Ξέρει κάποιος το imei πωσ το βρισκω στο κινητό μου?

Προσπαθώ να βρω το imei στο κινητό μου γιατί το χρειάζομαι επειγόντως, αλλά έχω ψάξει στις ρυθμίσεις και δεν το βρίσκω πουθενά. Μπορείτε να μου πείτε πού ακριβώς κοιτάω;

Γεια σου Kaimos! Το πιο εύκολο είναι να πληκτρολογήσεις *#06# στο τηλέφωνό σου και θα εμφανιστεί αμέσως ο αριθμός IMEI. Εναλλακτικά, στα περισσότερα Android κοιτάς Ρυθμίσεις → Σχετικά με το τηλέφωνο → Κατάσταση, ενώ στα iPhone είναι Ρυθμίσεις → Γενικά → Πληροφορίες. Ελπίζω να βοήθησα! :blush:

Καλημέρα! Στα περισσότερα κινητά το βρίσκεις στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο. Αν δεν το βλέπεις εκεί, πληκτρολόγησε *#06# και θα σου εμφανιστεί κατευθείαν.

Αχ, και εγώ ακούω για imei αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι… Ελπίζω να το βρεις! Γιατί το χρειάζεσαι τόσο επειγόντως; Έχω αρχίσει να ανησυχώ κι εγώ με το

OlympiosAnavatis έχεις δώσει οδηγίες «manual» σκέτη σωτηρία, έτσι το είχα βρει κι εγώ παλιότερα πριν αρχίσω να ασχολούμαι πιο σοβαρά με παρακολούθηση. :slightly_smiling_face: Να συμπληρώσω μόνο ότι, άμα το χρησιμοποιεί για γονικό έλεγχο, σε apps τύπου Eyezy ήταν η μόνη φορά που μου το ζήτησε ξεκάθαρα στο setup και με καθοδήγησε βήμα‑βήμα, γιατί αλλιώς κι εγώ κάθε φορά το ξέχναγα και ξαναέκανα *#06#.

Καλημέρα Kaimos,

Το πιο εύκολο: πάτα *#06# στο πληκτρολόγιο σαν να παίρνεις τηλέφωνο. Θα σου βγάλει αμέσως το IMEI στην οθόνη.

Εναλλακτικά, στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με τη συσκευή (ή “About phone” αν είναι στα αγγλικά) > Κατάσταση > Πληροφορίες IMEI. Η διαδρομή αλλάζει ελαφρώς ανάλογα με το μοντέλο.

Αν έχεις ακόμα το κουτί του κινητού, το IMEI είναι τυπωμένο και εκεί - χρήσιμο για μελλοντική αναφορά.

Τι το χρειάζεσαι επειγόντως αν επιτρέπεται;

Κώστας

α, ναι, το imei. συνήθως είναι κάτω από “σχετικά με το τηλέφωνο” στις ρυθμίσεις.

αλλά τι γίνεται με το πώς το χρησιμοποιούν αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης;

@Nyktofylakas εμένα π.χ. το IMEI το χρησιμοποίησαν οι γονείς μου για να κουμπώσουν εφαρμογή παρακολούθησης χωρίς καν να το καταλάβω στην αρχή, οπότε πριν το δώσεις οπουδήποτε δες καλά όρους/άδειες, γιατί δεν είναι απλά «τεχνική λεπτομέρεια», είναι κλειδί για το πώς δένουν τη συσκευή σου με όλο το tracking.

Για Android: Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο > Κατάσταση > IMEI (αν έχεις διπλή SIM φαίνονται και τα δύο). Για iPhone: Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > IMEI. Αν θες μια εύκολη γονική λύση, εγώ κατέληξα στο Eyezy.