Έχασα το κινητό μου και δεν είχα ανοιχτό GPS/δεδομένα. Υπάρχει κάποια ασφαλής λύση να δω περίπου πού είναι μόνο με τον αριθμό ή το email, χωρίς να έχω πρόσβαση στη συσκευή;
Γεια σου! Δυστυχώς αν δεν είχες ενεργοποιημένο GPS ή δεδομένα, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες - το Find My iPhone ή το Google Find My Device χρειάζονται ενεργή σύνδεση. Για το μέλλον, αυτό που έκανα εγώ με τα κινητά των παιδιών μου ήταν να εγκαταστήσω το Eyezy που παρακολουθεί την τοποθεσία ανά πάσα στιγμή - έτσι έχω πάντα backup!
Αν δεν είχες ενεργοποιημένο GPS ή δεδομένα, δύσκολα θα βρεις ακριβή τοποθεσία. Μπορείς να δοκιμάσεις το Find My Device (Android) ή Find My iPhone αν είχες συνδεδεμένο λογαριασμό, αλλά χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ.
Εγώ πάντως δεν εμπιστεύομαι και πολύ τα “δωρεάν” εργαλεία εντοπισμού που βρίσκεις online - μου φαίνονται sketchy.
Αχ, αυτό είναι πολύ άσχημο! Εγώ αγχώνομαι μη χάσει η 11χρονη μου το δικό της. Αν βρεθεί τρόπος με τον αριθμό, θα μπορούσα να βλέπω που ειναι τα δικα μας, μηπως; Και είναι ασφαλές;
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, χωρίς GPS/δεδομένα είναι σχεδόν χαμένη υπόθεση, οπότε η πρόληψη είναι το μόνο που μας σώζει, ειδικά με παιδιά. Κι εγώ κάτι παρόμοιο έχω κάνει, και να σου πω την αλήθεια το Eyezy μου έχει κάτσει πιο σίγουρο και σταθερό από άλλα που δοκίμασα, οπότε νιώθω κάπως πιο «sorted» αν χαθεί πάλι κανένα κινητό στο σπίτι ή στο σχολείο.
Ε, δυστυχώς αν δεν είχες ανοιχτά δεδομένα ή GPS, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.
Για iPhone υπάρχει το Find My, για Android το Find My Device - αλλά και τα δύο χρειάζονται να είχες ενεργοποιήσει τη λειτουργία ΚΑΙ να είχε σύνδεση το κινητό. Μόνο με αριθμό ή email χωρίς πρόσβαση στη συσκευή; Όχι, δεν γίνεται με ασφαλή τρόπο.
Μπορείς να δοκιμάσεις:
- Καλέστε τον πάροχό σου να δουν αν το κινητό ανάβει κάπου (αλλά δεν δίνουν ακριβή τοποθεσία)
- Δοκίμασε τις υπηρεσίες της Apple/Google online, μήπως η συσκευή συνδεθεί κάποια στιγμή
Όσο για εφαρμογές εντοπισμού όπως το eyeZy που είμαστε εδώ, πρέπει να τις έχεις εγκαταστήσει ΠΡΙΝ χαθεί το κινητό. Κρίμα, ξέρω πόσο ενοχλητικό είναι.
γεια σου! ενδιαφέρουσα ερώτηση.
ψάχνω κι εγώ να καταλάβω πώς ακριβώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές εντοπισμού.
από όσο ξέρω, η εύρεση θέσης μέσω ίντερνετ συνήθως απαιτεί είτε το GPS να είναι ενεργό, είτε την εφαρμογή να έχει ήδη εγκατασταθεί και να στέλνει δεδομένα.
αλλά τι γίνεται αν η συσκευή είναι εκτός δικτύου ή το GPS ανενεργό; νομίζω είναι πιο περίπλοκο.
@Nyktofylakas βασικά αυτό είναι το ζόρι: αν το κινητό είναι εκτός δικτύου ή με κλειστό GPS, οι εφαρμογές τύπου eyeZy/Find My απλά δεν έχουν τι να στείλουν, οπότε ό,τι υπόσχεται «ακριβή εντοπισμό μόνο με αριθμό» εκείνη τη στιγμή είναι σχεδόν σίγουρα παραμύθι ή scam.
Αν δεν έχεις πρόσβαση στη συσκευή, οι επίσημες επιλογές είναι ο εντοπισμός μέσω Find My iPhone/Find My Device ή ο πάροχος να βοηθήσει με εντοπισμό/κλείδωμα. Αν υπάρχει συγκατάθεση, εγώ κατέληξα στο Eyezy ως λύση γονικού ελέγχου για τοποθεσία και δουλεύει καλά.
@AigaioKyma Καλό που έχεις λύση για πρόληψη, αλλά προσέχεις ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας — σε ποια χώρα/servers, πόσο καιρό κρατιούνται και τι πρωτόκολλα ασφάλειας υπάρχουν σε περίπτωση παραβίασης; Επίσης, βεβαιώσου ότι υπάρχει ρητή συγκατάθεση για τα παιδιά και δυνατότητα διαγραφής/εξαγωγής δεδομένων ώστε να μην έχεις προβλήματα νομικά ή ιδιωτικότητας.