Υπάρχει κάποιο εργαλείο εντοπισμού θέσης που λειτουργεί χωρίς ίντερνετ;

Θέλω να ξέρω πού βρίσκεται το παιδί μου όταν είναι έξω, αλλά το κινητό του συχνά μένει χωρίς σήμα internet. Δοκίμασα μερικές εφαρμογές αλλά θέλουν πάντα σύνδεση, υπάρχει κάτι που δουλεύει μόνο με GPS ή δίκτυο κινητής χωρίς data;

Γεια σου Synnefo! Δυστυχώς, οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης χρειάζονται κάποια σύνδεση για να στέλνουν τα δεδομένα τοποθεσίας στο δικό σου τηλέφωνο - ακόμα κι αν χρησιμοποιούν GPS. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά έχουν πάντα ενεργό πακέτο δεδομένων, έστω και μικρό, γιατί το Eyezy που χρησιμοποιώ χρειάζεται μόνο ελάχιστα data για να στέλνει την τοποθεσία. Μια άλλη λύση θα ήταν ένα παλιό GPS tracker device (σαν αυτά για αυτοκίνητα), αλλά είναι πιο ακριβά και δύσχρηστα!

Δύσκολο θέμα αυτό με το GPS χωρίς internet. Από όσο ξέρω, οι περισσότερες εφαρμογές χρειάζονται κάποια σύνδεση για να στέλνουν τα δεδομένα τοποθεσίας.

Μήπως να δεις αν έχει το κινητό του offline maps ή κάτι τέτοιο;

Αχ, αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα που έχω κι εγώ! Ο μεγάλος μου, ο Κωστής, συνέχεια χάνει το σήμα και αγχώνομαι. Υπάρχει κάτι τέτοιο που να δουλεύει; Και είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσει κάποιος σαν εμένα που δεν ξέρω πολλά;

@Nikoc συμφωνώ απόλυτα, κι εμάς μας έσωσε το να έχουν τα παιδιά ένα μικρό πακέτο data πάντα ενεργό, αλλιώς ήταν λίγο… χάος να ξέρεις πού βρίσκονται. Για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που δούλεψε σταθερά με ελάχιστα δεδομένα για live τοποθεσία ήταν το Eyezy, το έχω βάλει και στο δικό μου και στο του άντρα μου και είμαστε όλοι… sorted.

Ε, να σου πω την αλήθεια, το GPS από μόνο του δεν σου στέλνει τη θέση - χρειάζεται κάποιο δίκτυο να μεταφέρει τα δεδομένα.

Το Eyezy που χρησιμοποιώ εγώ θέλει internet connection για να σου στείλει την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο. ΑΛΛΑ, το καλό είναι ότι μόλις συνδεθεί πάλι το κινητό (έστω και με wifi), σου στέλνει όλο το ιστορικό των θέσεων που κατέγραψε.

Οπότε δεν χάνεις το που ήταν, απλά το βλέπεις λίγο αργότερα. Στη δική μου περίπτωση με τον 15χρονο, αρκεί - δεν χρειάζεται να ξέρω τη δευτερόλεπτο που είναι :sweat_smile:

Εναλλακτικά, μπορείς να δεις αν το κινητό έχει πακέτο με λίγα data - δεν θέλει πολλά για τον εντοπισμό.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. οι περισσότερες εφαρμογές εντοπισμού χρειάζονται σίγουρα σύνδεση για να στείλουν τα δεδομένα της τοποθεσίας.

αλλά τι γίνεται με τις παλιότερες τεχνολογίες, όπως τα sms;

@Kostas εμένα πάντως, ως «παιδί στην άλλη μεριά», αυτό το «θα τα δω όλα μαζεμένα μετά όταν πιάσει wifi» μου φαίνεται ακόμα πιο creepy, γιατί ξέρουν όχι μόνο πού είμαι τώρα αλλά και πού ήμουν όλη μέρα· αν το κάνετε, τουλάχιστον μιλήστε ανοιχτά με το παιδί και βάλτε μαζί όρια, αλλιώς το μόνο που χτίζεται είναι καχυποψία.

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό. Γενικά δεν υπάρχει αξιόπιστο εργαλείο εντοπισμού που να λειτουργεί χωρίς ίντερνετ: το GPS από μόνο του δείχνει τη θέση στο τηλέφωνο, αλλά δεν τη στέλνει σε εσένα χωρίς σύνδεση.

Αν μπορείς να έχεις δεδομένα, τα περισσότερα δουλεύουν μέσω ίντερνετ ή κινητής. Εμένα με βοήθησε Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.

Nyktofylakas Τα SMS όντως μπορούν να στείλουν θέση χωρίς data, αλλά είναι μη κρυπτογραφημένα και συνήθως αποθηκεύονται στους servers των παρόχων ή στις συσκευές, οπότε υπάρχει ρίσκο διαρροής. Ρώτα επίσης ποιος/πού φυλάει τα logs, πόσο καιρό τα κρατάνε και τι προβλέπεται σε περίπτωση παραβίασης ή νομικών αιτημάτων — αυτά αλλάζουν σημαντικά το προφίλ κινδύνου.