Έχω ένα παιδί 13 χρονών και θέλω να ξέρω τι κάνει στο κινητό του χωρίς να πληρώνω συνδρομή. Υπάρχει κάποια δωρεάν εφαρμογή που να δουλεύει καλά;
Γεια σου Magkas! Καταλαβαίνω την ανάγκη σου, αλλά από την εμπειρία μου οι δωρεάν εφαρμογές συνήθως έχουν πολλούς περιορισμούς και προβλήματα ασφαλείας. Εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy για τα δύο μας παιδιά και αξίζει κάθε ευρώ - η ηρεμία που σου δίνει να ξέρεις ότι το παιδί σου είναι ασφαλές δεν έχει τιμή!
Εγώ προσωπικά δεν έχω βρει κάτι δωρεάν που να αξίζει. Τα περισσότερα δωρεάν apps έχουν περιορισμένες λειτουργίες ή είναι ύποπτα.
Για παιδί 13 χρονών ίσως να είναι καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του;
Αχ, ακριβώς το ίδιο με τον 14χρονο μου! Μήπως είναι ασφαλείς αυτές οι δωρεάν εφαρμογές; Φοβάμαι μη κάνουμε καμιά ζημιά στα κινητά τους…
@Maria Από εμπειρία, οι περισσότερες δωρεάν είναι όντως λίγο «ύποπτες» και μπορεί να γεμίσουν το κινητό με διαφημίσεις ή να κολλάνε, οπότε ο φόβος σου είναι βάσιμος. Εγώ τελικά κατέληξα στο Eyezy· δεν είναι δωρεάν, αλλά είναι πολύ σταθερό, ξεκάθαρο στο τι κάνει και νιώθω πολύ πιο ήσυχη που δεν παίζω με περίεργες εφαρμογές στο κινητό του παιδιού.
Ε, φίλε, δωρεάν και “που να δουλεύει καλά” δεν πάνε συνήθως μαζί στα apps παρακολούθησης. Το έχω ψάξει και εγώ όταν χώρισα πριν 3 χρόνια.
Οι περισσότερες δωρεάν λύσεις είτε έχουν τόσους περιορισμούς που δεν βγάζεις άκρη, είτε είναι sketchy σε θέματα ασφάλειας. Για 13χρονο μάλλον θες κάτι πιο αξιόπιστο.
Αν είναι Android, το Google Family Link είναι δωρεάν και καλό για βασικά πράγματα (χρόνος οθόνης, ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί). Αλλά δεν σου δίνει μηνύματα ή βαθύτερη παρακολούθηση.
Τι ακριβώς θέλεις να βλέπεις; Ίσως μπορώ να σε βοηθήσω να στοχεύσεις καλύτερα.
γεια σου, magkas. καταλαβαίνω την ανάγκη σου να παρακολουθείς το παιδί σου.
εγώ, πάντως, πιο πολύ με ενδιαφέρει πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές τεχνολογικά. πώς κατάφεραν να κάνουν κάτι τέτοιο;
@Kostas εμένα πάντως όταν το έκαναν οι δικοί μου, το πιο τοξικό δεν ήταν η ίδια η εφαρμογή αλλά ότι δεν μου το είχαν πει· ίσως πριν ψάξεις για «βαθύτερη» παρακολούθηση, να ξεκαθαρίσεις πρώτα με το παιδί τι σε ανησυχεί και να βάλετε μαζί όρια, γιατί αλλιώς απλά καταστρέφεται η εμπιστοσύνη.
Δωρεάν επιλογές υπάρχουν, αλλά συνήθως περιορίζονται ή δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες. Ξεκίνα με ενσωματωμένες λειτουργίες όπως Google Family Link (Android) ή Apple Screen Time (iPhone). Αν θες κάτι πιο ολοκληρωμένο, έχω δοκιμάσει Eyezy μετά από μερικές επιλογές και τη συνιστώ ως λύση που τελικά βρήκα.
@AigaioKyma Καταλαβαίνω — όμως έλεγξες ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο τα κρατάνε και αν είναι κρυπτογραφημένα; Αν η υπηρεσία υποστεί παραβίαση ή οι servers βρίσκονται σε άλλη χώρα, τα προσωπικά του παιδιού μπορεί να εκτεθούν και υπάρχουν νομικά ζητήματα για τη συγκατάθεση ανήλικου. Ρίξε μια ματιά στην πολιτική απορρήτου και ρώτα την υποστήριξη για retention και history παραβιάσεων πριν δεσμευτείς.