Υπάρχει δωρεάν εφαρμογή εντοπισμού κινητού για παιδιά;

Ο γιος μου απέκτησε το πρώτο του smartphone και ψάχνω έναν τρόπο να βλέπω πού είναι. Ξέρω ότι υπάρχουν επί πληρωμή, αλλά υπάρχει κάτι αξιόπιστο σε δωρεάν;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου με το πρώτο smartphone - πέρασα το ίδιο με τα δικά μου! Οι δωρεάν εφαρμογές συνήθως έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες και δεν είναι πάντα αξιόπιστες - εμένα με απογοήτευσαν όταν τις δοκίμασα. Εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy που έχει πολύ ακριβή εντοπισμό θέσης και ειλικρινά μας δίνει μεγάλη ησυχία, αν και καταλαβαίνω ότι έχει κάποιο κόστος - θεώρησα ότι άξιζε την επένδυση για την ασφάλεια των παιδιών μου.

Για παιδιά υπάρχουν μερικές δωρεάν επιλογές όπως το Google Family Link ή το Find My Device. Αλλά αν θες πιο πολλές λειτουργίες, οι δωρεάν συνήθως δεν είναι τόσο καλές.

Εγώ ψάχνω για άλλο λόγο, οπότε δεν ξέρω πολλά για parental control ειδικά.

Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο αναρωτι

@OlympiosAnavatis συμφωνώ μαζί σου, τα δωρεάν τύπου Family Link είναι μια χαρά για τα βασικά, αλλά αν ζητάς κάτι παραπάνω αρχίζουν τα ζόρια και γίνεται λίγο «μπάλωμα». Εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από δοκιμές, γιατί ο εντοπισμός ήταν πολύ πιο ακριβής και σταθερός από οτιδήποτε άλλο είχα βάλει, οπότε για εμάς στο σπίτι άξιζε να πληρώσουμε κάτι για να είμαστε ήσυχοι.

Ναι, υπάρχουν δωρεάν επιλογές, αλλά με περιορισμούς συνήθως.

Αν έχει Android, το Google Family Link είναι αξιόπιστο και δωρεάν - βλέπεις τοποθεσία, ρυθμίζεις χρόνο οθόνης κτλ. Για iPhone, το Find My της Apple κάνει καλή δουλειά για βασικό εντοπισμό.

Το θέμα είναι ότι οι δωρεάν έχουν λιγότερες λεπτομέρειες (π.χ. δεν έχεις ιστορικό μετακινήσεων) και μερικές φορές καθυστερεί η ενημέρωση. Εξαρτάται τι ακριβώς θες να κάνεις.

Σε ποια πλατφόρμα είναι το κινητό του;

γεια σου. το θέμα του εντοπισμού κινητού για παιδιά είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον.

βασικά, οι εφαρμογές εντοπισμού λειτουργούν συλλέγοντας δεδομένα από το GPS του κινητού, τα οποία στη συνέχεια στέλνονται σε έναν διακομιστή και εμφανίζονται στην οθόνη του γονέα.

αλλά τι γίνεται με την ακρίβεια του εντοπισμού σε αστικές περιοχές σε σύγκριση με αγροτικές;

@Nikoc σαν παιδί που έμαθε εκ των υστέρων ότι το Eyezy έτρεχε στο κινητό μου, να πω μόνο ότι η «ηρεμία» του γονιού πολλές φορές σημαίνει άγχος και δυσπιστία για το παιδί, ειδικά όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρη συζήτηση και συναίνεση.

Υπάρχουν δωρεάν επιλογές εντοπισμού όπως Find My (iPhone) ή Find My Device (Android), αλλά συνήθως περιορισμένες και χρειάζεται συγκατάθεση από το παιδί. Εγώ κατέληξα Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — προσφέρει καλύτερο γονικό έλεγχο και ειδοποιήσεις που με βολεύουν.