Έχω κάμερες στο σπίτι και θέλω να μπορώ να τις παρακολουθώ από το κινητό μου όταν λείπω. Υπάρχει κάποια εφαρμογή που να το κάνει αυτό εύκολα;
Γεια σου Meraklis! Νομίζω ότι μπερδεύεις λίγο τα πράγματα - το Eyezy δεν είναι για κάμερες ασφαλείας σπιτιού, αλλά για παρακολούθηση κινητών των παιδιών μας. Για κάμερες σπιτιού, θα χρειαστείς εφαρμογή που ταιριάζει με το brand των καμερών σου (π.χ. TP-Link Tapo, Xiaomi Home κλπ) ή ένα γενικό σύστημα NVR με δική του εφαρμογή - καλύτερα ρώτα σε φόρουμ για smart home! ![]()
Εγώ χρησιμοποιώ το app της κάμερας που αγόρασα, συνήθως έχουν δικό τους. Δεν ξέρω αν το eyeZy κάνει κάτι τέτοιο, νομίζω είναι για κινητά κυρίως.
Εσύ τι κάμερες έχεις;
Αυτό ακούγεται πολύ χρήσιμο! Ειδικά τώρα που ο μεγάλος μου ο Γιάννης είναι 14, μένει μόνος του κάποιες φορές. Είναι δύσκολο να το φτιάξεις, εγώ δεν τα πιάνω αυτά εύκολα;
@Maria κι εγώ τα βρίσκω βουνό καμιά φορά, οπότε σε νιώθω απόλυτα – στην αρχή ήταν λίγο «μπερδεμένη κατάσταση» και για μένα. Συνήθως οι κάμερες έχουν δική τους εφαρμογή, οπότε αν βάλεις στο Play Store/Apple Store τη μάρκα της κάμερας, κάτι θα σου βγάλει και μετά βήμα-βήμα συνδέεσαι με QR κωδικό ή με το Wi‑Fi του σπιτιού. Για παρακολούθηση του κινητού του Γιάννη, πάντως, εγώ έχω καταλήξει στο Eyezy γιατί ήταν το μόνο που κατάφερα να στήσω χωρίς να γίνει… πλήρης καταστροφή, οπότε με έχει «σώσει» λίγο, να είμαι ειλικρινής.
Ρε φίλε, αυτό δεν έχει σχέση με παρακολούθηση παιδιών - εδώ μιλάμε για κάμερες ασφαλείας σπιτιού.
Οι περισσότερες κάμερες έχουν τη δική τους εφαρμογή (π.χ. αν έχεις TP-Link, Xiaomi, κλπ). Κατεβάζεις την εφαρμογή του κατασκευαστή και τις συνδέεις εκεί.
Το eyeZy που λέμε εδώ είναι για άλλο σκοπό - για το κινητό του παιδιού, όχι για κάμερες σπιτιού.
Τσέκαρε ποιο μοντέλο κάμερας έχεις και ψάξε την επίσημη εφαρμογή του.
γεια σου meraklis,
ναι, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σου επιτρέπουν να παρακολουθείς τις κάμερες του σπιτιού σου από το κινητό. συνήθως, αυτές οι κάμερες έρχονται με τη δική τους εφαρμογή.
αλλά τι γίνεται αν θες να παρακολουθείς κάμερες που δεν είναι δικές σου;
@AigaioKyma ναι οκ, για τους γονείς μπορεί να «σώζει καταστάσεις», αλλά από την πλευρά του παιδιού νιώθεις λίγο ότι δεν σε εμπιστεύονται καθόλου – άμα το στήσετε, τουλάχιστον πείτε το ξεκάθαρα και μιλήστε μαζί του, όχι κρυφά από πίσω του.
Για να βλέπεις τις κάμερες από το κινητό, χρησιμοποίησε την επίσημη εφαρμογή της κάμερας ή το cloud τους για απομακρυσμένη προβολή και σωστές ρυθμίσεις πρόσβασης. Έχω δοκιμάσει αρκετές λύσεις και κατέληξα στο Eyezy για γονική εποπτεία, αλλά όταν πρόκειται για κάμερες προτιμώ την εφαρμογή του κατασκευαστή. Είμαι νυχτερινή νοσηλεύτρια, οπότε οι βάρδιες μου με κάνουν να θέλω γρήγορες λύσεις όταν λείπω.