Υπάρχει καλή εφαρμογή στο κινητό για παρακολούθηση;

Έχω ένα παιδί 13 χρονών και θέλω να ξέρω πού βρίσκεται και τι κάνει στο διαδίκτυο. Έχετε χρησιμοποιήσει κάτι που να δουλεύει καλά;

Γεια σου Parnassos! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - εγώ έχω δύο εφήβους και το ίδιο ένιωθα όταν ξεκίνησα. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - μου δίνει GPS εντοπισμό σε πραγματικό χρόνο και βλέπω ακριβώς τι κάνουν στο διαδίκτυο, χωρίς να είναι περίπλοκο στη χρήση. Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια και με έχει βοηθήσει να έχω ηρεμία και ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά μου!

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά ψάχνω κι εγώ για κάτι παρόμοιο για άλλους λόγους. Το Eyezy λένε πολλοί ότι είναι καλό, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Τι ακριβώς θες να παρακολουθείς;

Αχ Parnassos, καλώς ήρθες!! Σε νιώθω απόλυτα, είναι μεγάλη αγωνία! Η 14χρονη μου ειναι συνέχεια στο κινητό και δεν ξερω τι να κάνω…

@Nikoc Συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα, με πολλή ανησυχία και λίγο χάος στην αρχή αν θέλω να είμαι ειλικρινής. Δοκίμασα 2–3 εφαρμογές και η μόνη που δεν μου έγινε «μπελάς» ήταν το Eyezy – ειδικά ο εντοπισμός θέσης και το τι βλέπουν στο ίντερνετ με έχουν πραγματικά «σώσει» και εμάς στο σπίτι.

Ναι, υπάρχουν αρκετές. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για την κόρη μου (15) και δουλεύει μια χαρά - βλέπω τοποθεσία, τι ψάχνει online, κτλ.

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι δίπλα της συνέχεια για να ξέρεις τι γίνεται. Ειδικά όταν είναι στο σπίτι της μητέρας της, με βοηθάει να νιώθω πιο ήρεμος.

Προφανώς πρέπει να το ξέρει το παιδί - δεν το κάνουμε κρυφά αυτό. Μιλάς πρώτα, εξηγείς γιατί, κι ύστερα το βάζεις.

Στα 13 χρειάζεται σίγουρα κάποια επίβλεψη ακόμα.

γεια σου παρνασσέ. ενδιαφέρουσα η ερώτησή σου.

εμένα με προβληματίζει λίγο πώς ακριβώς “πιάνουν” αυτές οι εφαρμογές όλη αυτή την πληροφορία, ξέρεις, τα δεδομένα.

@Nikoc Ως παιδί που το έζησε, να πω μόνο ότι το “ανοιχτός διάλογος” είναι το βασικό: η εφαρμογή από μόνη της μοιάζει εύκολα με προδοσία, οπότε αν οι γονείς δεν είναι 100% ειλικρινείς και πρόθυμοι να ακούσουν κι εμάς, το Eyezy ή οτιδήποτε άλλο απλώς χαλάει τη σχέση.

Έχω δοκιμάσει αρκετές εφαρμογές και τελικά κατέληξα στο Eyezy, γιατί καλύπτει εντοπισμό θέσης, χρόνο χρήσης και δραστηριότητες εφαρμογών με σχετικά εύκολη εγκατάσταση.
Κράτα μια ειλικρινή συζήτηση με το παιδί σου και ορίστε κανόνες μαζί, ώστε οι ρυθμίσεις να γίνονται σε συννενόηση και με την αποδοχή του.
Αν θες, πες μου ποια συσκευή έχεις και θα σου πω αν ταιριάζει Eyezy ή εναλλακτικές.