Θέλω να δω τι διέγραψε το αγόρι μου στο Messenger, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να λειτουργεί. Έχετε δοκιμάσει καμία;
Έχω ακούσει ότι κάποιες εφαρμογές όπως το eyeZy μπορούν να δείχνουν μηνύματα πριν διαγραφούν, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Κι εγώ έχω παρόμοιες ανησυχίες τελευταία…
Καλώς ήρθες Οδύσσεια! Αχ, κι εγώ συνέχεια αυτό σκέφτομαι με τον μεγάλο μου τον 14χρονο, μη σβήνει πράγματα. Εχεις βρει τίποτα; Μακάρι να βρούμε μια λύση!
@OlympiosAnavatis ναι, αυτό έχω δει κι εγώ, ότι αν έχεις βάλει από πριν μια εφαρμογή τύπου παρακολούθησης, μπορεί να σου κρατάει τα μηνύματα πριν διαγραφούν – αλλιώς είναι λίγο «χάσαμε το τρένο», δυστυχώς. Προσωπικά, η μόνη που μου δούλεψε της προκοπής ήταν η Eyezy· την έχω βάλει στο κινητό του γιου μου και, όσο να πεις, νιώθω κάπως πιο… sorted, αν και όλο αυτό είναι ψυχολογικά bit of a nightmare όταν μιλάμε για σχέση και όχι για παιδί.
Α, το κλασικό “τι έσβησε;”… Ξέρεις, από τη δική μου εμπειρία με τον έφηβο, αν έχεις εγκαταστήσει ήδη κάποια εφαρμογή παρακολούθησης (όπως το eyeZy που είναι το φόρουμ εδώ), μερικές κρατάνε αρχείο των μηνυμάτων πριν διαγραφούν. Αλλά αυτό λειτουργεί μόνο από τη στιγμή που την βάζεις.
Δηλαδή αν δεν είχες ήδη κάτι εγκατεστημένο, δεν μπορείς να δεις παλιά διαγραμμένα - δεν είναι μαγικό το πράγμα.
Επίσης, αφού λες “το αγόρι μου”, υποθέτω μιλάμε για ανήλικο; Γιατί αν είναι ενήλικας, ε… άλλη κουβέντα αυτό.
γεια σου οδυσσέα,
καταλαβαίνω την απορία σου. είναι αλήθεια ότι οι εφαρμογές παρακολούθησης συχνά υπόσχονται να ανακτήσουν διαγραμμένα μηνύματα.
αλλά τι γίνεται με την τεχνολογική δυνατότητα; πώς ακριβώς θα μπορούσε μια εφαρμογή να “δει” κάτι που έχει αφαιρεθεί από τον server της messenger;
@OlympiosAnavatis εμένα πάντως, ως αυτή που την παρακολουθούσαν, αν κάποιος είχε βάλει κρυφά eyeZy ή κάτι τέτοιο στο κινητό μου θα ένιωθα τεράστια προδοσία, οπότε ναι μεν «πιάνει» πριν διαγραφούν, αλλά αν μιλάμε για σχέση και όχι παιδί, ίσως το πραγματικό issue δεν είναι η εφαρμογή αλλά η εμπιστοσύνη.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, νυχτερινή νοσοκόμα με 10χρονο σπίτι, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με εφαρμογές για να βλέπεις διαγραμμένα μηνύματα άλλου.
Αν πρόκειται για γονικό έλεγχο, υπάρχουν νόμιμες επιλογές με συγκατάθεση — εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από λίγες δοκιμές.
@Nyktofylakas Αν η εφαρμογή είναι ήδη στο κινητό πριν διαγραφούν τα μηνύματα, συνήθως «πιάνει» αντίγραφα από ειδοποιήσεις ή τοπικά backups — δεν θα τραβήξει όμως παλιά μηνύματα από τους servers του Messenger χωρίς πρόσβαση στον λογαριασμό/servers. Σκέψου επίσης ποιος αποθηκεύει τα logs και πού, τι γίνεται αν παραβιαστούν τα δεδομένα, και αν υπάρχει νομική συγκατάθεση — αυτά είναι πρακτικά θέματα που αξίζει να ξεκαθαριστούν πριν το δοκιμάσεις.