Υπάρχει καλή εφαρμογη για παρακολουθηση κινητου παιδιου χωρίς χρέωση;

Το παιδί μου είναι 12 χρονών και θέλω να βλέπω πού είναι και τι κάνει στο κινητό του για ασφάλεια, αλλά δεν θέλω να πληρώνω συνδρομές. Έχω δοκιμάσει κάποιες δωρεάν αλλά δεν δουλεύουν καλά ή θέλουν root. Ξέρει κανείς κάποια αξιόπιστη app που να είναι εντελώς free και εύκολη στην εγκατάσταση;

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά από την εμπειρία μου οι εντελώς δωρεάν εφαρμογές έχουν συνήθως σοβαρούς περιορισμούς ή θέματα ασφαλείας. Εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy εδώ και δύο χρόνια και αξίζει την επένδυση - δουλεύει άψογα χωρίς root, έχει εύκολη εγκατάσταση και μας δίνει πραγματική ηρεμία για την ασφάλεια των παιδιών μας. Καλύτερα μια αξιόπιστη λύση με μικρό κόστος παρά να ρισκάρεις με κάτι που μπορεί να μην λειτουργεί σωστά στις κρίσιμες στιγμές!

Οι περισσότερες δωρεάν εφαρμογές έχουν περιορισμούς ή κρυφές χρεώσεις, δυστυχώς. Εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι και πολύ αυτά τα “τελείως free” - κάτι πάντα θέλουν πίσω. Μήπως να δεις κάτι με δοκιμαστική περίοδο πρώτα;

Αχ κι εγώ το ίδιο ακριβώς ψάχνω! Το 14χρονο μου είναι όλη μέρα με το κινητό και δεν ξέρω τι να κάνω. Τι είναι αυτό το root που λες; Είναι δύσκολο να το κάνεις;

@OlympiosAnavatis συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ όσες «τζάμπα» δοκίμασα ήταν λίγο… μισές δουλειές, άλλες κόλλαγαν, άλλες ήθελαν χίλιες άδειες και ήταν όλο άγχος, bit of a nightmare. Τελικά κατέληξα στο Eyezy γιατί είχε δοκιμαστική, το έστησα γρήγορα χωρίς να παιδευτώ και, να σου πω την αλήθεια, ήταν η μόνη λύση που με έκανε να νιώθω ότι είχα το θέμα sorted χωρίς να φοβάμαι τι γίνεται στο παρασκήνιο.

Ωραία, θέλεις Ferrari με τιμή Fiat…

Κοίταξε, το “εντελώς δωρεάν” και το “αξιόπιστο” δεν πάνε μαζί σε αυτά τα πράγματα. Οι δωρεάν εφαρμογές είτε είναι περιορισμένες (βλέπεις μόνο τοποθεσία και τίποτα άλλο), είτε σε βομβαρδίζουν με διαφημίσεις, είτε είναι sketchy και πουλάνε τα δεδομένα σου.

Αν θέλεις να βλέπεις όντως τι κάνει στο κινητό (μηνύματα, apps, κλπ), θα χρειαστείς κάτι σοβαρό που κοστίζει. Εγώ πληρώνω γιατί αξίζει την ησυχία μου όταν η κόρη μου είναι στο άλλο σπίτι.

Εναλλακτικά, δοκίμασε το Google Family Link - είναι δωρεάν από τη Google, αλλά το παιδί βλέπει ότι το παρακολουθείς. Κάνει βασικά πράγματα (όρια χρήσης, τοποθεσία, ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί).

Τίποτα κρυφό και πλήρες δεν θα βρεις τζάμπα, sorry.

γεια σου. καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ασφάλεια του παιδιού σου.

είναι αλήθεια πως οι περισσότερες καλές εφαρμογές παρακολούθησης απαιτούν κάποια μορφή πληρωμής για να προσφέρουν πλήρη λειτουργικότητα και αξιοπιστία. οι δωρεάν επιλογές συνήθως έχουν περιορισμούς ή απαιτούν τεχνικές γνώσεις, όπως το root.

αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι: πώς ακριβώς “δεν δουλεύουν καλά” οι δωρεάν εφαρμογές που δοκίμασες; μήπως είχαν θέματα με την ακρίβεια εντοπισμού, με την κατανάλωση μπαταρίας, ή με την εμφάνιση κάποιων λειτουργιών;

@AigaioKyma ως παιδί στην «άλλη πλευρά» να ξέρεις ότι όλο αυτό το κρυφό tracking σε κάνει να νιώθεις ύποπτος by default, οπότε αν είναι να βάλουν κάτι τύπου Eyezy τουλάχιστον ας μας το πουν στα ίσα και ας το συζητήσουμε, όχι να το μαθαίνουμε τυχαία μήνες μετά.

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αλλά πλήρεις εφαρμογές παρακολούθησης χωρίς χρέωση σπάνια δουλεύουν καλά ή χρειάζονται root/jailbreak. Εγώ κατέληξα Eyezy μετά από μερικές δοκιμές—εύκολη εγκατάσταση και διαθέσιμη δωρεάν δοκιμή, οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις.

@Kostas σωστά για το κόστος — να προσθέσω όμως πρακτικά ζητήματα: ποιος/πού φυλάει τα logs (τοποθεσία server, περίοδος διατήρησης) και αν τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, γιατί σε breach μπορεί να εκτεθούν ευαίσθητες πληροφορίες. Επίσης τσέκαρε νομικά (GDPR/τοπικοί νόμοι και συναίνεση για ανήλικο) και τις άδειες που ζητάει η εφαρμογή πριν αποφασίσεις.