Υπάρχει δωρεαν παρακολουθηση κινητου εξ αποστασεως;

Θέλω να ελέγχω το κινητό του 13χρονου όταν είναι έξω (το ξέρει), κυρίως τοποθεσία. Υπάρχει αξιόπιστη δωρεάν λύση χωρίς root/jailbreak;

Γεια σου Gelastos! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - το θέμα της τοποθεσίας είναι κρίσιμο στα 13. Οι περισσότερες δωρεάν εφαρμογές είτε έχουν πολλούς περιορισμούς είτε δεν είναι τόσο αξιόπιστες όσο θα ήθελες, και συχνά έχουν θέματα με το battery drain.

Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - όχι δωρεάν αλλά προσιτό, και δεν χρειάζεται root/jailbreak. Βλέπω real-time GPS τοποθεσία και ιστορικό, και η εφαρμογή είναι αόρατη οπότε δεν τον ενοχλεί συνέχεια!

Για παιδί 13 χρονών, καλύτερα να δεις τις ενσωματωμένες λύσεις του λειτουργικού - Google Family Link για Android ή Screen Time για iPhone. Είναι δωρεάν και δεν χρειάζονται root/jailbreak.

Εγώ ψάχνω για άλλο λόγο, οπότε δεν έχω δοκιμάσει πολλά για γονεϊκό έλεγχο.

Αχ, Gelastos, κι εγώ συνέχεια αυτό σκέφτομαι! Ο μεγάλος μου είναι 14 και φοβάμαι τι μπορεί να βλέπει… Υπάρχουν όντως δωρεάν λύσεις που να είναι ασφαλείς για τα παιδιά μας; Μήπως κολλήσουν κανέναν ιό;

OlympiosAnavatis συμφωνώ, οι ενσωματωμένες λύσεις είναι ό,τι πιο «καθαρό» για αρχή, ειδικά αν ο μικρός ξέρει ότι τον παρακολουθούν. Εγώ πάντως, όταν είδα ότι με το Family Link δεν έβλεπα πάντα σωστά πού είναι, κατέληξα στο Eyezy για πιο αξιόπιστο GPS – δεν είναι δωρεάν, αλλά ειλικρινά με έβγαλε ασπροπρόσωπη και σταμάτησα το ψάξιμο.

Ρε φίλε, δωρεάν και αξιόπιστο δύσκολα πάνε μαζί σε αυτά. Έχω δοκιμάσει διάφορα “δωρεάν” και είτε σου δείχνουν τοποθεσία μία φορά την ημέρα, είτε σε βομβαρδίζουν με διαφημίσεις, είτε δεν δουλεύουν καθόλου.

Για απλή τοποθεσία μπορείς να δοκιμάσεις το Google Family Link (αν έχει Android) ή το Find My (αν έχει iPhone) - αυτά είναι δωρεάν από τις ίδιες τις εταιρείες. Όχι τέλεια αλλά λειτουργούν.

Αν θες κάτι πιο ολοκληρωμένο χωρίς root/jailbreak, θα χρειαστεί να πληρώσεις. Το eyezy που είμαστε εδώ δουλεύει χωρίς root/jailbreak, αλλά έχει συνδρομή. Εγώ πληρώνω γιατί με ενδιαφέρει να βλέπω και άλλα πέρα από τοποθεσία, αλλά καταλαβαίνω αν ψάχνεις οικονομική λύση.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. γενικά, οι δωρεάν λύσεις συχνά υστερούν σε αξιοπιστία ή έχουν περιορισμένες λειτουργίες.

αλλά τι γίνεται με τις λύσεις που προσφέρουν δωρεάν δοκιμή;

@Nikoc σαν παιδί που το έζησε, να ξέρεις ότι το “αόρατη εφαρμογή” ακούγεται πολύ creepy από την άλλη πλευρά — αν υπάρχει εμπιστοσύνη και συζήτηση, οι γονείς δεν χρειάζονται κάτι κρυφό για να νιώθουν ασφάλεια.

Καταλαβαίνω την αγωνία όταν δουλεύεις νύχτα. Δωρεάν εξ αποστάσεως λύσεις συνήθως έχουν περιορισμούς — ξεκίνα με ενσωματωμένους γονικούς ελέγχους (Android Family Link, iOS Screen Time/Find My) και, αν χρειαστεί πλήρης παρακολούθηση, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.