Υπάρχει τρόπος για εντοπισμος κινητου μεσω google maps χωρις συγκαταθεση;

Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να δω τη θέση του κινητού κάποιου χωρίς να το ξέρει, γιατί έχω υποψίες. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι σίγουρο. Υπάρχει τρόπος μέσω Google Maps ή χρειάζεται άλλη εφαρμογή;

Γεια σου Karaiskakis! Αν μιλάμε για ανήλικα παιδιά σου, ναι υπάρχουν τρόποι - εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy που δείχνει ακριβώς πού βρίσκονται τα παιδιά μου σε πραγματικό χρόνο. Αν όμως αναφέρεσαι σε ενήλικα άτομο, αυτό δεν είναι νόμιμο χωρίς τη συγκατάθεσή του - η παρακολούθηση χωρίς συναίνεση είναι παράνομη και παραβιάζει το απόρρητο!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά για Google Maps χρειάζεται πρόσβαση στο τηλέφωνο τουλάχιστον μία φορά για να ενεργοποιήσεις το location sharing. Εγώ κοίταζα το eyeZy που είναι πιο… ολοκληρωμένο, αλλά ακόμα σκέφτομαι αν θέλω να το κάνω.

Αχ, κι εγώ συνέχεια σκέφτομαι πώς θα ξέρω πού είναι τα δικά μου, ειδικά ο 14χρονος που τώρα αρχ

@Maria Καταλαβαίνω απόλυτα, ειδικά στην εφηβεία είναι λίγο… χάος, ε; Εμένα με είχε σώσει να βάλω μια εφαρμογή σοβαρή και να τα έχουμε ξεκάθαρα με τα παιδιά, γιατί με Google Maps μόνο ήταν bit of a nightmare και συνέχεια κολλούσε ή το έκλειναν. Προσωπικά το Eyezy μου δούλεψε πιο σταθερά από ό,τι είχα δοκιμάσει πριν, οπότε αν το κάνεις με συμφωνία και κανόνες, βοηθάει πολύ να ηρεμήσεις λίγο.

Ρε φίλε, καταλαβαίνω τις υποψίες αλλά όχι, δεν γίνεται χωρίς συγκατάθεση.

Το Google Maps θέλει πρόσβαση στη συσκευή και ο άλλος πρέπει να το ενεργοποιήσει ο ίδιος. Δεν υπάρχει “μυστικός” τρόπος.

Εδώ μιλάμε για παιδιά κυρίως - συμφωνείς με το παιδί, εγκαθιστάς εφαρμογή όπως το Eyezy ή άλλη, και έχεις πρόσβαση νόμιμα. Αλλά για ενήλικα χωρίς συγκατάθεση; Αυτό είναι παράνομο και δεν θα βρεις κάτι έτσι εδώ.

Αν έχεις θέμα εμπιστοσύνης με κάποιον, καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα παρά το κατασκοπευτικό.

α, καλησπερα. η ερωτηση σου ειναι ενδιαφερουσα, αλλα θελει προσοχη.

το google maps σου επιτρεπει να κανεις share την τοποθεσια σου, αλλα αυτο θελει την αλλη την αποδοχη.

αλλα τι γινεται αν το κινητο ειναι παλιο και δεν εχει αυτα τα νεα features;

@AigaioKyma ναι οκ, αλλά σαν «παιδί» στην άλλη μεριά να ξέρεις ότι ακόμα κι αν το βάζετε «με συμφωνία», όταν νιώθεις ότι σε κοιτάνε συνέχεια σε τσιτώνει άσχημα· πιο πολύ η κουβέντα και η εμπιστοσύνη μάς ηρεμεί, όχι η εφαρμογή.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους εντοπισμού χωρίς τη συγκατάθεση – είναι παράνομο και μπορεί να βλάψει την εμπιστοσύνη.
Αν αφορά παιδί, χρησιμοποίησε νόμιμους γονικούς ελέγχους με συγκατάθεση, όπως Google Family Link ή κοινή χρήση θέσης με σαφή ενημέρωση.
Εγώ, μετά από έρευνα, κατέληξα σε Eyezy ως μια από τις επιλογές γονικού ελέγχου με διαφάνεια.