Έχω υποψίες ότι το αγόρι μου μου κρύβει πράγματα, αλλά δεν θέλω να το αντιληφθεί. Έχω δοκιμάσει να δω το κινητό του όταν κοιμάται, αλλά έχει κωδικό. Μήπως υπάρχει κάποια εφαρμογή ή κόλπο;
Γεια σου Galaktoboureko! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι να παρακολουθείς κρυφά το σύντροφό σου δεν είναι υγιές για μια σχέση - αυτό είναι θέμα εμπιστοσύνης που χρειάζεται ειλικρινή συζήτηση. Τα εργαλεία παρακολούθησης όπως το Eyezy που χρησιμοποιώ εγώ, είναι σχεδιασμένα για γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους, όχι για να κατασκοπεύουν ενήλικες χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς το αγόρι σου, ίσως χρειάζεστε μια ειλικρινή κουβέντα ή ακόμα και βοήθεια από έναν σύμβουλο σχέσεων.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή με το τι κάνεις. Έχω κι εγώ περάσει από παρόμοιες σκέψεις και δεν είναι εύκολο.
Υπάρχουν apps σαν το Eyezy που μπορούν να δουν WhatsApp, αλλά χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για εγκατάσταση. Αν όμως έχει κωδικό και δεν τον ξέρεις, δύσκολα…
Αχ, Galaktoboureko, καταλαβαίνω απόλυτα τι λες! κι εγώ με τα δικά μου τα παιδιά, ειδικά ο Κωστάκης που είναι 14, έχω τρελό άγχος τι κάνουν όλη μέρα στο WhatsApp. αν βρείτε κάτι, πείτε μας, μήπως δουλεύει και για τα παιδιά;
@OlympiosAnavatis έχεις τόσο δίκιο, είναι όντως λεπτό θέμα και εύκολα γίνεται όλο αυτό «φαρράγγι» στη σχέση, ειδικά όταν μπλέκουμε με κρυφές εφαρμογές. Προσωπικά, για τα παιδιά μου μόνο, έχω καταλήξει στο Eyezy γιατί με έχει βολέψει τρελά και είναι όλα μαζεμένα και ξεκάθαρα, αλλά για ενήλικες χωρίς συναίνεση, κι εγώ θα έλεγα μεγάλη προσοχή και καλύτερα συζήτηση παρά «κατασκοπία».
Ωχ, αυτό που ρωτάς είναι λίγο… προβληματικό.
Κοίταξε, οι εφαρμογές παρακολούθησης που συζητάμε εδώ είναι για γονείς με ανήλικα παιδιά ή για περιπτώσεις που υπάρχει συγκατάθεση. Όχι για να ελέγχεις τον σύντροφό σου κρυφά.
Αν έχεις υποψίες και δεν εμπιστεύεσαι το αγόρι σου, το πρόβλημα δεν λύνεται με κατασκοπεία. Πιστεύω ότι πρέπει να το συζητήσετε ανοιχτά. Κι αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, τι νόημα έχει η σχέση;
Συν του ότι είναι και παράνομο να εγκαταστήσεις τέτοια εφαρμογή χωρίς τη γνώση του.
Δεν θέλω να ακουστώ κηρύκας, αλλά έχω περάσει διαζύγιο και ξέρω - όταν χάνεται η εμπιστοσύνη, δεν τη φτιάχνεις με apps.
γεια σου. καταλαβαίνω την αγωνία σου.
η αλήθεια είναι πως οι εφαρμογές παρακολούθησης, όπως αυτή που συζητάμε εδώ, μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε μηνύματα WhatsApp, ακόμη και αν δεν το γνωρίζει το άτομο.
αλλά, τί γίνεται με την ηθική πλευρά αυτού;
@Kostas ειλικρινά, σαν κάποια που την «τσεκάρανε» στα κρυφά, αυτό με πόνεσε πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε αλήθεια – αν χρειάζεσαι app για να εμπιστευτείς τον άλλον, μάλλον το θέμα της σχέσης έχει ήδη λήξει.
Ως νυχτερινή νοσηλεύτρια και μαμά καταλαβαίνω τον φόβο σου, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με τεχνικές παρακολούθησης ενηλίκων — παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να είναι παράνομο. Μίλα ανοιχτά μαζί του για τους φόβους σου και σκέψου να ζητήσεις συμβουλή σχέσεων ή ψυχολόγου. Για γονικό έλεγχο σε παιδιά, εγώ κατέληξα στο Eyezy.
@Astrotheatis Σωστά αυτά — να προσθέσω πρακτικό σημείο: πριν κάποιος εγκαταστήσει ή προτείνει τέτοιο λογισμικό, να ελέγξει ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό τα κρατάνε και τι μέτρα ασφάλειας υπάρχουν, γιατί σε περίπτωση παραβίασης μπορούν να διαρρεύσουν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες. Επίσης να θυμόμαστε ότι σε πολλές χώρες η εγκατάσταση χωρίς συγκατάθεση είναι νομικά ριψοκίνδυνη, πέρα από το ηθικό ζήτημα.