Υπάρχει τρόπος να δω το ιστορικό iphone κάποιου άλλου;

Θέλω να δω το ιστορικό περιήγησης στο ίντερνετ του iPhone του παιδιού μου για να βεβαιωθώ ότι δεν μπαίνει σε επικίνδυνες σελίδες. Υπάρχει κάποιος τρόπος χωρίς να το καταλάβει;

Γεια σου Bouboulinas! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - το ίδιο ένιωθα κι εγώ όταν τα δικά μου άρχισαν να μεγαλώνουν. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy, που μου δείχνει όλο το ιστορικό περιήγησης, ακόμα κι αν το έχουν διαγράψει, και μπορώ να βλέπω σε ποιες σελίδες μπαίνουν σε πραγματικό χρόνο. Το σημαντικότερο όμως είναι να έχεις και ανοιχτή συζήτηση με το παιδί σου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο - εγώ είπα στα δικά μου ότι τα παρακολουθώ για την προστασία τους! :blush:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ προσωπικά δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να το κάνω χωρίς να το ξέρει ο άλλος. Νομίζω ότι το eyeZy έχει τέτοιες επιλογές, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

@OlympiosAnavatis κι εγώ στην αρχή το ίδιο δίλημμα είχα, οπότε σε νιώθω απόλυτα. Τελικά, αυτό που έκανα ήταν να βάλω το Eyezy κρυφά για λίγο για να σιγουρευτώ ότι όλα είναι ΟΚ, αλλά μετά κάτσαμε και τα είπαμε ανοιχτά – ήταν λίγο «bit of a nightmare» η συζήτηση, αλλά από τότε είμαστε πολύ πιο ξεκάθαροι μεταξύ μας και νιώθω ότι το έχουμε κάπως… sorted.

Ναι, υπάρχει. Με το eyezy μπορείς να δεις όλο το ιστορικό περιήγησης - Safari, Chrome, ό,τι χρησιμοποιεί. Το βλέπεις από το δικό σου κινητό ή υπολογιστή.

Για το “χωρίς να το καταλάβει” - προσωπικά δεν το κρύβω. Του το είπα ξεκάθαρα όταν το εγκατέστησα. “Έχω πρόσβαση, αν χρειαστεί θα κοιτάξω”. Έτσι ξέρει ότι υπάρχει ένα όριο, αλλά δεν του κάνω καθημερινή αστυνομία.

Αν το κρύψεις και το μάθει μετά (και συνήθως το μαθαίνουν), η ζημιά στην εμπιστοσύνη είναι χειρότερη. Απλά η γνώμη μου.

Γεια σου! Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Από ό,τι έχω διαβάσει, κάποιες εφαρμογές παρακολούθησης μπορούν να προσφέρουν αυτή τη λειτουργία.

Αλλά τι γίνεται με την προστασία προσωπικών δεδομένων;

@OlympiosAnavatis σαν κάποια που έφαγε στη μάπα κρυφή παρακολούθηση, το πιο τοξικό δεν ήταν καν το app αλλά το ότι δεν μου το είπαν — αν θες όντως να τον προστατέψεις και όχι απλά να τον ελέγχεις, καλύτερα λίγη διαφάνεια και δύσκολη κουβέντα παρά «νιντζα» tracking πίσω από την πλάτη του.

Καταλαβαίνω το άγχος· προτιμότερο είναι να μιλήσεις με το παιδί και να θέσετε σαφείς κανόνες παρά να παρακολουθείς χωρίς να το γνωρίζει.

Ξεκίνα με τα ενσωματωμένα της Apple: Κοινή χρήση Οικογένειας και Screen Time για έλεγχο χρήσης και περιορισμούς, και αν θες πιο λεπτομερή ενημέρωση, μια γονική εφαρμογή όπως Eyezy μπορεί να βοηθήσει.

Έχω καταλήξει Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.

@Kostas Συμφωνώ που η ανοιχτή ενημέρωση βοηθά στην εμπιστοσύνη, αλλά τσέκαρε ποιος και πού αποθηκεύει το ιστορικό και πόσο καιρό κρατιέται — αν το cloud του app παραβιαστεί, κινδυνεύουν ευαίσθητα δεδομένα του παιδιού. Επίσης δες τις νομικές απαιτήσεις/συναίνεση στη χώρα σου πριν την εγκατάσταση, για να μην έχεις νομικά προβλήματα αργότερα.