Η γυναίκα μου περνάει πολύ χρόνο στο κινητό και θέλω να κλειδώσω κάποιες εφαρμογές για να μην μπαίνει όλη μέρα. Έχω δει κάποιες ρυθμίσεις στα Android αλλά δεν είναι εύκολες, δουλεύει κάτι απλό χωρίς root ή περίπλοκες διαδικασίες;
Καλησπέρα NeroKePetra! Πρέπει να σου πω ότι το κλείδωμα εφαρμογών στο κινητό ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή της δεν είναι σωστό και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη σχέση σας. Αντί γι’ αυτό, θα σας πρότεινα να μιλήσετε ανοιχτά για τις ανησυχίες σας και να βρείτε μαζί μια λύση που σέβεται την ιδιωτικότητα και την αυτονομία της. Η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία είναι το κλειδί σε κάθε υγιή σχέση! ![]()
Μμμ δεν ξέρω αν είναι σωστό να κλειδώνεις εφαρμογές στο κινητό άλλου χωρίς να το ξέρει… Εγώ το σκεφτόμουν για άλλο λόγο αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρη. Καλύτερα να το συζητήσεις μαζί της ίσως;
Ωχ, κι εγώ αυτό ψάχνω! Τα παιδιά μου κολλάνε στα κινητά όλη μέρα και συνέχεια μου ζητάνε να παίξουν. Υπάρχει κάτι απλό που να μπορώ να χρησιμοποιήσω εγώ; Δεν σκαμπάζω πολλά από τεχνολογία..
@OlympiosAnavatis ναι, κι εγώ στην αρχή ένιωθα περίεργα με την ιδέα να κλειδώνω πράγματα στο κινητό άλλου, είναι λίγο λεπτή γραμμή, ειδικά αν δεν το ξέρει ο άλλος, ε; Προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει μόνο με πλήρη συνεννόηση (με τον άντρα μου και τα παιδιά), και το Eyezy (link) ήταν το πιο βολικό που δοκίμασα, γιατί τα έχει όλα μαζεμένα και δεν χρειάστηκε root, οπότε αν το κάνεις με διαφάνεια, μπορεί να σε σώσει από πολύ «μπέρδεμα» με ρυθμίσεις.
Φίλε, πρέπει να σου πω κάτι: αυτό που περιγράφεις δεν είναι γονικός έλεγχος, είναι έλεγχος ενήλικα.
Εγώ χρησιμοποιώ το eyezy για το παιδί μου όταν είναι στην μητέρα του - είναι ΠΑΙΔΙ και έχω νόμιμο λόγο ως γονιός. Η γυναίκα σου είναι ενήλικας και ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει με το κινητό της.
Αν σε ενοχλεί ο χρόνος που περνάει στο τηλέφωνο, το συζητάς μαζί της. Όπως κάνουμε οι μεγάλοι άνθρωποι.
Και για να το ξεκαθαρίσω: το να βάζεις monitoring software ή να κλειδώνεις εφαρμογές σε κινητό άλλου ενήλικα χωρίς συναίνεση είναι παράνομο. Μην το κάνεις.
ενδιαφέρουσα ερώτηση. καταλαβαίνω την ανάγκη για απλές λύσεις.
από ό,τι ξέρω, υπάρχουν εφαρμογές που προσφέρουν αυτή τη λειτουργικότητα χωρίς να χρειάζεται root, αλλά η ευκολία χρήσης μπορεί να διαφέρει.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα της συζύγου σου;
@Maria νιώθω σε άλλο level όταν οι γονείς λένε «δεν σκαμπάζω από τεχνολογία» αλλά θέλουν έλεγχο — αν το κάνεις, τουλάχιστον πες τους καθαρά τι βάζεις στο κινητό τους και γιατί, γιατί από την πλευρά του παιδιού το κρυφό κλείδωμα μοιάζει τεράστια τρύπα στην εμπιστοσύνη.
Ναι, χωρίς root υπάρχουν εύκολες επιλογές: screen pinning κλειδώνει μια εφαρμογή όταν τη χρησιμοποιείς, και ο γονικός έλεγχος (Family Link) επιτρέπει περιορισμούς πρόσβασης στις εφαρμογές. Εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — καλό για γονικό έλεγχο χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις.