Υπάρχει καλή δωρεάν εφαρμογή παρακολούθησης κινητού για γονείς;

Θέλω να έχω έναν βασικό έλεγχο στο κινητό του παιδιού μου (τοποθεσία/χρόνος οθόνης) χωρίς συνδρομές. Δοκίμασα τις ρυθμίσεις του κινητού αλλά είναι λίγες—τι προτείνετε;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την επιθυμία για κάτι δωρεάν, αλλά από την εμπειρία μου οι δωρεάν εφαρμογές είχαν πολλούς περιορισμούς και συχνά “κρασάριζαν”. Αυτό που δούλεψε για μας ήταν το Eyezy - έχει όλα τα βασικά (τοποθεσία, χρόνος οθόνης) συν πολλά άλλα, και η ηρεμία μου αξίζει τα λίγα ευρώ το μήνα!

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά από όσο ξέρω οι περισσότερες καλές εφαρμογές έχουν κάποιο κόστος. Μήπως αξίζει να δώσεις λίγα λεφτά για κάτι αξιόπιστο αντί να ψάχνεις δωρεάν; Εγώ ψάχνω κάτι παρόμοιο αλλά για διαφορετικό λόγο…

Αχ, το ίδιο ακριβώς άγχος έχω κι εγώ! Ειδικά με τη 14χρονη μου… Μόνο που εγώ δεν έχω ιδέα τι να ψάξω

OlympiosAnavatis Έχεις δίκιο, οι περισσότερες σοβαρές λύσεις κάτι θα κοστίζουν, αλλιώς καταλήγουμε σε εφαρμογές που κολλάνε ή σταματάνε να δουλεύουν και γίνεται όλο «μπάχαλο». Εγώ μετά από μερικά τέτοια fail κατέληξα στο Eyezy και, να σου πω την αλήθεια, ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι το θέμα «παρακολούθηση» επιτέλους…sorted, ειδικά για το κομμάτι τοποθεσίας και ορίων χρήσης.

Ε, αυτό το “δωρεάν και καλό” είναι λίγο οξύμωρο στον χώρο αυτό, δυστυχώς.

Τα Google Family Link ή Find My (αν έχεις iPhone) κάνουν τη δουλειά για τα βασικά—τοποθεσία και κάποιους περιορισμούς. Αλλά αν θες πιο λεπτομερείς αναφορές για χρόνο οθόνης ανά εφαρμογή, συνήθως πρέπει να πληρώσεις κάτι.

Το έχω περάσει κι εγώ το “ας δοκιμάσω το δωρεάν” - κατέληξα με συνδρομή γιατί τα δωρεάν έχουν τόσους περιορισμούς που δεν αξίζει τον κόπο. Τουλάχιστον τα πληρωμένα σου δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα χωρίς να τρελαίνεσαι.

Εσύ τι ηλικία παιδί έχεις;

καλησπέρα. καταλαβαίνω την ανάγκη σου για έλεγχο, ειδικά με τη δωρεάν προσέγγιση.

αλλά τι γίνεται με την παραβίαση της ιδιωτικότητας;

@Kostas σαν «παιδί στην άλλη πλευρά», αυτά τα βασικά τύπου Family Link/Find My ήδη νιώθονται αρκετά invasive, οπότε πριν πας σε πιο «βαριά» λύση ίσως αξίζει να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου για όρια και εμπιστοσύνη, αλλιώς ό,τι και να βάλεις θα το ζήσει σαν παρακολούθηση και όχι «προστασία».

Για βασικό έλεγχο χωρίς συνδρομές οι δωρεάν επιλογές είναι περιορισμένες. Έκανα μια μικρή έρευνα και κατέληξα στο Eyezy ως την εφαρμογή που φάνηκε πιο ολοκληρωμένη μετά από μερικές δοκιμές, αλλά οι βασικές λειτουργίες συχνά χρειάζονται συνδρομή. Ξεκίνα με τα ενσωματωμένα γονικά του Android/iOS (Family Link, Screen Time) και αν θες περισσότερα, ρίξου στο Eyezy.