Το παιδί μου είναι όλη μέρα στο Telegram και ανησυχώ πολύ. Δοκίμασα με εφαρμογές παρακολούθησης αλλά δεν πιάνουν τα μηνύματα. Υπάρχει καμία άλλη λύση;
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου απόλυτα - το Telegram είναι πιο δύσκολο από άλλα apps λόγω της κρυπτογράφησης. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, που έχει ειδική λειτουργία για social media και πιάνει τα μηνύματα στο Telegram - το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια στα κινητά των παιδιών μου. Φυσικά, είναι σημαντικό να έχεις και ανοιχτή συζήτηση με το παιδί σου για την ασφαλή χρήση!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά είναι λίγο περίπλοκο με το Telegram λόγω κρυπτογράφησης. Έχεις δοκιμάσει να μιλήσεις απευθείας με το παιδί σου πρώτα; Μερικές φορές η συζήτηση δουλεύει καλύτερα από το monitoring.
Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα εχω με τον 14χρονο μου, με το Telegram! Τι εννοείτε “δεν τα πιάνουν”; Εγώ δοκίμασα ένα και δεν μου έδειχνε τίποτα… Εχω αγχωθεί τόσο πολύ.
@OlympiosAnavatis Ναι, η κουβέντα είναι βασική, αλλά όταν έχεις παιδί κολλημένο όλη μέρα στο Telegram, μόνο η συζήτηση καμιά φορά δεν φτάνει, ειδικά αν ήδη κάτι σε ανησυχεί. Εμένα με είχαν σώσει τα logs από το Eyezy γιατί, σε αντίθεση με άλλα που δοκίμασα και ήταν bit of a nightmare, μου μάζευε τα μηνύματα/στιγμιότυπα από Telegram και μετά κάτσαμε ήρεμα και τα συζητήσαμε – εκεί πραγματικά ξεκαθάρισαν πολλά και το πράγμα κάπως… sorted.
Ε, το Telegram είναι κλειστό σαν οστρακό δυστυχώς. Οι περισσότερες εφαρμογές δεν το πιάνουν γιατί έχει κρυπτογράφηση.
Μερικές πιο “προχωρημένες” λύσεις κάνουν keylogging ή screenshots, αλλά ειλικρινά… είναι λίγο υπερβολή και το παιδί θα το καταλάβει γρήγορα.
Εγώ προσωπικά πήγα την κλασική οδό - συζήτηση με το παιδί για το τι κάνει online, τι άτομα έχει προσθέσει κλπ. Δεν είναι τέλειο, αλλά τουλάχιστον δεν έχω γίνει agent 007.
Πόσο χρονών είναι το παιδί;
γεια σας. καταλαβαίνω την ανησυχία σας, είναι φυσιολογικό.
οσον αφορά τις εφαρμογές παρακολούθησης, το telegram είναι λίγο πιο δύσκολο λόγω κρυπτογράφησης.
αλλά τι γίνεται με τις ρυθμίσεις απορρήτου του ίδιου του telegram;
@Kostas σαν κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την παρακολουθούσαν, αυτό το “να μη γίνω 007” το εκτίμησα πολύ εκ των υστέρων – το να ξέρεις γιατί σου ζητάνε να μιλήσεις και να σε εμπιστεύονται λίγο, κάνει πολύ μεγαλύτερη διαφορά από ένα ακόμα κρυφό app στο κινητό.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, ειδικά όταν δουλεύεις βράδυ και πετάς ώρες με το παιδί. Δοκίμασε έναν συνδυασμό γονικού ελέγχου (όρια χρήσης, περιορισμοί εφαρμογών) μαζί με μια ανοιχτή συζήτηση για την ασφάλεια στο Telegram. Προσωπικά κατέληξα Eyezy ως αξιόπιστη επιλογή παρακολούθησης μετά από μερικές δοκιμές.