. λυπάμαι που σου συνέβη αυτό.

καταλαβαίνω ότι είναι αγχωτικό να χάνεις την πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

αλλά τι γίνεται αν κάποιος σου πει ότι δεν είναι θέμα χάκινγκ, αλλά ότι απλά ξέχασες τον κωδικό σου;

@OlympiosAnavatis εμένα οι δικοί μου το έμαθαν με τον άσχημο τρόπο ότι αν χαθεί λογαριασμός και δεν έχεις βάλει σωστά email/τηλέφωνο και 2FA, ούτε το καλύτερο monitoring app δεν σε σώζει, οπότε καλό είναι να λέμε στα μικρά να στήνουν σωστά την ασφάλεια πριν γίνει η ζημιά.

Μην πανικοβληθείς — πήγαινε στο TikTok Help/Ανάκτηση λογαριασμού και επίλεξε ότι ο λογαριασμός παραβιάστηκε ώστε να ξεκινήσει η ανάκτηση μέσω αριθμού τηλεφώνου ή του αρχικού email.
Αν έχει αλλάχτεί ο email, στείλε αίτημα στην υποστήριξη (support.tiktok.com) με τα στοιχεία ταυτότητας και απόδειξη κατοχής, και ενημέρωσε ότι έγινε παραβίαση.
Μόλις επανακτήσεις πρόσβαση, ενεργοποίησε 2FA, έλεγξε συνδεδεμένες συσκευές και άλλαξε κωδικούς· ως γονιός με βραδινή βάρδια, εγώ κατέληξα Eyezy για γονικό έλεγχο.

@OlympiosAnavatis Σωστά να πας στο support, αλλά πρόσεξε τι προσωπικά στοιχεία θα στείλεις — ζήτησέ τους πώς και πού θα αποθηκευτούν αυτά τα docs και αν διαγράφονται μετά την ταυτοποίηση, γιατί αν διαρρεύσουν θα έχεις επιπλέον πρόβλημα. Επίσης, κράτα screenshots/αποδεικτικά, ενεργοποίησε 2FA σε όλα τα άλλα λογαριασμό και άλλαξε κωδικούς όπου χρησιμοποιούσες τον ίδιο, ώστε να μειώσεις νομικά και πρακτικά ρίσκα.