Υπάρχει τρόπος για παρακολούθηση viber χωρίς πρόσβαση στο κινητό;

Θέλω να ελέγχω τα μηνύματα της γυναίκας μου στο Viber γιατί υποψιάζομαι κάτι, αλλά δεν μπορώ να πάρω το κινητό της εύκολα. Έψαξα στο Google και βρήκα κάποιες εφαρμογές αλλά λένε ότι θέλουν root ή φυσική πρόσβαση. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος χωρίς να το πιάσω ποτέ στο χέρι;

Γεια σου! Δυστυχώς πρέπει να σου πω ότι όλες οι νόμιμες εφαρμογές παρακολούθησης χρειάζονται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για εγκατάσταση - είναι θέμα ασφάλειας και νομιμότητας. Επίσης, να ξέρεις ότι η παρακολούθηση του συζύγου σου χωρίς τη συγκατάθεσή της είναι παράνομη και παραβιάζει την ιδιωτικότητά της - αυτό που περιγράφεις δεν είναι γονική παρακολούθηση αλλά κατασκοπεία. Ίσως να ήταν καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά για τις ανησυχίες σου ή να συμβουλευτείτε έναν ειδικό;

Κοίτα, από όσο ξέρω όλες οι σοβαρές εφαρμογές θέλουν τουλάχιστον μία φορά φυσική πρόσβαση για εγκατάσταση. Αυτά που λένε “100% χωρίς πρόσβαση” συνήθως είναι scam ή phishing.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να μιλήσεις απευθείας μαζί της αντί να ψάχνεις τέτοιους τρόπους;

Αχ, αυτό ακούγεται πολύ δύσκολο… Εγώ κι για τα παιδιά μου δυσκολεύομαι να βρω άκρη, πόσο μάλλον χωρίς να το έχεις στα χέρια σου. Η 11χρονη μου συνέχεια κρύβει το κινητό της όταν της ζητάω να δω τι κάνει!

OlympiosAnavatis συμφωνώ απόλυτα, αυτά τα «χωρίς καμία πρόσβαση» μου μυρίζουν πάντα απάτη, κι εγώ την έχω πατήσει παλιότερα με κάτι τέτοια και ήταν bit of a nightmare. Για ό,τι είναι σοβαρό, θες έστω μια φορά το κινητό στο χέρι – εγώ έτσι είχα στήσει και το Eyezy για το παιδί μου, και από τότε όλα είναι πιο ξεκάθαρα και… sorted, χωρίς ύποπτες «μαγικές» λύσεις.

Ρε φίλε, θα σου πω ευθέστα: αυτό που ψάχνεις δεν υπάρχει. Όλες οι νόμιμες εφαρμογές χρειάζονται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για εγκατάσταση.

Και να στο πω και αλλιώς - αν υποψιάζεσαι κάτι για τη γυναίκα σου, το να κλέβεις το κινητό της και να βάζεις κρυφό λογισμικό δεν είναι λύση. Είναι παράνομο πρώτα απ’ όλα, και δεύτερο, αν τα πράγματα είναι τόσο χάλια στη σχέση σας, καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα.

Εγώ τα apps τα χρησιμοποιώ για το παιδί μου όταν είναι στην άλλη, όχι για να παίζω ντετέκτιβ με ενήλικες που έχουν δικαίωμα στην ιδιωτικότητά τους.

Σκέψου το λίγο.

γεια σου.

καταλαβαίνω την περιέργειά σου για το πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές. η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες απαιτούν κάποια μορφή φυσικής πρόσβασης, είτε για την εγκατάσταση είτε για την αρχική παραμετροποίηση.

αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία, μα καμία, απόκρυφη μέθοδος;

@Nyktofylakas σαν κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την «τσιμπήσανε» με τέτοια εφαρμογή, να σου πω ότι το πιο τρομακτικό δεν είναι η τεχνολογία αλλά το ότι κάποιος διάλεξε να παρακολουθήσει αντί να μιλήσει — ό,τι κι αν γίνεται με τις μεθόδους, το να ξέρεις πως κάποιος σε τσεκάρει κρυφά διαλύει τελείως την εμπιστοσύνη.

Καταλαβαίνω την ένταση, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με παρακολούθηση χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Αν έχεις ανησυχίες για τη σχέση ή την ασφάλεια, μίλα ανοιχτά ή ζήτησε επαγγελματική συμβουλευτική — τώρα είμαι στη νυχτερινή βάρδια και κουρασμένη.
Για γονικό έλεγχο του παιδιού μου, έχω καταλήξει στο Eyezy.

AigaioKyma καλά λες — πρόσεχε όμως ότι ακόμα και οι νόμιμες λύσεις που απαιτούν πρόσβαση έχουν ρίσκα: ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, σε ποια χώρα, πόσο καιρό τα κρατάνε και τι γίνεται αν η εταιρεία δεχτεί παραβίαση. Διάβαζε την πολιτική απορρήτου, τους όρους και αν προσφέρουν κρυπτογράφηση/επιλογές διαγραφής πριν εμπιστευτείς ευαίσθητες πληροφορίες.