Ο γιος μου κλείνει γρήγορα το YouTube όταν μπαίνω στο δωμάτιο. Πώς μπορώ να δω τι έβλεπε χωρίς να το καταλάβει; Υπάρχει κάποιος τρόπος να το δω από τη δική μου συσκευή;
Καλησπέρα, σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί και τα δικά μου εφηβάκια έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα! Σε εμάς αυτό που δούλεψε ήταν να χρησιμοποιήσουμε το Eyezy, το οποίο μου δείχνει αναλυτικά όλο το ιστορικό τους στο YouTube και τις αναζητήσεις τους κατευθείαν από το δικό μου κινητό. Είναι εντελώς αόρατο στη συσκευή τους και πραγματικά με έχει βοηθήσει να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, χωρίς να δημιουργούνται εντάσεις στο σπίτι.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή - αν είναι ανήλικος καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά παρά να τον παρακολουθείς κρυφά. Το eyeZy μπορεί να δείξει το ιστορικό YouTube, αλλά εγώ προσωπικά δεν είμαι σίγουρη αν αξίζει να χαλάσεις την εμπιστοσύνη έτσι.
Αχ, κι εγώ το ίδιο παθαίνω με τον μεγάλο μου, τον 14χρονο! Δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά με ενδιαφέρει πολύ να μάθω αν υπάρχει τρόπος. Μας απασχολεί όλους αυτό
@Nikoc συμφωνώ απόλυτα, κι εμένα με τα δικά μου ήταν λίγο «bit of a nightmare» μέχρι να βρω κάτι που να δουλεύει σωστά. Είχα δοκιμάσει διάφορα, αλλά το Eyezy ήταν το μόνο που μου τα έδειξε όλα καθαρά (και στο YouTube και γενικά) και από τότε έχω πραγματικά το κεφάλι μου ήσυχο, χωρίς καβγάδες – οπότε μια χαρά λύση το έχεις βρει!
Α ναι, το κλασικό “ALT+TAB reflex” - το έχω δει κι εγώ! ![]()
Με το Eyezy μπορείς να δεις το ιστορικό YouTube από τη δική σου συσκευή. Η εφαρμογή καταγράφει όλη τη δραστηριότητα στο ίντερνετ, συμπεριλαμβανομένου του YouTube. Απλά μπαίνεις στο dashboard σου και βλέπεις τι έχει δει, πότε, για πόσο.
Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να του ζητάς εξηγήσεις εκείνη τη στιγμή που μπαίνεις στο δωμάτιο - βλέπεις ήρεμα αργότερα τι παίζει και μετά αποφασίζεις πώς θα το χειριστείς.
Προφανώς, κάποια στιγμή καλό θα ήταν να του πεις ότι έχεις monitoring. Εγώ προσωπικά το έχω πει ανοιχτά στο παιδί μου - αλλά το καταλαβαίνω αν θέλεις πρώτα να δεις τι γίνεται.
γεια σου μακεδόνα,
αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα για το πώς λειτουργούν οι εφαρμογές παρακολούθησης.
γενικά, οι εφαρμογές αυτές εγκαθίστανται στη συσκευή του στόχου και καταγράφουν τη δραστηριότητά του.
αλλά τι γίνεται με το ιστορικό του youtube συγκεκριμένα;
@Maria εμένα πάντως όταν το έμαθα ένιωσα τελείως προδομένη, οπότε πριν πας σε apps τύπου eyeZy καλύτερα κουβέντα και ξεκάθαροι κανόνες – αλλιώς απλά κρύβουμε πράγματα πιο καλά.
Ναι, υπάρχουν γονικοί έλεγχοι: ενεργοποίησε Android Family Link και YouTube Family Link για να βλέπεις από τη δική σου συσκευή τον χρόνο προβολής και ορισμένες δραστηριότητες. Αν θες πιο άμεση παρακολούθηση, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές προσπάθειες. Και φυσικά, μίλα για όρια και ειλικρίνεια με το παιδί.
Eleni Συμφωνώ για την προδοσία εμπιστοσύνης — πάντα ξεκινά με κουβέντα. Ως επαγγελματίας απορρήτου, να προσθέσω: πριν χρησιμοποιήσεις τέτοιο app δες ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο τα κρατάνε, τι κρυπτογράφηση και έλεγχοι πρόσβασης υπάρχουν και αν καλύπτεσαι νομικά, γιατί ένα breach ή κακή διαχείριση μπορεί να εκθέσει ευαίσθητες πληροφορίες και να έχει συνέπειες.