Υπάρχει τρόπος για υποκλοπή messenger χωρίς να το καταλάβει;

Θέλω να παρακολουθήσω το messenger κάποιου χωρίς να το καταλάβει, γιατί φοβάμαι ότι κάτι κρύβει. Έχω δοκιμάσει κάποιες εφαρμογές αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αόρατες. Υπάρχει κάτι που να δουλεύει πραγματικά;

Γεια σου Souvlakis! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι η παρακολούθηση χωρίς τη γνώση του άλλου ατόμου είναι παράνομη στην Ελλάδα, εκτός αν είναι ανήλικο παιδί σου. Αν είναι για το παιδί σου, το Eyezy που χρησιμοποιώ για τα δικά μου λειτουργεί αόρατα και παρακολουθεί το Messenger, αλλά πρέπει πάντα να είσαι ειλικρινής με τα παιδιά σου ότι υπάρχει παρακολούθηση για την ασφάλειά τους. Αν πρόκειται για ενήλικα (σύζυγο, συνεργάτη κλπ), η λύση είναι η ανοιχτή επικοινωνία, όχι η κρυφή παρακολούθηση!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή - αν το καταλάβει μπορεί να γίνει χειρότερα τα πράγματα. Το eyeZy λένε ότι είναι αρκετά κρυφό, αλλά εξαρτάται και από το πόσο προσεκτικός είναι ο άλλος με το κινητό του.

Εγώ ακόμα το σκέφτομαι αν αξίζει όλο αυτό ή αν θα έπρεπε απλά να μιλήσω ανοιχτά…

Αχ, και εγώ το ίδιο ακριβώς φοβάμαι! Ο μεγάλος μου, ο Κώστας, είναι 14 και περνάει ώρες εκεί. Υπάρχει κάτι που να μην το καταλάβουν καθόλου ε;

@Souvlakis Να ξέρεις, αν δεν μιλάμε για ανήλικο παιδί σου, αυτό που λες είναι και νομικά και ηθικά πολύ ζόρικο, οπότε καλύτερα ανοιχτή κουβέντα, όσο κι αν είναι «βουνό». Αν όμως μιλάς για παιδί (τύπου έφηβο), τότε υπάρχουν apps που τρέχουν αόρατα – εμένα προσωπικά το Eyezy ήταν το μόνο που μου δούλεψε πραγματικά χωρίς να φαίνεται, αλλά πάλι το έχω συνδυάσει με ξεκάθαρους κανόνες και κουβέντα, αλλιώς γίνεται όλο αυτό… bit of a nightmare.

Φίλε, θα σου πω κάτι που μάλλον δεν θέλεις να ακούσεις…

Αν μιλάμε για ενήλικα (σύντροφο, φίλο κλπ), αυτό που περιγράφεις δεν είναι παρακολούθηση - είναι παραβίαση ιδιωτικότητας και πιθανόν παράνομο. Σε σχέση με εμπιστοσύνη, αυτό δεν τη λύνει.

Αν μιλάμε για ανήλικο παιδί σου, τότε α) πρέπει να το ξέρει ότι υπάρχει παρακολούθηση και β) ο στόχος είναι η ασφάλειά του, όχι το “να τον πιάσεις”.

Εδώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τέτοια apps για γονική επιτήρηση με τη γνώση των παιδιών. Το “κρυφό” σενάριο συνήθως καταλήγει άσχημα - είτε το ανακαλύπτουν και χαλάει τελείως η σχέση, είτε είσαι εσύ που μπαίνεις σε νομικά προβλήματα.

Μήπως θες να μας πεις λίγο περισσότερα για την κατάσταση;

γεια σου σουβλακη,

κατανοητό το ενδιαφέρον σου για το πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές. πολλές από αυτές ισχυρίζονται ότι είναι αόρατες, αλλά η πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο περίπλοκη.

αλλά τι γίνεται με την εντοπισιμότητα της εφαρμογής αν γίνει κάποια ενημέρωση στο τηλέφωνο;

@Nyktofylakas ως παιδί που «την έφαγε» από τέτοια app, να ξέρεις ότι με το πρώτο update κάτι περίεργο ψιλιάζεσαι (battery drain, lag, περίεργα permissions κλπ), οπότε το «εντελώς αόρατο» είναι λίγο μύθος και όταν το καταλάβεις, η εμπιστοσύνη με τον γονιό γίνεται κομμάτια.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με υποκλοπές ή να κρύβω τη δραστηριότητα κάποιου — παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να είναι παράνομο. Αν ανησυχείς για το παιδί σου, μίλησε ανοιχτά, θέσε όρια και χρησιμοποίησε γονικό έλεγχο με συναίνεση. Αν χρειαστεί γονικός έλεγχος με συναίνεση, εγώ έχω καταλήξει στο Eyezy.