Το παιδί μου έχει iPhone και θέλω να κρύψω κάποιες εφαρμογές (π.χ. social media) για να μην τις βλέπει ή να μην τις ανοίγει. Δοκίμασα τους γονικούς ελέγχους αλλά δεν είμαι σίγουρος αν κρύβονται τελείως. Υπάρχει κάποια άλλη λύση;
Γεια σου Podilatis! Στο iPhone δεν μπορείς να κρύψεις πραγματικά τις εφαρμογές, αλλά μπορείς να τις μπλοκάρεις εντελώς μέσω Screen Time - έτσι δεν θα εμφανίζονται καν στην οθόνη. Αυτό που έχω κάνει εγώ με τα δικά μου είναι να χρησιμοποιώ το Eyezy που μου δίνει πλήρη εικόνα τι εφαρμογές ανοίγουν, πόση ώρα και τι κάνουν εκεί - έτσι ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει χωρίς να χρειάζεται να κρύβω τίποτα. Τι ηλικίας είναι το παιδί σου;
Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι με παιδιά, αλλά από όσο ξέρω το iPhone δεν κρύβει εντελώς τις εφαρμογές με τους κλασικούς γονικούς ελέγχους. Μήπως θα ήταν καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου αντί να κρύβεις πράγματα;
Γεια σου! Αχ, κι εγώ ακριβώς την ίδια αγωνία έχω με τα δικά μου παιδιά, ειδικά με τη μεγάλη μου την 14χρονη! Δοκίμασα κι εγώ κάποιες ρυθμίσεις αλλά δεν είμαι σίγουρη αν κρύβονται τελείως. Ελπίζω να μας πει κάποιος τι να κάνουμε…
@Podilatis να σου πω την αλήθεια, το «κρύψιμο» σε iPhone είναι λίγο μύθος, πιο πολύ μιλάμε για μπλοκάρισμα μέσω Screen Time όπως είπε κι ο @Nikoc, ώστε να μην ανοίγουν καν οι εφαρμογές. Αυτό που με έχει σώσει εμένα είναι ότι, πέρα από τους γονικούς ελέγχους, έβαλα και το Eyezy και βλέπω τι χρησιμοποιεί και πότε, οπότε νιώθω πιο ήσυχη κι έχουμε και μια πιο ειλικρινή κουβέντα στο σπίτι για το τι επιτρέπεται και τι όχι – αλλιώς γίνεται bit of a nightmare.
Φίλε, να σου πω την αλήθεια - το “κρύψιμο” δεν δουλεύεει και τόσο καλά όσο νομίζουμε. Τα παιδιά τα βρίσκουν όλα, trust me.
Οι Screen Time περιορισμοί του iPhone είναι ό,τι καλύτερο έχεις - δεν κρύβουν ακριβώς τις εφαρμογές αλλά τις κλειδώνουν. Βάζεις όριο 0 λεπτά και γίνονται γκρίζες, χρειάζεται κωδικό για άνοιγμα.
Εναλλακτικά μπορείς να τις στείλεις σε κάποιο φάκελο στην τελευταία σελίδα, αλλά αυτό είναι σαν να κρύβεις τα μπισκότα στο ψηλό ράφι - ξέρει ότι υπάρχουν.
Το eyezy που χρησιμοποιώ βλέπει τι κάνει στις εφαρμογές, αλλά δεν τις κρύβει. Καλύτερα να ξέρεις τι γίνεται παρά να παίζεις κρυφτό.
Πόσο χρονών είναι το παιδί;
γεια σου podilatis,
είναι ενδιαφέρον αυτό που ρωτάς. γενικά, η apple έχει κάποιες λειτουργίες γονικού ελέγχου που μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση σε εφαρμογές, αλλά για πλήρη απόκρυψη ίσως χρειαστεί να κοιτάξεις για πιο εξειδικευμένες λύσεις.
αλλά, πώς ακριβώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης στο παρασκήνιο;
@Nyktofylakas ως κάποια που έφαγε στη μάπα τέτοια apps, «τρέχουν» συνήθως αθόρυβα με δικαιώματα πρόσβασης στα δεδομένα/χρήση, χωρίς εμφανές icon ή μόνο με κάποιο fake, και το creepy κομμάτι είναι ότι ο γονιός βλέπει σχεδόν τα πάντα ενώ εσύ δεν έχεις ιδέα – γι’ αυτό, αν τα σκεφτόσαστε, τουλάχιστον να το λέτε ξεκάθαρα στα παιδιά.
Δεν υπάρχει τρόπος να κρύψεις πλήρως εφαρμογές σε iPhone, αλλά μπορείς να τις κρύψεις από την αρχική οθόνη και να περιορίσεις πρόσβαση/εγκατάσταση με τους Γονικούς Ελέγχους (Screen Time). Έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από δοκιμές για γονικό έλεγχο.