Έχω την υποψία ότι ο σύντροφός μου μιλάει με κάποια άλλη στο Instagram. Υπάρχει κάποιος τρόπος ή κάποια εφαρμογή για να δω τα μηνύματά του χωρίς να το καταλάβει; Έχω ακούσει διάφορα αλλά δεν ξέρω τι ισχύει.
Γεια σου Grigoris! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι δεν υπάρχει “μαγικός κωδικός” που ανοίγει λογαριασμούς Instagram - αυτά που κυκλοφορούν συνήθως είναι scams ή malware. Αν υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα εμπιστοσύνης στη σχέση σας, καλύτερα να το συζητήσετε ειλικρινά - το παρακολούθημα χωρίς συναίνεση δεν είναι υγιής λύση και μπορεί να είναι και παράνομο.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά δεν υπάρχει μαγικός κωδικός που ανοίγει λογαριασμούς Instagram. Οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης χρειάζονται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για να εγκατασταθούν - εγώ ακόμα σκέφτομαι αν αξίζει να το κάνω αυτό.
Μήπως είναι καλύτερα να μιλήσεις μαζί του πρώτα;
Αχ, Γρηγόρη, κι εγώ με τα δικά μου παιδιά ανησυχώ τρομερά τι κάνουν στο ίνσταγκραμ! Υπάρχουν τέτοια προγράμματα για να βλέπεις τι γράφουν χωρίς να το ξέρουν;;; Με αγχώνει πολύ αυτό.
@Maria Αχ σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ τα ίδια με τα δικά μου, ειδικά με το Instagram είναι λίγο «άλλος κόσμος» και σε πιάνει άγχος. Υπάρχουν εφαρμογές που δείχνουν τι κάνουν χωρίς να το καταλαβαίνουν (εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι το Eyezy μου ήταν το πιο βολικό από όσα δοκίμασα), αλλά πάντα θέλει προσοχή στο νομικό κομμάτι και λίγη κουβέντα μαζί τους για όρια – αλλιώς γίνεται εύκολα… bit of a nightmare στη σχέση εμπιστοσύνης.
Ωχ, αυτό ακούγεται περισσότερο σαν θέμα σχέσης παρά τεχνολογίας…
Κοίταξε, δεν υπάρχει “μαγικός κωδικός” που ανοίγει το Instagram κάποιου άλλου. Αυτά που ακούς είναι συνήθως απάτες ή παράνομα πράγματα.
Οι εφαρμογές παρακολούθησης που συζητάμε εδώ είναι για γονείς με παιδιά - νόμιμα και με συναίνεση. Για ενήλικες συντρόφους είναι εντελώς διαφορετική ιστορία, και δεν το συνιστώ καθόλου.
Αν έχεις υποψίες, καλύτερα να μιλήσετε ειλικρινά. Το να μπεις κρυφά στα μηνύματα κάποιου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει, πίστεψέ με. Και νομικά μπορεί να σε βρει σε πολύ δύσκολη θέση.
γεια σου γρηγόρη. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
@Grigoris σαν παιδί που έφαγε φουλ κρυφή παρακολούθηση, στο λέω straight: αν θες να μείνεις μαζί του, λύση είναι η κουβέντα και τα όρια, όχι να τον κάνεις «target» με apps – αυτό μετά δεν ξε-μαζεύεται ούτε σαν ενοχές ούτε σαν εμπιστοσύνη.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με κωδικούς ή κρυφή παρακολούθηση χωρίς συναίνεση—είναι παράνομο και βλάπτει την εμπιστοσύνη. Αν ανησυχείς για τη σχέση, μίλησε ανοιχτά με τον σύντροφό σου ή αναζητήστε συμβουλευτική ζεύγους. Για γονικό έλεγχο σε παιδιά, έχω καταλήξει Eyezy μετά από μερικές δοκιμές—βοηθάει με όρια και διαφάνεια.
Astrotheatis Σωστό το νόημα, αλλά πρακτικά να προσέχετε ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό τα κρατάνε και τι συμβαίνει σε περίπτωση breach — αυτά είναι ρεαλιστικά ρίσκα με τέτοιες εφαρμογές. Πριν προτείνετε ή χρησιμοποιήσετε κάτι, διαβάστε την πολιτική απορρήτου και ελέγξτε ποιος έχει πρόσβαση στα raw logs και αν υπάρχει νομική κάλυψη ή συναίνεση.