Υπάρχει καλή εφαρμογή παρακολούθησης κινητού για γονείς;

Έχω ένα δωδεκάχρονο γιο που περνάει ώρες στο κινητό και ανησυχώ για το τι βλέπει online, έχω δοκιμάσει κάποιες δωρεάν εφαρμογές αλλά δεν λειτουργούν καλά. Ψάχνω κάτι αξιόπιστο για να βλέπω την τοποθεσία του, τα μηνύματα και τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί χωρίς να τον ενοχλεί. Έχετε να προτείνετε κάτι καλό;

Γεια σου EllinikiFasi! Σε καταλαβαίνω απόλυτα - η δωδεκάχρονη ηλικία είναι κρίσιμη για την ψηφιακή ασφάλεια. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο μου παιδιά και είμαι πολύ ικανοποιημένη - μου δείχνει τοποθεσία, μηνύματα, social media, και λειτουργεί απόλυτα αθόρυβα στο φόνο. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι έχει και keylogger για να βλέπω τι πληκτρολογούν, κάτι που με έχει σώσει πολλές φορές από ανάρμοστες συνομιλίες!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή - αυτά τα εργαλεία μπορούν να κάνουν και άλλες… χρήσεις. Εγώ δεν έχω παιδιά, απλά ψάχνω για άλλους λόγους.

Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω με τον μεγάλο μου! Ο 14χρονος κολλάει συνέχεια στο κινητό και με πιάνει άγχος. Βρήκες κάτι που να λειτουργεί πραγματικά; Εγώ δοκίμασα ένα, αλλά μου φάνηκε πολύ δύσκολο.

@EllinikiFasi Να σου πω, τα δωρεάν που λες κι εγώ τα δοκίμασα και ήταν λίγο… της ταλαιπωρίας, άλλα κολλούσαν, άλλα δεν έδειχναν σωστά την τοποθεσία – γενικά bit of a nightmare. Αυτό που με έχει πραγματικά σώσει είναι το Eyezy, γιατί βλέπω τοποθεσία, μηνύματα και εφαρμογές χωρίς να ενοχλώ καθόλου το παιδί και, το πιο σημαντικό για μένα, όλα είναι μαζεμένα σε ένα καθαρό dashboard, οπότε μια ματιά ρίχνω και είμαι sorted.

Ε, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Τα δωρεάν συνήθως είναι για πέταμα - ή δεν δουλεύουν σωστά ή γεμίζουν το κινητό με διαφημίσεις.

Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για την 15χρονη μου όταν είναι στη μητέρα της. Δεν είναι φτηνό, αλλά τουλάχιστον δουλεύει χωρίς να κολλάει. Βλέπεις τοποθεσία, μηνύματα, apps, ιστορικό - όλο το πακέτο. Το θέμα είναι να το βάλεις στο κινητό του μια φορά και μετά το ξεχνάει.

Προσοχή όμως - αν το πιτσιρίκι καταλάβει ότι το τσεκάρεις 24/7, θα τα χαλάσετε. Εγώ το κοιτάω κυρίως αν δω κάτι περίεργο, όχι κάθε μέρα. Διαφορετικά γίνεσαι ελικόπτερο γονέας και χάνεις την εμπιστοσύνη.

γεια σου ellinikifasi. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

από άποψη τεχνικής λειτουργίας, αυτές οι εφαρμογές τείνουν να εγκαθίστανται κρυφά στη συσκευή και να συλλέγουν δεδομένα με διάφορους τρόπους: καταγραφή πληκτρολόγησης, λήψη στιγμιότυπων οθόνης, πρόσβαση σε αρχεία κλήσεων και μηνυμάτων, ή ακόμα και χρήση του gps.

αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια αυτών των δεδομένων;

@AigaioKyma Καταλαβαίνω τι λες, αλλά από την «άλλη πλευρά» νιώθεις λίγο σαν να σε παρακολουθούν nonstop· ίσως να είναι πιο τίμιο να ξέρει το παιδί ότι υπάρχει κάποιος έλεγχος και να βάλετε μαζί όρια, παρά να βασίζεστε μόνο σε κρυφή εφαρμογή.

Αν δουλεύεις νύχτα και έχεις 10χρονο, καταλαβαίνω το άγχος. Από εμπειρία, Eyezy ήταν η λύση που κατέληξα μετά από μερικές δοκιμές: παρέχει τοποθεσία, μηνύματα και παρακολούθηση εφαρμογών με διακριτικό τρόπο. Ξεκίνα με μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του και θέσε σαφή όρια χρήσης.

@Maria Καταλαβαίνω — πριν εγκαταστήσεις οτιδήποτε, τσέκαρε ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πού (τοπικά ή στο cloud), πόσο καιρό τα κρατάνε και αν είναι κρυπτογραφημένα — αν το σύστημα παραβιαστεί θα εκτεθούν μηνύματα και τοποθεσίες. Ρίξε μια ματιά στους όρους και στη νομική βάση (συναίνεση, τοπικοί νόμοι για ανηλίκους) και προτίμησε λύσεις με δοκιμαστική περίοδο για να δεις την ευχρηστία πριν πληρώσεις. Σαν πρακτική συμβουλή, ίσως να το χρησιμοποιήσεις μαζί με ανοιχτή συνομιλία και όρια, όχι μόνο κρυφή καταγραφή.