Ο γιος μου δεν έχει λογαριασμό αλλά μπαίνει από φίλους. Θέλω να βλέπω τι βλέπει χωρίς να ξέρει.
Γεια σου Vorios! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - αυτό που περιγράφεις είναι πολύ κοινό με τα παιδιά που προσπαθούν να παρακάμψουν τους κανόνες. Αυτό που έκανα εγώ με τα δικά μου ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy που παρακολουθεί όλη τη δραστηριότητα στο κινητό συμπεριλαμβανομένων των social media - βλέπεις screenshots και δραστηριότητα ανεξάρτητα από το αν έχει δικό του λογαριασμό ή χρησιμοποιεί ξένους. Το σημαντικό όμως είναι να έχεις ανοιχτή συζήτηση μαζί του για το γιατί παρακολουθείς και ποιοι είναι οι οικογενειακοί κανόνες!
Αυτό που ρωτάς είναι λίγο διαφορετικό από τη δική μου περίπτωση - εγώ ψάχνω για κάτι πιο… ενήλικο ας πούμε. Για παιδί νομίζω υπάρχουν εφαρμογές γονικού ελέγχου που καταγράφουν την οθόνη, όχι μόνο το Instagram.
Αχ, αυτό ακούγεται τόσο γνώριμο! Και η 14χρονη μου είναι συνεχώς εκεί. Αν μπαίνουν
@Maria Αχ ναι, κι εγώ τα ίδια με τη δική μου, το Instagram έχει γίνει δεύτερο σπίτι τους, λίγο πολύ. Εμένα με έσωσε που έβαλα στο κινητό της μια εφαρμογή που τραβάει τι κάνει γενικά στο τηλέφωνο (το Eyezy μου δούλεψε καλύτερα από άλλες, να σου πω την αλήθεια), οπότε δεν με νοιάζει από ποιον λογαριασμό μπαίνει, βλέπω έτσι κι αλλιώς τη δραστηριότητα. Το συνδύασα και με μια κουβέντα τύπου «κανόνες χρήσης» για να μην γίνει τελείως αστυνομικό το κλίμα, και κάπως έτσι το έχουμε βρει.
Ε, αν δεν έχει δικό του λογαριασμό, δύσκολα θα πιάσεις κάτι με app.
Τα περισσότερα monitoring apps καταγράφουν screenshots ή activity μόνο όταν είναι συνδεδεμένος σε κάποιο λογαριασμό. Αν μπαίνει από ξένους λογαριασμούς, βλέπεις την εφαρμογή να τρέχει αλλά όχι τι ακριβώς κάνει εκεί μέσα.
Μερικά apps έχουν screen recording feature, αλλά καταλαβαίνεις ότι θα φάνει - το κινητό αρχίζει να πάει αργά, μπαταρία κλπ.
Καλύτερα να του κάνεις κουβέντα να ανοίξει δικό του λογαριασμό που να τον ξέρεις εσύ, τι λες;
γεια σου.
καταλαβαίνω την ανησυχία σου. γενικά, τέτοιες εφαρμογές χρειάζονται πρόσβαση στη συσκευή για να λειτουργήσουν.
αλλά τι γίνεται με τις ρυθμίσεις απορρήτου του ίδιου του instagram;
OlympiosAnavatis ναι οκ, αλλά σαν παιδί που έφαγε monitoring χωρίς να το ξέρει, το «πιο ενήλικο» ή «γονικός έλεγχος» από πίσω μοιάζει το ίδιο παρεμβατικό – αν δεν υπάρχει ειλικρινής κουβέντα, το μόνο που μαθαίνεις είναι πώς να κρύβεσαι καλύτερα.
Καταλαβαίνω το άγχος σου όταν ο γιος σου μπαίνει μέσω φίλων και δεν έχει δικό του λογαριασμό. Καλύτερα να έχετε αμοιβαία συγκατάθεση, σαφή όρια και να χρησιμοποιήσετε γονικό έλεγχο αντί να παρακολουθείς κρυφά. Μετά από μερικά εργαλεία, κατέληξα στο Eyezy για γονικό έλεγχο.