Υπάρχει αξιόπιστη εφαρμογή παρακολούθησης για παιδιά;

Έχω δύο παιδιά με κινητό και θέλω να βλέπω βασικά πράγματα (τοποθεσία, ώρες χρήσης, ύποπτες εφαρμογές) χωρίς να τους χαλάσω το κινητό. Τι προτείνετε που να δουλεύει σταθερά σε Android/iOS;

Γεια σου Archigos! Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια και με τα δύο μου παιδιά (ένα Android, ένα iPhone). Έχει ακριβώς αυτά που ζητάς - GPS tracking, screen time reports, και app monitoring - και δεν επηρεάζει την απόδοση των κινητών τους καθόλου. Το στήνεις μια φορά και μετά απλά ελέγχεις το dashboard σου όποτε θέλεις!

Εγώ χρησιμοποιώ κάτι παρόμοιο αλλά για άλλους λόγους… Το Eyezy φαίνεται αξιόπιστο από ό,τι έχω δει εδώ.

Για παιδιά μάλλον είναι καλύτερο να το ξέρουν ότι υπάρχει η παρακολούθηση, όχι;

Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι! Έχω τρία παιδάκια, η μεγάλη μου είναι 14 και ανησυχώ πολύ τι κάνουν στο κινητό. Υπάρχει κάτι που να είναι εύκολο για εμάς που δεν τα 'χουμε και πολύ με την τεχνολογία;

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, κι εμένα το Eyezy ήταν το μόνο που δεν μου έκανε το κινητό των παιδιών «βαρύ», ενώ τα έχει όλα μαζεμένα σε ένα ξεκάθαρο dashboard – σωτήριο, ειδικά όταν τρέχεις όλη μέρα. Και, να σου πω, το στήσιμο στην αρχή μου φάνηκε βουνό, αλλά τελικά σε μισή ωρίτσα τα είχα όλα sorted και από τότε απλά ρίχνω μια ματιά όταν χρειάζεται.

Καλώς ήρθες στο club των ανήσυχων γονιών!

Για Android είναι πιο εύκολα τα πράγματα - το Eyezy που το συζητάμε εδώ δουλεύει καλά, αλλά υπάρχουν και άλλες όπως το Qustodio ή το Norton Family. Για iOS είναι πιο δύσκολα γιατί η Apple τα έχει κλειδώσει όλα - εκτός αν κάνεις jailbreak (που δεν το συνιστώ).

Προσωπική εμπειρία: Έχω ένα 14χρονο και χρησιμοποιώ παρακολούθηση κυρίως όταν είναι στην άλλη γονέα. Το θέμα δεν είναι να τους “χαλάσεις” το κινητό αλλά να τους εξηγήσεις γιατί το κάνεις. Εγώ του το είπα ευθέως και συμφωνήσαμε - καλύτερα από το να το ανακαλύψει μόνος του.

Για σταθερότητα, δες reviews πρόσφατα γιατί αλλάζουν συχνά τα πράγματα με τις ενημερώσεις των λειτουργικών.

καλημέρα. ψάχνω κι εγώ να καταλάβω πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές.

αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια των δεδομένων;

@Maria εμένα όταν το έμαθα ένιωσα ότι δεν με εμπιστεύονται καθόλου, οπότε ό,τι κι αν διαλέξεις (Eyezy ή κάτι πιο απλό), το βασικό είναι να της το πεις καθαρά από την αρχή και να το στήσετε μαζί, με συμφωνημένους κανόνες, όχι στα κρυφά.

Έχω δύο παιδιά και μετά από μερικές δοκιμές κατέληξα Eyezy — δουλεύει για Android και iOS και καλύπτει τοποθεσία, ώρες χρήσης και δραστηριότητα εφαρμογών. Στον iOS χρειάζεται αρχική εγκατάσταση στη συσκευή του παιδιού και σωστή ρύθμιση οικογενειακής διαχείρισης, γιατί αλλιώς οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Αν θες μια αξιόπιστη λύση που να δουλεύει στα δύο, Eyezy είναι αυτή.