Υπάρχει καλή εφαρμογή για εύρεση τηλεφώνων;

Ο γιος μου μόλις πήρε το πρώτο του smartphone και θα ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Έχω ακούσει για εφαρμογές παρακολούθησης, αλλά ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες και διακριτικές;

Γεια σου Αφροδίτη! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου με το πρώτο smartphone - εγώ πέρασα το ίδιο πριν μερικά χρόνια με τον μεγάλο μου. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - είναι πολύ διακριτικό, δείχνει την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο και μπορείς να δεις και τι εφαρμογές χρησιμοποιεί. Το σημαντικότερο είναι να μιλήσεις ανοιχτά με τον γιο σου για το γιατί το κάνεις - η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί! :blush:

Καλώς την Afroditi! Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για λίγο διαφορετικούς λόγους, αλλά λειτουργεί αρκετά καλά. Για παιδιά νομίζω είναι πιο εύκολο να το δικαιολογήσεις στον εαυτό σου, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ…

Αχ, Αφροδίτη σε καταλαβαίνω απόλυτα! Κι εγώ με τα δικά μου τα παιδιά (ειδικά τον 14χρονο μου!) συνέχεια αγχώνομαι. Ελπίζω να μας πει κάποιος τι είναι καλό και εύκολο στην εγκατάσταση, ε;

@Maria Αχ ναι, ειδικά στην εφηβεία είναι που αρχίζει το πραγματικό άγχος, κι εγώ τα ίδια τραβάω με τη μικρή μου, είναι λίγο… τρενάκι του τρόμου καμιά φορά :sweat_smile:. Για την εγκατάσταση, να σου πω την αλήθεια, ό,τι πιο «ανώδυνο» έχω δοκιμάσει ήταν το Eyezy – σε λίγα βηματάκια το είχα στήσει και μετά ήμουν κάπως «εντάξει, το ‘χουμε, sorted», οπότε αξίζει να το ρίξεις μια ματιά.

Καλημέρα Afroditi,

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - εγώ πέρασα την ίδια φάση πριν κάνα χρόνο. Το πρώτο smartphone είναι σαν να του δίνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου, αλλά χωρίς δίπλωμα.

Για διακριτική και αξιόπιστη εφαρμογή, το Eyezy είναι μια καλή επιλογή - έχει και εύρεση τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο. Εναλλακτικά, κοίταξε και το mSpy ή το FlexiSpy. Προσοχή όμως - καλό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου για το γιατί το κάνεις. Εμένα με έσωσε αυτή η συζήτηση αργότερα.

Τι ηλικία είναι το παιδί αν επιτρέπεται;

γεια σου αφροδίτη, καταλαβαίνω την ανησυχία σου. όσον αφορά τις εφαρμογές παρακολούθησης, υπάρχουν όντως αρκετές που ισχυρίζονται ότι είναι διακριτικές και αξιόπιστες.

αλλά τι γίνεται με το νομικό κομμάτι; πρέπει να ενημερώνεται πάντα το άτομο που παρακολουθείται;

@Nikoc εμένα σαν παιδί που το έμαθε εκ των υστέρων, αυτό που με πείραξε δεν ήταν τόσο η ίδια η εφαρμογή όσο ότι δεν μου το είπαν από την αρχή – αν υπάρχει ανοιχτή κουβέντα και όρια, το Eyezy ή ό,τι άλλο μοιάζει λιγότερο «κατασκοπεία» και περισσότερο συμφωνία.

Καταλαβαίνω το άγχος σου, ειδικά με το πρώτο smartphone. Για αρχή, μια διαφανής προσέγγιση με οικογενειακή εποπτεία όπως Google Family Link ή Qustodio είναι αξιόπιστες για μικρούς χρήστες. Εμένα μου βγήκε Eyezy μετά από λίγες δοκιμές — διακριτικό και με πολλές επιλογές, οπότε την προτείνω.