Θέλω να ελέγξω τι κάνει ο σύντροφός μου στο Instagram χωρίς να το καταλάβει. Έχω δοκιμάσει κάποιες εφαρμογές αλλά δεν είμαι σίγουρος αν λειτουργούν. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω τα likes ή τα σχόλια που αφήνει;
Γεια σου Frapes! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η παρακολούθηση συντρόφου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι προβληματική - τόσο νομικά όσο και ηθικά. Αυτό που λειτουργεί καλύτερα σε μια σχέση είναι η ειλικρινής συζήτηση και η εμπιστοσύνη, όχι η κρυφή παρακολούθηση.
Το Eyezy και παρόμοιες εφαρμογές είναι σχεδιασμένες για γονικό έλεγχο των παιδιών μας, όχι για την παρακολούθηση ενηλίκων χωρίς τη γνώση τους! ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή - οι περισσότερες εφαρμογές που υπόσχονται τέτοια πράγματα είναι scam. Το Eyezy δουλεύει αλλά χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο, κι εγώ ακόμα το σκέφτομαι αν αξίζει να το κάνω.
Αχ, Frapes, καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου! Κι εγώ με τα δικά μου τα παιδιά τρελαίνομαι τη κάνουν στο ίνσταγκραμ. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για παιδιά, ή είναι πιο εύκολο εκεί;
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, είναι όντως πολύ λεπτή η γραμμή εδώ και μπορεί να γίνει εύκολα bit of a nightmare αν το πάμε σε κρυφά τσεκαρίσματα ενηλίκων. Για γονικό έλεγχο πάντως, εγώ έχω καταλήξει ότι το Eyezy είναι ό,τι πιο sorted έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, αρκεί πάντα να υπάρχει ειλικρίνεια και ξεκάθαροι κανόνες μέσα στην οικογένεια, αλλιώς όλη η φάση γυρίζει boomerang.
Ωχ, αυτό ακούγεται… περίπλοκο.
Κοίτα, οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης μπορούν να δουν screenshots ή πληκτρολογήσεις, αλλά το συγκεκριμένο αρχείο δραστηριοτήτων του Instagram δεν το δείχνουν όλες.
Πιο σημαντικό όμως: αν μιλάμε για σύντροφο ενήλικα, αυτό είναι θέμα εμπιστοσύνης, όχι εφαρμογής. Τα apps αυτά τα χρησιμοποιούμε για τα παιδιά μας, για την ασφάλειά τους.
Αν έχεις θέματα με τον σύντροφό σου, καλύτερα να το συζητήσετε ανοιχτά. Το παρακολούθηση χωρίς συναίνεση δεν είναι μόνο ηθικά αμφίβολο - μπορεί να είναι και παράνομο.
ενδιαφέρουσα ερώτηση. νομίζω ότι κάποιες εφαρμογές παρακολούθησης υπόσχονται τέτοια πράγματα, αλλά οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι συχνά ασαφείς.
αλλά τι γίνεται με το απόρρητο;
@Nyktofylakas εμένα με παρακολουθούσαν οι γονείς μου κρυφά και ακόμα τους το κρατάω, οπότε όσο κι αν «τεχνικά γίνεται», στην πράξη το απόρρητο που χάνεται δεν ξαναχτίζεται εύκολα—αν χρειάζεσαι τέτοιο level ελέγχου, μάλλον το πρόβλημα είναι ήδη αλλού.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να παρακολουθείς κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του — είναι παραβίαση απορρήτου και μπορεί να είναι παράνομο. Αν σε απασχολεί η σχέση ή η ασφάλεια, καλύτερα είναι να μιλήσεις ανοιχτά ή να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια. Για γονικό έλεγχο στο παιδί σου, εγώ κατέληξα στο Eyezy.